in

Prince of Persia: Rival Swords (PSP)


Wanneer de Prince samen met Kaileena (Empress of Time) terugvaart naar Babylon, waar hij een rustig bestaan wilt leven om zijn avonturen op The Island of Time te vergeten, wordt er bij aankomst op zijn boot geschoten met pijlen. Er is oorlog in Babylon en Kaileena is het doelwit…

”Prince of Persia: Rival Swords” is een port van Prince of Persia: The Two Thrones. Het verhaal is gewoon hetzelfde, en ook de gameplay is vrijwel identiek. Na Kaileena’s dood speel je niet alleen als de Prince maar ook als een soort demoon die de Prince overneemt, The Dark Prince. Deze is geniepig, duister en gemeen. Hij neemt de Prince steeds beetje bij beetje meer over. Op bepaalde momenten verandert de Prince in deze demoon. De Dark Prince heeft in tegenstelling tot de Prince een soort scherpe slinger waarmee hij in het rond slingert en dus beter veel vijanden op een plek raakt. Tijdens het spelen van de Dark Prince moet je potten en kisten vernietigen waar zand uit komt, om je gezondheid op balans te houden. Doe je dit niet dan ben je binnen enkele minuten dood. Dit is aan de ene kant een positief punt aangezien je niet hoeft te wachten op een fonteintje waar je je leven mee aanvult (en tevens het spel opslaat), maar je moet wel snel handelingen maken om door te kunnen om nieuwe kisten en potten te vinden.

De Dark Prince is een fijne aanvulling aangezien het afwisseling in gameplay geeft en je de Prince ziet worstelen met de Dark Prince, die hem langzamerhand overneemt.

Wat er nieuw in het spel is, is de Speedkill. Als de Prince of Dark Prince en vijand ziet, die hem nog niet heeft gezien, en je loopt richting die vijand wordt het beeld grijs en dat geeft aan dat je een Speedkill kunt maken. Je drukt op driehoekje en dan stormt de Prince op de vijand af. Zodra het beeld weer grijs wordt druk je op driehoekje en steekt de Prince zijn vijand. Een soort Quick Time Event alleen hoef je alleen op driehoekje te drukken. De Speedkill is vaak handig want wanneer je vijanden je ontdekken, roepen ze er een hele stoet aan nieuwe vijanden bij waar je wel even mee bezig bent om ze te verslaan.

Het is overigens niet zo dat je alleen maar gebruik van Speedkills, nee er zijn genoeg momenten waarop je gewoon je vijanden moet neerhakken moet zowel de Dagger of Time, als een wapen van je vijand die je kunt oppakken nadat je ze hebt gedood, alleen gaan deze wapens maar even mee.

Na een paar vijanden te hebben verslaan is het wapen al stuk.

Het is het voor de Prince de 2e keer op de PSP, aangezien hij eerst zijn introductie op de PSP maakte met Prince of Persia: Revelations. Die game was een port van Warrior Within. Het spel krijg veel kritiek door zijn problemen met de camera, het geluid wat vaak vastliep en de lange laadtijden. In Rival Swords zijn problemen deels opgelost. De camera is nog steeds hetzelfde(je houdt de L-knop ingedrukt en draait zo het beeld), maar de laadtijden zijn alleen in het begin en niet in de game zelf (tenzij je hem op stand-by zet en dan weer aan doet). Met het geluid zit het ook allemaal goed, misschien loopt hij weleens een enkele keer vast, maar niks om je druk over te maken.

De gameplay is misschien even wennen maar na een paar uurtjes speelt het allemaal wel lekker en begin je je steeds minder te irriteren aan de tekortkomingen van de PSP. De graphics zijn zeker voor de PSP, erg goed. De omgevingen en paleizen zien er prachtig uit, de Prince zelf daarin tegen wat minder maar ook daar zul je je haast niet aan storen. Maar de PSP heeft gewoon moeite met bepaalde dingen. Diepte bijvoorbeeld is nooit heel goed en natuurlijk het gemis van een R2 en L2. Nu loop je over/op muren met de R-knop, en draai je tijd terug met het pijltje naar beneden. Het platformen komt misschien beter tot zijn recht op de PlayStation2, maar ook op de PSP is het nog steeds heel leuk. Naast al die gevechten zit er namelijk veel platformen in wat gewoon heel leuk is. Echt heel leuk.

Het is knap voor een PSP-Game dat het spel niet zoals vaak bij andere ports, is ingekort. De game heeft een even lange speelduur als The Two Thrones en gaat dus wel even (15 tot 20 uur voor de singleplayer). Zelfs als je hem hebt uitgespeeld heb je nog de extra Chariot Races (de Prince met paard en wagen die door de straten van Babylon, die riolen of in de bergen en grotten rijdt) en een multiplayer.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review