in

Baas Ubisoft doet interessante uitspraken


De grote baas van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft onlangs in een presentatie in New York interessante uitlatingen gedaan over de ‘next gen’ consoles. Hij was met name razend enthousiast over de Wii. Tot nu toe kwamen games van Ubisoft nog niet echt goed uit de verf op de Wii, maar daar gaat in de toekomst verandering in komen volgens Guillemot. Hij gaf aan dat er momenteel een dikke 400 man bij Ubisoft zich bezig houden met de Wii. Hierop deed hij de gedurfde opmerking dat de Wii games van Ubisoft hetzelfde niveau van de Wii games van Nintendo zelf gaan krijgen. Dit gaat volgens hem al in 2008 gebeuren. Verder prees hij Nintendo ook, vanwege het daverende succes van de DS.

Denk nu echter niet meteen dat de heer Guillemot een Nintendo-fanboy is, want ook de Xbox 360 en de PS3 passeerden de revue. Hij vindt Xbox Live uitstekend in elkaar zitten en over de PS3 zei hij, dat de prijsdaling een goede zet is geweest van Sony. Bovendien vind hij Blu Ray een uitstekende innovatie, omdat Ubisoft daar dankbaar gebruik van zal maken in de toekomst. “Dankzij Blu Ray kunnen onze games nog grootser en beter worden”, aldus Guillemot.

Opvallend is, dat hij het vreemd vind dat developers moeite hebben met het programmeren van games voor de PS3. Bij Ubisoft ontwikkelen ze games voor de PS3 en voor de Xbox 360 apart van elkaar, ook al gaat het om een game die op beide platformen verschijnt. Hij stelt dat beide consoles perfect aan elkaar gewaagd zijn. PS3 titels zullen dan ook niet later komen dan de tegenhangers op de 360, zoals dat nog al eens gebeurd bij PS3 games van andere developers.

Ten slotte had hij ook nog wat te zeggen over de PC. Ubisoft zal zich in de toekomst toeleggen op enkele MMO’s, maar eerst moet Far Cry 2 af. Hij gaf aan dat enkele PC titels ook naar de consoles zullen gaan komen, maar hij zegt er ook bij dat sommige games gewoon exclusief voor de PC gaan blijven. In het geval van Far Cry 2 kunnen we hoogstwaarschijnlijk een console versie verwachten nadat de PC versie in de winkels ligt.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

WWE SmackDown vs. RAW 2008

Microsoft zet tijdslot op Xbox 360