in

Zapper (PC)


Je herkent hem vroeger wel. In 2002 kreeg je bij een Happy meal van McDonald’s een demo van de game Zapper. Een slimme reclamestunt om de kinderen aan te sporen om de volledige game te kopen. en deze game ontsnapt niet aan mijn review.

De krekel Zapper en zijn broertje Zipper hadden weer ruzie om de afstandsbediening van de TV. Hun constante zap-aanvallen raakte de TV-antenne. Daarom koos Zapper ervoor om Zipper te gebruiken als antenne (dat voor hem erg gênant is). En als het niet erger kon wordt hij ook nog eens ontvoerd door Maggie de ekster. Zapper zal hem moeten redden. Anders kan hij lang wachten totdat zijn TV weer programma’s krijgt.

Nieuwsgierig, Zapper?

De gameplay lijkt op die van de 3D Frogger-reeks. Je kijkt via een camera die boven staat en Zapper volgt. In plaats van dat Zapper loopt gaat hij, net als Frogger, kleine sprongen maken. Daarnaast kan hij ook een supersprong doen en een aanval doe genaamd zap. En dat kan Frogger niet.

Nu ga ik het hebben over onderwerpen van Zapper waarbij ik Frogger niet erbij ga halen. Zapper kan in iedere level vuurvliegjes vrijlaten waardoor ze zich bij een plek een oplaadbron kunnen vormen waardoor Zapper superzap kan leren. Daarmee kan hij sterke vijanden wegzappen of ijzeren dozen openzappen. Bij het vrijlaten van 100 vuurvliegjes in een level kan je een speciale ronde activeren Waarmee je bij 100 munten sparen een nieuw schild kan winnen. De game bestaat uit 4 werelden met ieder 3 levels. Als je in een wereld alle 300 vuurvliegjes vrijlaat, kan je een bonus-level openen. Het belangrijkste is om alle eieren van Maggie te vernietigen. Daarmee rond je de levels af en kan je verder gaan.

Zapper gaat veel verschillende vijanden tegemoet en je moet voor sommige onverwoestbare vijanden snel ontwijken. Zapper komt soms om op sadistische manieren. Hij wordt in tweeën gehakt, verbrand, gestoomd, opgeblazen en door een laser geraakt. En als het niet erger kon wordt hij ook platgewalst door bewegende kleine totempalen.

Naast al die leuke dingen kleven er ook nadelen aan. Zapper’s levenslijn werd net als die van een oude Atari 2600-game: bij een aanraking van een vijand ben je gelijk af. Dat kan soms irriteren. Je moet daarom ook strategisch denken voordat je Zapper verplaatst. Dat kan ook gebeuren als je de vuurvliegjes verzameld. Als je steeds verder komt gaat het niveau stijgen. Je zal het te maken krijgen met frustratie die steeds meer toeneemt. En dat vooral bij de vierde bonus-level.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review