in

Ratchet & Clank: A Crack in Time (PS3)


Wie kent ze niet, het bekende duo Ratchet & Clank. De game houd op waar Quest for Booty stopte. In dit nieuwe avontuur moet Ratchet zijn maatje Clank, van de mysterieuze wezens bevrijden die hem ontvoerd hebben. Dus ga jij samen met de grootste superheld, allertijden genaamd Captain Qwark je maatje redden!

Na het intro filmpje waar Captain Qwark humoristisch

uitlegt wat er in het vorige deel is gebeurd

begint je avontuur! Jij zit samen met Captain Qwark

in jou ruimteschip de Aphelion. Als het schip rare

reactie’s gaat tonen stort het schip neer op een

onbekende planeet . Ratchet en Qwark gaan op

onderzoek uit. De planeet is een grote jungle die er prachtig uitziet. Al na korte tijd zul je vijanden tegenkomen het zijn namelijk rare paarse paddenstoelen die je tegenkomt. Naast deze kleintjes zul je merken dat er ook grotere zijn. Een poos later kom je een bewoner van het eiland tegen de bewoners heten Fongoids je moet haar helpen haar kinderen te redden. Als je dat gedaan hebt ga je naar het dorp van de Fongoids. Eenmaal aangekomen legt een Fongoid uit hoe ze je schip kunnen maken met behulp van de Zoni. Eenmaal als het is uit uitgelegd ga je weer terug naar het dorp. Maar het dorp is onder aanval! Van de troepen van Heer Vorselon. Heer Vorselon ontvoerd de Fongoids en Captain Qwark. nu heb je nog een taak erbij de Fongoids en captain Qwark van Heer Vorselon redden. Ondertussen kon je al genoeg wapens kopen bij de wapenhandelaar.

Als Clank ben je ontvoerd door de Zoni. Wie is dat DR Neferious en zijn butler Lawrence? Hoe kan dat ik en Ratchet hadden ze toch verslagen. Uiteindelijk ontsnap je je uit de glazen cel waar je in zat maar juich niet te vroeg. Je bent bewusteloos gemaakt door DR Neferious en wordt later wakker gemaakt door een robot genaamd Sigmund. Sigmund zegt dat er een robot is die alle Zoni wegjaagt dit moet het werk van DR Neferious zijn. Daarna komt de gameplay waar jij moet ontsnappen aan de robots van DR Neferious.Daarnaast moet je ook een aantal puzzels oplossen met behulp van tijdrijzen.En krijgt Clank ook de kracht om kapotte dingen te maken en de tijd stil te zetten. Hoe verder je in de game komt hoe pittiger de puzzels worden. De afwisseling tussen Ratchet & Clank zorgt voor genoeg variatie in de game. De game is niet al te lang maar dat maakt de game niet minder. Daarnaast kun je ook alle Zoni en gouden bouten verzamelen. Het is een klein beetje vernieuwend maar het is en blijft Ratchet & Clank.

Er is ook een groot arsenaal aan wapens en gadgets van een boerende kikker tot een apparaat waar je iedereen in apen mee kan veranderen! Er zijn ook genoeg wapens voor de serieuzere gamer zoals de RYNO V of het plasma pistool. Je kan ook op bijna elke planeet wapen upgrades vinden. Bijvoorbeeld we pakken een handschoen die bommen werpt, dan kun je die bom timen. Nog een voorbeeld het plasma pistool als een laserstraal gebruiken. Daarnaast kun je ook een paar wapens een leuk kleurtje geven. Maak je een stoer zwart pistool of ga je toch voor de vrolijke variant. Je kan het wapen geheel zelf aanpassen als je wil.Grafischvind ik het een wondertje dat komt door de heerlijkefantasie die de kleurrijke game kent. En in de game zitten ook nog eens de meest grappige vijanden die je ooit gezien hebt. Daartegenin heb

je ook hele droevigeplekken. Je kan net als in de vorige delen je schip aanpassen dit keer pas je je schip automatisch aan door Zoni de verzamelen. Als je bijvoorbeeld 3 Zoni hebt dat zijn kleine ruimtewezens die je kunt vangen met behulp van de Zonihouder. Dan upgrade je schip bijvoorbeeld een turbo zodat je sneller kan vliegen. Ook kun je het ruimteschip net als bij de wapens een leuk kleurtje geven. Het betaalmiddel is misschien wel het belangrijkste dat is namelijk geen geld maar bouten! Bouten gebruik je om nieuwe wapens, gadgets en pantsers te kopen. Over pantsers gesproken Pantsers spelen een belangrijke rol in de game je hebt ze namelijk nodig voor extra bescherming. Weer terug bij de bouten om bouten te krijgen kun je ze oprapen, dozen kapot slaan, monsters verslaan, dat is het snelst om ze te verdienen. Er zijn ook speciale bouten genaamd gouden bouten die zijn een stuk groter maar die zijn net als de Zoni verstopt. Maar wat heb je nou aan die gouden bouten. Met de gouden bouten speel je nieuwe skins vrij en met die skins kun je een nieuw wezen zijn bijvoorbeeld DR Neferious. Als je van een planeet afkomt zit je in je ruimteschip de Aphelion en kun je meestal overal heen waar je wil. Wat uitleg een blauw stipje is een grote planeet, een groen stipje een kleine planeet en rode stipjes zijn vijanden. Je hebt ook een gele driehoek dat zijn sidequests dan moet je bijvoordbeeld iemand ergens heen slepen met je trekstraal. Grote planeten zijn meestal bedoeld voor het hoofdverhaal.Groene zijn optioneel je kan er meestal gouden bouten,Zoni of wapenupgrades vinden. Er zijn ook vaardigheidspunten die je kunt verdien door speciale dingen te doen. De meeste zijn geheim. Met vaardigheidspunten kun je de cheats unlocken denk aan een groothoofd of minihoofd. Als Clank kun je ook gouden bouten vinden doormiddels van puzzels op te lossen. Geluid het geluid is zeer avontuurlijk en spannend dat past uitstekend bij deze Platform game. De besturing is ook niet zo moeilijk de hele besturing heb je binnen 5-10 minuten onder de knie. De duurtijd van de game is normaal maar de game is gewoon nog goed.Voor de rest is het gewoon nog de oude vertrouwde Ratchet & Clank.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review