in

ModNation Racers (PS3)


ModNation Racers is naar mijn mening dè race game van de PlayStation 3. Het is een geweldige, sfeervolle race game waar je vele uren plezier van kunt hebben. Ik hoop dat iedereen na het lezen van deze recensie, het met mij eens is.

ModNation Racers is niet zomaar een race game, het is echt een geweldig spel wat heel veel te bieden heeft. Op grafisch gebied ziet het er goed uit, daar is weinig op aan te merken. Toen ik mijn eerste race deed, had ik al gauw door dat er een Nederlandse stem zit bij het spel. Ik dacht zelf dat het zo’n stem was van iemand van Nickelodeon ofzo of Disney Channel, whatever. Dat vond ik wel grappig, alleen kan ik de humor van die vent niet begrijpen. Na die eerste race van mij, waar ik natuurlijk eerste in werd, kwam ik terecht in de zogenaamde ”ModSpot”. In de ModSpot kan je lekker rondrijden en kennismaken met de andere coureurs die daar ook rondrijden. Maar, daar ben ik niet voor gekomen. In de ModSpot kan je naar verschillende ”menus” rijden. Zo reed ik naar de Ontwerp Studio, waar ik mijn eigen Mod, kart en circuit kon maken. Je kunt in de Ontwerp Studio ook ”Delen”. Dit betekent dat je jou eigen gemaakte Mods, karts en circuits aan andere spelers kunt tonen. Natuurlijk kun je ook naar de Mods, karts en circuits kijken die andere spelers gemaakt hebben. Verder heb je in de Ontwerp Studio nog een online winkel, waar je wat dingetjes uit de PlayStation Store kunt downloaden. Verder in de ModSpot heb je nog de Race Arena. Hier kun je kiezen uit online, snelle race, gedeeld scherm of carrière

Dan ga ik nu maar even verder met de carrière-mode van ModNation Racers. In deze mode moet je verschillende races doen en in die races heb je bepaalde doelstellingen. Zo moet je bijvoorbeeld bij de eerste drie eindigen en moet je 6 ”power-ups” pakken. Deze zogenaamde power ups zijn net zoiets als Mario Kart, waar je van die boxen hebt. In ModNation Racers zijn het rode kleine tonnetjes. Als je zo’n power up pakt, krijg je iets waarmee je je tegenstander kapot kan schieten of je krijgt een snelheid boost. Ik pakte bijvoorbeeld een bliksem en schoot deze af op een andere racer. Heb je een bliksem en je pakt daarna nog een tonnetje terwijl je nog steeds diezelfde bliksem hebt, dan word je bliksem sterker. Pak je daarna nog een bliksem, dan is de bliksem op zijn sterkst. Dit geldt voor alle power ups die je pakt. Zorg er wel voor dat je niet door een andere racer wordt aangevallen terwijl je de bliksem nog hebt, want dan raak je alles kwijt!

In ModNation Racers heb je ook een boost-meter, dit is een soort nitro. Als je op L1 drukt, krijg je tijdelijk een boost waardoor je sneller gaat. Is je boost meter leeg, dan kun je deze vullen door te driften, stunts doen in de lucht, aanvallen op je tegenstander uitvoeren of tegen je tegenstander aan beuken. Is je boost meter aardig vol, dan kun je deze ook gebruiken voor een schild, maar let op: je kunt het dan niet meer gebruiken voor nitro! Dit schild is handig als een andere racer iets op jou afvuurt. Dit merk je doordat er een geluidje komt wat steeds sneller gaat. Als je jouw schild dan activeert, dan kun je deze aanval afweren en haalt je tegenstander jou niet in.

Als je bepaalde doelstellingen haalt in de carrière mode dan speel je items vrij. Zo haal je bijvoorbeeld wat nieuwe kleren voor je Mod en speel je nieuwe versieringen vrij voor je eigen circuit. Dit doe je dus met de carrière mode. Maar met deze mode zit er ook een verhaal bij met verschillende cut scenes waar Nederlands gesproken wordt. Je hebt dus ook een eigen poppetje en naar mate je meer races eerste wordt, zul je populairder worden in het race circuit. Zo zei een Mod tegen mij: ”Nu je eerste bent geworden betekent het nog niet dat je fans hebt”, en ja hoor daar kwam mijn eerste fan al voor een handtekening. Je moet natuurlijk niet veel verwachten van het verhaal, het gaat gewoon om het racen.

