in

Wii Party (Wii)


Het is de E3 van 2010. Mario Party heeft al twee jaar lang geen kik meer gegeven. Niets of niemand wijst erop dat er nog een Mario Party 9 op de markt komt. Zou er dan nooit meer een Party-Game met de prestigieuze kwaliteit van Mario Party op de markt verschijnen? Het antwoord is: Nee. Nintendo kondigde een nieuw spel aan van de ontwikkelaars van de Mario-Party reeks: Wii Party. Kan deze game wel tippen aan de kwaliteit van de feestjes van Mario?

Er zijn diverse verschillen in Wii Party te merken. Het grootste verschil is dat onze welgeliefde loodgieter Mario met zijn gezellige vrienden niet in dit spel voorkomen. Ditmaal zijn het de Mii-personages met hun worstenlichaampjes die het dak eraf gaan blazen. Hier zitten uiteraard de nodige voor- en nadelen aan. Voordeel, je kan spelen met je zelf ontworpen personage. Nadeel is dat Mario er toch niet bij is, en dat is een groot gemis. De ontwikkelaar van het spel had beter keuzevrijheid kunnen maken in Mii-personages en Mario en vrienden, inplaats van beide gescheiden te houden. Mario Kart had dit wel gedaan, dus waarom zou Wii Party dit niet doen? Dan had iedereen zijn zin: Mario Party fans hadden een nieuw deel en Mii-Fans konden ook gewoon met hun personages spelen. Een idee dat het spel zeker weten een hoger punt had kunnen opleveren in mijn ogen.

Inhoudelijk is het spel ook ietwat veranderd, maar dan ten goede. De vier modi hebben allemaal hun diverse functie. Mode één brengt ons Partygames; een virtueel opgezet bordspel bestaande uit diverse minigames. Dit is bedoeld voor vier spelers, en als je dus bewijzen van spreken met zijn drieën bent, zal er een computergestuurd personage bijkomen. Dat is best jammer, maar noodzakelijk. De tweede mode heet Duogames. Deze spellen draaien om teamwork en samenwerking met zijn tweetjes. De drie (bord)spellen (Verbonden vrienden, Balansboot, Rendez vous) zijn stuk voor stuk hilarisch om te doen. De derde mode, en misschien ook wel de leukste, is thuisparty. Verstoppertje is erg leuk; verstop één of meer Wii-Afstandsbedieningen en laat de ander(en) zoeken, terwijl er om de tien seconden en dierengeluid uitkomt. Dierentaal is het herkennen van dieren, en zowel woorden- als tijdbom is een variant op het overpopulaire Hasbro spelletje ”Tik Tak Boem!”, waarbij je de bom doorgeeft. De laatste modi is Minigames, hier kan je alle spelletjes los spelen en spelletjes in je eentje doen, als is dat niet zo relevant in Wii Party.

Zowel op grafisch- als op besturings gebied valt er weinig aan op te merken, en de besturing is zowat geweldig te noemen. Tuurlijk zijn de graphics niet het neusje van de zalm, maar daar draait het ook niet om in Wii Party. Het gaat om de gezelligheid die je creeërt wanneer je dit spel speelt. De besturing is vaak erg goed uitgewerkt en daardoor zijn vele spellen ook speelbaar. Een pluim voor de besturing, over de graphics is niet veel te zeggen.

Zeer onverwachts is er ook nog een Nederlandse vertaling bijgekomen. Ondanks dat dat lichtelijk onnodig was, is het nuttig voor het kleine kroost. Zo kunnen zij met hun vriendjes ook een feestje bouwen op Nintendo’s spelsysteem. In iedergeval is de vertaling goed verlopen, al hadden de slechte nasynchronisaties (En klaar! Start!) niet gehoeven.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review