in

‘Wat maakt Naruto zo leuk?’


Vorige week stond ik op Amsterdam Centraal op de bus te wachten richting het kantoor van InsideGamer. Iets rechts van mij trok mijn aandacht. Gehuld in een lang zwart gewaad met daarop witte wolken, met om haar hoofd een ijzeren plaat gebonden en lang zwart haar: Itachi… Nog maar eens kijken, ja daar stond toch echt een meisje die verkleed was als een mannelijk personage uit Naruto. Tussen deze gigantische mensen/touristenmassa van Amsterdam verscheen zomaar de bevestiging van de populariteit die Naruto op het moment kent.

Daarnaast verschijnen er ook steeds meer Naruto-games in Nederland. Naruto: Ultimate Ninja Heroes voor de PlayStation Portable afgelopen september. Deze maand Naruto: Ninja Council voor de Nintendo DS en Naruto: Ultimate Ninja 2 voor de PlayStation 2. De belangrijkste Naruto-game is waarschijnlijk, begin volgende maand, Naruto: Rise of a Ninja voor de Xbox 360. Van deze laatste schreef ik deze week nog een impressie, die je hier kunt lezen.

Zoveel Naruto-games de laatste tijd. Tijd dus om er achter te komen waarom deze serie zou populair is. Hieronder vind je de meningen van een aantal vaste IG-leden.

Deurwaarder

Voor mij is Naruto zo leuk, omdat het meerdere genres op een goede manier combineert. Natuurlijk staat het shounen genre voorop, maar ook de humor komt goed tot zijn recht in Naruto. Verder heeft het verhaal een dergelijke diepgang, dat je je inleeft in het verhaal. Zelf proberen de mysteries rondom personages op te lossen en complotten te ontdekken in het verhaal.

Naruto is zo immens populair vanwege de toegankelijkheid. Ondanks dat er veel diepgang in het verhaal zit, is het makkelijk te volgen en zijn de afzonderlijke episodes ook erg goed om op zich zelf te bekijken.

AsakuraLee

Naruto is voor mij één van de eerste animé die ik ben gaan kijken. En dat alleen heeft voor mij al mooie herinneringen. De serie zat vooral in het begin heel goed in elkaar. En de actie werd erg goed in beeld gebracht. Alles zag er erg levendig en verzorgd uit. Dit zorgde er samen met de soundtrack voor dat je echt met de personages meeleefde. Ook omdat de emoties goed naar voren kwamen en daardoor goed overkwamen.

Buiten dit heeft Naruto ook veel verschillende en originele personages. Die allemaal goed uitgewerkt zijn. Dit zorgt er naar mijn mening voor dat Naruto zo populair is. En de reden waarom ik het eigenlijk nog volg zijn de mooie herinneringen aan de serie en het gevoel dat je meeleeft met de animé.

Joey-Sensei

Naruto is zo leuk, omdat het een goedgebalanceerde mix tussen actie, humor en drama is. Tussen de zwaardere stukken, zorgt de luchtige humor voor wat afwisseling, waardoor het net wat minder zwaar valt. Maar Naruto draait bovenal om de actie, die in de originele serie (m.u.v. de fillers) veelvuldig aanwezig was. Geen moment hoefde je je te vervelen en er was altijd wel actie, al dan niet afgewisseld met de eerder genoemde elementen humor en emotie/drama.

Deze mix is in mijn beleving dan ook meteen dé rede waarom de serie zo populair is. Mensen willen actie en spektakel, maar veel haken er af bij hersenloos beuken. Ook spreekt het verhaal bij veel mensen tot de verbeelding. Waar menig kind vroeger droomde zelf Pokémon te hebben, fantaseert men nu over het Ninja zijn, jutsus nadoen, etc. Naruto is op de één of andere manier heel grijpbaar, staat niet bol van de mindfucking gebeurtenissen en bevat toch elementen als actie, humor en emotie. En dat is waar veel mensen op zitten te wachten.

Legendary

Voor mij persoonlijk de vele originele moves die Kishimoto (de bedenker van de manga) toch allemaal bij elkaar weet te verzinnen. Waar in de meeste animé’s het toch een beetje bij wat energyblasts blijft en soms wat elementen gaat Naruto hier in toch een stuk verder. Verder spreek het shonen genre mij aan. Het ‘ik bescherm mijn vrienden’ is altijd een mooi principe.

Of het echt populair is weet ik niet. Niet in Nederland in ieder geval. In Japan en gedeeltelijk ook VS is het wel populair. De reden is toch vooral dat shonen meestal een erg populair genre is. Naruto heeft de juiste snaar weten te raken door verder te gaan dan Dragon Ball Z, maar ook toch die basisformule een beetje te gebruiken (tis maar een theorie tho).

Vash112

Ik volg de serie nou zo’n 6 jaar en ik moet zeggen dat ik tot nu toe geen één keer teleurgesteld ben in Naruto als serie (op de fillers na dan……die de verhaal helemaal niet volgen). Het is één van de beste series (animatie of geen animatie) en veel beter dan de troep die je tegenwoordig op tv ziet. Mensen die nog van de oude garde zijn waar tekenfilms op hun best getoond werden op Fox Kids (fuck Jetix!!) en Cartoon Network moeten Naruto zeker volgen. De jongere kids die geen idee hebben waar ik het over heb: Check die shit, je krijgt er geen spijt van!

[poll=211]Ben jij het eens met de bovenstaande reacties of juist helemaal niet? Reageer dan op de poll hiernaast of geef gewoon je reactie hieronder![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Overzicht Nintendo Fall Press Conference 07

Intwine en Brainpower maken single voor Assassin’s Creed