in

Elite Beat Agents (NDS)


Klusjes, iedereen moet ze doen, iedereen heeft er een hekel aan. “Ruim je kamer op, maai het gras, zet het vuilnis buiten en als je nog tijd over hebt, wil je dan nog snel even stofzuigen?” Als dit je niet bekend in de oren klinkt, mag je gerust stellen dat je heel gemakkelijke ouders hebt. Voor de pechvogels onder ons die er niet meer onderuit kunnen komen, zit er niets anders op dan de karweitjes op te knappen. Dan kan je deze klusjes maar beter in een vrolijke bui klaren door je favoriete muziek op te zetten. Precies zoals de Elite Beat Agents, die hun job doen met onder andere hits uit de jaren 80 op de achtergrond.

De vraag is dan, wie of wat zijn de Elite Beat Agents? De EBA zijn een geheime organisatie agenten, die de wereld rond reizen om mensen in nood te helpen. Deze mensen leggen hun hart bloot door middel van stripverhaaltjes, waarna je nummers moet voltooien om hun uit de nood te helpen. Game over, dan krijg je ook een – in sommige gevallen erg grappige – slechte afloop van het verhaal te zien. De stripverhaaltjes zien er erg gelikt uit en geven de game een heleboel charme. Om maar wat voorbeelden van deze verhaaltjes te geven: de ene keer moet je een verdwaalde hond helpen zijn huis terug te vinden, de andere keer moet je een piraat helpen een verloren schat te heroveren en één keer moet je zelfs een klein meisje helpen de dood van haar vader te verwerken. Bij elk verhaaltje is er een bijpassend liedje gekozen. Zo moet je bij de hond het nummer ‘Highway Star’ tot een goed einde brengen, en bij het kleine meisje krijg je het droeviger nummer ‘You’re The Inspiration’ voorgeschoteld.

De manier waarop je de nummers moet voltooien is uniek en volledig ontworpen voor de Nintendo DS. Op het touchscreen verschijnen bolletjes met nummers, die je op het aangegeven ritme moet aanraken. Ook zal je soms eens je stylus over een bepaald pad moeten slepen of zul je als een malle cirkels op het scherm moeten tekenen. Mocht je het scherm op een verkeerd moment aanraken, dan wordt er afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad een stukje van je levensmeter afgetrokken. Erg indrukwekkend klinkt dit allemaal misschien niet, maar het wordt ontzettend verslavend als deze elementen flitsend snel in verschillende ketens op het scherm worden gebracht. Het is daarom ook aangeraden de gemakkelijkste stand van het spel over te slaan, aangezien hier de hectische situaties afwezig zijn, en het ook lang niet zo’n goed ritme volgt als de andere moeilijkheidsgraden.

Tevens kan het geen kwaad als je over een goede muzikale achtergrond beschikt. Als je de klassiekers in de muziekwereld kent, zal de tracklist uit EBA je zeker bekend voorkomen. Ik als niet-kenner herkende toch al mooi vijf van de negentien tracks beschikbaar in het spel. Die vijf nummers bevielen me zeker, maar ook de nieuwe nummers hebben me aangenaam verrast. Ten gevolge staat mijn MP3 momenteel tjokvol hits afkomstig uit de tracklist van EBA, die ik al meermaals met plezier heb beluisterd. Met andere woorden, de tracklist van EBA is uitstekend. Aangezien de genres van de nummers uiteenlopend zijn en de meeste nummers klassiekers zijn, spreekt de game een grote en diverse doelgroep aan.

Met negentien nummers is de game behoorlijk kort, maar de speelduur wordt aanzienlijk verlengd door de extra’s die je vrij kan spelen. In het spel zitten vier moeilijkheidsgraden, waaronder één die je vrijspeelt door het spel uit te spelen op de hoogste moeilijkheidsgraad. Deze laatste is wel enkel voor de grote muziekveteranen, aangezien de game op zichzelf al geen eitje is, en behoorlijk veel geduld vereist. Op elke moeilijkheidsgraad verdien je per nummer een score, die je op kan krikken door preciezer op de cirkels te tikken. Voldoe je aan een bepaalde score, dan kan je als beloning een extra nummer vrijspelen. Dit verhoogt de verslavende factor alleen maar, omdat de nummers zo charmant en leuk zijn om te spelen dat je koste wat kost die laatste drie nummers ook wilt vrijspelen, en dan ook de neiging voelt om het spel op iedere mogelijke moeilijkheidsgraad uit te spelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review