in

Atari ziet omzet stijgen


Uit de kwartaalcijfers van Infogrames Entertainment, het moederbedrijf van Atari, blijkt dat het bedrijf over het derde kwartaal van het financiële jaar 2008 (wat loopt van 1 oktober tot en met 31 december) een omzet van 132 miljoen euro gedraaid. Dat is 14 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar, toen het bedrijf 116 miljoen euro wist om te zetten.

De omzet is mede te danken aan de successen die het bedrijf met The Witcher en de Namco Bandai-games als Dragon Ball Z Budokai 2 en 3, Ace Combat 6 en Eternal Sonata heeft geboekt. Wel is het zo dat Atari het echt van de Europese markt moet hebben. In de Verenigde Staten werd van de 132 miljoen slechts 28 miljoen euro omgezet. De Amerikaanse tak van Infogrames Entertainment, Atari Inc., heeft dan ook een klein verlies van 0,2 miljoen euro geleden. Een winstbedrag van Infogrames Entertainment werd niet gegeven.

In het fiscale jaar 2009, wat op 1 april 2008 begint, wilt Atari met games als Alone in the Dark, Legendary en verschillende Asterix & Obelix- en Lucky Luke-games scoren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Omzet Activision bedraagt 1,02 miljard euro

Dragon Ball Z: Budokai Tenkaichi 3