in

‘De PC als spelcomputer is zo goed als dood’


Naast de aankondigingen van Gears of War 2 en Red Alert 3 was er afgelopen week natuurlijk heel veel nieuws dankzij de GDC-beurs. Zo bereikte ons het bericht dat Activision, AMD, Dell, Intel, Microsoft en Nvidia gezamelijk de PC Gaming Alliance opgericht hebben. Een non-profit organisatie met het doel de PC als platform voor games in leven te houden. Volgens hen is de PC als platform dus langzaam dood aan het gaan en worden consoles met de dag populairder.

De grote vraag van deze week is dan ook: is de PC als platform echt aan het verdwijnen? En hoe vaak speel jij nog op de PC eigenlijk? Wat voor games zijn dit en waarom speel je specifiek deze titels op een PC? Wat vind je relaxt aan een PC en wat weer niet (in contrast met een console)? Laat je horen en reageer natuurlijk ook op de stelling:

Ralf Gerards (16 jaar)- Mr.Ka0Z:

Het klopt wel, de PC is bijna dood als spelcomputer. Ik speel zelf ook op een Xbox360, omdat ik steeds weer mijn pc moest updraden en dat steeds meer geld ging kosten. Dat is ook een van de redenen wat de consolegamers zouden zeggen. Nou ga ik zelf weer een nieuwe PC kopen, maar dat komt vanwegen de shooters. Die zijn gewoon gemaakt voor de PC. Een muis en toetsenbord went sneller dan een controller.

Wessel Schillemans (17 jaar) – WiiZzhole:

Dit is onzin! Niet alle games voor de PC verkopen meer zo goed als vroeger, dat is een waarheid als een koe. Echter, als ik lees dat een spel als Crysis nu al een miljoen keer is verkocht, dan geloof ik in de PC als gamingplatform. Veel spellen die niet zo goed verkocht worden, worden wel weer vaak gedownload, waardoor die games alsnog veel gespeeld worden. Daarnaast is de muis-toetsenbordcombinatie in mijn opinie ook veel toegankelijker dan de controller, veel instinctiever ook, omdat men toch al vaak achter de PC zit. Tel daar de komst van de PC Gaming Alliance bij op en je kunt concluderen dat de PC als gamingplatform nog lang niet dood is!

Jeroen Witjes (16 jaar) – Quintinius_Verginix

Ab-so-luut niet! Sterker nog, in mijn ogen is de PC juist één van de sterkere platforms om games op te spelen. Oké, het installeren duurt lang en je hebt telkens een systeemupdate nodig wil je alle games perfect kunnen draaien, maar dan heb je ook wat. Meestal is een game op de PC namelijk op maximaal toch net ietsjes mooier dan de consoleversie van desbetreffende game. Echter is het wel zo dat er steeds minder games ook naar de PC komen. Dit komt doordat er op de PC meestal minder geld te behalen is, aangezien velen games illegaal downloaden.

Dave van Gorkum (21 jaar) – AzriaX:

PC wordt steeds minder populair. Consoles krijgen steeds meer functies die de PC uniek maakte en hierdoor verliest de PC aan aantrekkingskracht. Ook de gebruiksvriendelijkheid van consoles en de flinke groei van de groep ‘casual gamers’ zal bijdragen aan dit verschijnsel. Ik zie dit niet snel veranderen. Consoles zijn gebruiksvriendelijker, goedkoper en hebben meer games om uit te kiezen. Zoals het er nu naar uitziet gaan consoles steeds meer terrein winnen van de PC.

Ruud Flohil (19 jaar) – Lynch:

Games moeten steeds aan hogere eisen voldoen, het moet er o.a. steeds mooier uit gaan zien. Voor een console geen probleem, daar zit alle hardware al ingebouwd, maar voor een PC is dat niet zo gemakkelijk. Omdat games voor de PC ook mee moeten kunnen doen zal een PC steeds zwaarder moeten worden ingebouwd en dat kost helaas veel geld. Zelf speel ik eigenlijk ook alleen maar op een console of een handheld. Af en toe speel ik nog wel eens WoW, maar de PC blijft voor mij toch een middel om op internet te kunnen en om mijn verslagen voor school te typen.

Jules Schlicher (16 jaar) – Blitz Metalhead:

Nee. De PC is de enige console waar élk gamegenre op te spelen is. Daarbij zijn de consoles de laatste jaren qua structuur steeds meer op computers gaan lijken. Natuurlijk, ikzelf ben ook meer een console-gamer, maar dat komt louter en alleen omdat we hier thuis een ronduit bejaarde computer hebben staan. PC-gamen is duur, maar het is en blijft de meest complete game-console. Sterven zal dit beest(je) niet.

Martijn van Doorn (17 jaar) – Baranged:

Hell yeah! En ik baal er van! Iedereen download als een gek, waardoor ontwikkelaars de PC links laten liggen. Het is natuurlijk duur om up-2-date te blijven met je PC, maar nu lijkt het wel of de jeugd de PC alleen als porno-kanaal gebruikt (volgens de kranten). De levensduur van een videokaart is niet bijster lang en aangezien ze vaak even duur zijn als een console, kan ik de keuze ook wel begrijpen.

Jeroen Willemsen (14 jaar) – jameshond:

Die is gek geworden! De PC is nog springlevend, en dat zal hij ook nog heel lang blijven. Persoonlijk koop ik multiplatform-games vrijwel altijd voor de PC. Dat doe ik vooral voor de mooie plaatjes die mijn zware videokaart op het beeld tovert, maar ook de besturing speelt een grote rol. Het feit dat deze grote bedrijven de koppen bij elkaar steken is wel duidelijk: het downloaden van spellen. Heel veel mensen downloaden de nieuwste games op dag van release, en daar verdienen deze bedrijven natuurlijk geen cent aan. Het is dus niet de PC, maar de PC afdeling van Activision die langzaam aan het doodgaan is. En het is goed voor te stellen dat Activision daar niet blij mee is, en dus ook dat je dit soort uitspraken krijgt.

Beau Manancourt (13 jaar) – Bman:

Ik denk dat het grootste nadeel van PC gaming bij de prijs ligt. Ik weet dat je een goede PC kunt bouwen voor maar een paar honderd euro meer dan dat een console kost, maar veel mensen denken dat een game PC al snel 2000 euro kost. Ook is een console voor veel mensen aantrekkelijk omdat je niet hoeft te kijken naar specs en je niks hoeft te installeren. Je doet de schijf gewoon in het apparaat en je kunt beginnen. Dat ligt bij een PC dus wel iets anders. Toch denk ik dat PC gaming niet dood zal gaan, omdat de PC veel krachtiger is. Kijk maar naar Crysis, en bedenk dan dat dit pas de eerste game is die ontwikkeld wordt met de CryTek 2 engine en ze dus nog met veel meer kunnen gaan komen. Ook heb je op de PC beschikking tot level-editors en mods, waar ik persoonlijk dol op ben![poll=310]Denk jij het allemaal nóg beter te weten en ben je dus niet bepaald op je mondje gevallen? En denk jij bijna zoveel over games en de gamesindustrie te weten, dat je er een encyclopedie over zou kunnen schrijven? Geef je dan op voor de rubriek ‘Wat Jij’ door ook te reageren op bovenstaande stelling. Mail jouw kritische opinie (van max. 75 woorden) + een recente foto naar ![/poll]

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dark Messiah of Might and Magic: Elements

Wii-update beschikbaar