Als je een race start, hoor je grappige commentators en in je auto heb je ook een soort speaker. Als je boost meter leeg is en je probeert hem te activeren hoor je weer iemand ”Hey, die is leeg, ga eens driften ofzo!” Dit zorgt dan wel weer voor grappige momenten.

In ModNation Racers heb je het zogenaamde ”Gedeeld scherm”, oftewel Split screen. Hier kan je met maximaal 3 vrienden tegen elkaar racen. In gedeeld scherm kan je ook op je eigen circuits racen die je gemaakt hebt en iedereen kan zijn eigen poppetje en kart kiezen. Het is echt heel gezellig om met vrienden te spelen en het is ook vooral grappig als één van je vriend eerste staat en je vuurt weer een bliksemstraal op hem af waardoor jij eerste komt te staan. Gedeeld scherm zorgt voor een leuke sfeer en spannende race momenten.

Nou wil ik het toch nog wat meer over de circuit studio hebben. Je eigen circuit maken is niet niks! Het is echt een geweldige tool en het geeft eigenlijk een beetje het Sims idee naar mijn gevoel. Zo hoor je een lekker vrolijk muziekje terwijl je jouw eigen circuit maakt. Je kan met een soort asfalt machine je eigen parcour aanleggen waar je over heen gaat rijden. In dat parcour kan je ook kiezen tussen de breedte, zo kan je bijvoorbeeld een hele smalle bocht maken of juist een hele brede bocht. Het leuke wat ik deed, een weg heeeel hoog maken, dat het dus echt een hoge berg is. Dan ga je dus een heel stuk omhoog rijden en dan opeens een heel stuk naar beneden. Dat vind ik echt vet. Maar, dat is eigenlijk de basis, want als je jouw eigen parcour af hebt, wil je ook nog voorwerpen op je baan plaatsen, voorwerpen er omheen plaatsen enz. Zo moet je dus ook power ups op je baan plaatsen, ja of je wil dat juist niet, zodat je daar ook geen last van hebt. Je hebt verschillende vallen die je op je baan kunt plaatsen. Je kan bijvoorbeeld paar vuurtonnen naast elkaar op de baan leggen, waar om de paar seconden vuur uit komt. Als je door dat vuur wordt geraakt, duurt het weer eventjes voordat je weer verder kunt rijden. Zo heb je nog veel meer vallen, maar die kan ik niet allemaal bespreken. Je kan bij je eigen circuit ook de omgeving bepalen. Ik koos zelf voor de Jungle omgeving. Daar had ik een hele hoge berg gemaakt, dus heb ik mijn circuit de ”Jungle Mountain” genoemd. Verder kan je nog kiezen tussen kust, bergen en meer.

Dan kom ik toch nu echt op een zwaar minpunt: de laadtijden. Als ik klaar ben met een race, en ik wil terug naar de ModSpot, dan duurt het echt super lang voordat ik daadwerkelijk in de ModSpot ben. Volgens verschillende mensen zijn hier patches voor uitgebracht, nou ik merk echt geen verschil na die patches. De laadtijden blijven gewoon lang en dat is dus echt iets wat zeker verbeterd moet worden in de volgende delen, als die komen, of nog gewoon in dit deel, al verwacht ik dat niet meer.

Toch is de game zwaar aan te raden, de laadtijden zijn misschien wel een groot minpunt, maar het is nou ook weer niet zo lang dat je de game in de prullenbak gooit. Want op de laadtijden na is het gewoon een sfeervolle, gezellige race game. ModNation Racers is dus naar mijn mening dè race game van de PlayStation 3. Het geeft een beetje het Mario Kart idee wat je op de Nintendo hebt. Een aanrader dus!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review