in

Wordfeud (iPh)


Iedereen heeft wel eens Scrabble gespeeld. Of niet. Voor beide groepen is Wordfeud een leuk en verslavend spelletje wat je wel even bezig houdt. Het is namelijk een gratis applicatie waarmee je online kunt scrabbelen.

Nog even voor de leken. In Wordfeud, het nieuwe Scrabble, is het de bedoeling om zoveel mogelijk punten te scoren. Dit doe je door middel van woorden neer te leggen. Elke letter heeft een eigen puntenwaarde en door langere woorden of minder vaak gebruikte letters als de Q neer te leggen krijg je meer punten. Bovendien zijn er op het spelbord verschillende vakjes waardoor letters of woorden dubbel en zelfs driedubbel tellen.

Wordfeud geeft je de mogelijkheid om zoveel potjes tegelijkertijd te spelen als je zelf wilt. Dit kan tegen willekeurige tegenstanders op het internet, maar nog veel leuker is dat je ook een vriendenlijst kunt aanleggen. Zo kun je waar je maar bent het opnemen tegen vrienden, collega’s en familie. Bovendien is Wordfeud cross-platform, het is namelijk ook op Android te spelen via dezelfde servers.

Helaas is het verdienen van punten af en toe lastiger als je denkt. De Nederlandse woordenlijst is namelijk nog niet perfect. Zo zijn er veel woorden die het spel niet herkend en zijn er onzinnige woorden die wel weer goedgekeurd worden. Het blijft dus af en toe een kwestie van proberen.

Verder mist de optie om terug te kijken hoeveel keer je gewonnen/verloren hebt, wat je hoogste woordscore of spelscore is etc. Het is jammer dat dit (nog) niet aan je profiel is toegevoegd. Bovendien had dit een mooie kans geweest voor de GameCenter plug-in en leaderboards.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review