in

God of War (PS2)


De jeugd van tegenwoordig, ze zijn veels te druk bezig met gamen, of liggen lui op de bank. Ik daartegen ga veel liever reizen naar andere landen. Toen ik in Griekenland was, was het heel gezellig. Ik zat in Athene, rustig op een terrasje koffie te drinken, totdat plots er een monster uit de grond komt die er uitzag als een dode spartaan. Overal rennen mensen weg, maar ik niet. Ik pak mijn blades of chaos ren op de dode spartaan af, en trek zijn gezicht van zijn lijf. Zo die is dood. Ik ga weer rustig zitten en genieten van mijn bakkie koffie. Zo zou Kratos: de god van de oorlog, er in de toekomst uitzien. Maar zo is het niet altijd geweest…

Ons verhaal begint met een mooie introductie film. Hierin zie je Kratos van Mount Olympus afspringen, recht op de rotsen van de bodem van de zee. Alleen vlak voor de klap stopt de film, en ga je 3 weken terug in de geschiedenis. Je bevindt je nu op een grafisch mooi schip, terwijl er hordes van vijanden op je afstromen. Snel pak je je blades of chaos en maakt vete combo’s om ze zo snel mogelijk dood te maken. Wat je ook kan doen is dat je ze vastpakt en ze dan op bloedige wijze snel afmaakt, of hem naar de andere vijand(en) te gooien. Hierbij komt lekker veel bloed vrij. Niet dat dit een min punt is, het bloed geeft een super gewelddadig gevoel, en je adrenaline-peil schiet omhoog! Terwijl je verder loopt in het verhaal, vallen er steeds meer en steeds mooiere filmpjes op de tv. Die je helemaal in het spel zuigen. Het verhaal is ook heel uniek. Het gaat over de Griekse mythologie en de god van de oorlog. Als Kratos heb je je leven gegeven, om gespaard te blijven van de dood. Maar omdat hij gespaard was moest hij allemaal dingen doen voor de goden, voornamelijk mensen vermoorden. Door het vele moorden heeft hij nachtmerries gekregen, niet die van een boeman in de kast, maar het soort van nachtmerries waar je trauma’s van krijgt. Kratos werkt voor de Griekse goden om van deze nachtmerries af te komen en een ”normaal” leven te leiden.

In god of war is er een groot aanbod van verschillende types magie. Nu heb ik het niet over met een toverstaf te staan zwaaien zoals Harry Potter, maar met het hoofd van medusa je vijanden in steen veranderen. Het nadeel van het magie is dat je heel snel uit je mana loopt. Gelukkig kan je uit verschillende kisten voorwerpen halen, om zo je mana en je levens balk te vergroten. Een andere toepassing in God of war, is dat je al je magie en je wapens kan upgraden. Deze upgrades zorgen ervoor dat je magie en wapens niet alleen sterker worden, maar ook dat je er speciale aanvallen bij krijgt. Helaas zit er geen verschil in wapens in, maar dat word goedgemaakt door de vele soorten magie. Over de moeilijkheidsgraad valt te betwisten, ikzelf vond hard nog wel te doen, alleen als je very-hard gaat doen, begint het ook echt heel moeilijk te worden. Er is een groot aanbod als het op vijanden aankomt. In het begin vecht je met een half-zombie, half-spartaan vijand zonder bescherming. Kom je wat verder in het verhaal dan kom je bijvoorbeeld een half-zombie, half-spartaan met een compleet pantser tegen. Dus er zit lekker veel verschil in de vijanden!

Als je een platform-paal bent dan zal je God of war bijna niks vinden. Tenzij je een geweldadig adrenaline-junkie bent! Er zit bijna geen platform gedeelte in, het is soms wel van vernietig dit en dan kan je erlangs, of loop over de balk en val er niet af. Maar echt nadenken komt er niet van, dat is niet erg als je alleen maar zit te focussen op het bruut en bloederig vermoorden van je vijand. Wat je hierbij kan gebruiken zijn quick-time events. Dit zijn kleine mini-spelletjes waarbij je de iconen op het scherm na moet klikken, om zo een bruut einde aan je vijand te maken. Ikzelf vind het altijd mooi, alleen het is bij elke quick-time event altijd dezelfde. Wat niet echt voor afwisseling zorgt. De muziek in het spel is goed gekozen en word nooit vervelend, hier zit ook weinig variatie in, maar bij deze muziek is dat niet erg.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review