in

Grand Theft Auto: Episodes From Liberty City (PS3)


Behold, daar is hij dan, mijn eerste recensie op mijn favoriete gamingwebsite InsideGamer. Zoals je in mijn profile kan lezen ben ik van plan volgend jaar een minor journalistiek te attenden, om in de next year een kleine stage te lopen bij een groot gamemagazine. In het kader hiervan wil ik me trainen en dus here you go, my final test kids!

Iedereen is at the moment natuurlijk bezig met Rockstar’s nieuwste Western Red Dead Redemption. Well, iedereen die zich in dit zogeheten ‘sandbox’-genre thuisvoelt natuurlijk. Ik voel me wel thuis in zo’n sandbox, maar ben niet zo van de sand. Ik denk echter wel ‘outside the box’, en dat is precies waarom ik meer kan genieten van een Episodes of Liberty City dan een Red ‘Doods’ Redemption, dat meer van de quantity is dan de quality. Maar dat is mijn honest opinion, en dit is mijn recensie, en die gaat over die Episodes. So let’s continue to the real deal boys!

In deze Episodes of Liberty City wordt het verhaal dat eerder uit de eagle-vision van de no-nonsense immigrant Niko Bellic werd verteld, nu door de ogen van een no-nonsense biker en een wat eerder geimmigreerde bodyguard verteld. Beide verhalen weaven zich goed in de backstory die in de original GTA4 werd vastgelegd, maar later meer on the subject. De graphics en gameplay mechanics van de vanilla GTA zijn niet bijzonder improved, maar het weaponarsenal en de vehicles des te meer. Dit komt de gameplay FLINK ten goede en zorgt voor een stabiele basis die ten grondslag ligt aan de kracht van deze game. Het voelt haast niet meer als een simple expansion pack, maar meer als een compleet nieuwe game, of twee zelfs! De entire package dus, voor maar 40 louzy euro.

LOST AND DAMNED

Dit is het eerste verhaal dat je zal gaan spelen, als je je aan de chronological order houd althans. Het gaat over Johnny Klebitz, een biker die zo uit een klassieke ‘seventies’ mobmovie zou kunnen zijn gestapt. Het is een verhaal over vriendschap en brotherhood en kent vele twists en turns. Johnny regeert de boel namelijk een beetje in een good cop, bad cop way met een gast named Billy. Maar Billy wordt helemaal ‘F-d’ up on his way back uit de nor, en dit komt de gang niet ten goede. Johnny wil de boel een beetje in hand houden op een manier parallel to Billy, en dat resulteert in een inside conflict dat zijn weerga niet kent.

Het verhaal staat echter entirely in de schaduw van de gritty gameplay die zal blijven hangen als de credits rollen. Er is een hele yellow haze over het scherm getrokken, waardoor Liberty City een totaal andere kant laat zien. De wapens zijn niet zo over de top als in Ballad of Gay Toni, maar ook van een andere categorie dan those in Vanilla. Overall is deze game in a game toch degene die het onderspit delft, want Ballad of Gay Toni is over de top in een glitterjasje. Old-School GTA dus.

BALLAD OF GAY TONI

In de tweede game die zich op de compact disc bevindt speel je Luis Fernando Lopez, een Dominican druggy/bodyguard die in de ghetto Northwood woont. Alle old-school black-guy clichés worden uit de kast gehaald en versmolten met obscene gay-jokes van de echte show-stealer Gay Toni, baas van verscheidene gay en hetero tenten in de binnenstad. Personally vind ik dit verhaal veel meer aansprekend, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van enkele crazy characters als Yusuf Amir.

De wapens in deze game zijn top-notch. Eigenlijk zijn ze vrij overpowered, maar omdat de game toch al zo over de top is wordt het dat snel vergeven. Er zijn exploding shotguns, explosive discharges on time, etcetera etcetera, alles met het woord explosive erin passeert de revue. De nieuwe vehicles zijn ook heerlijk over de top, golden heli’s en zelfs tanks die we kennen uit de vorige parts in de GTA-chronics.

VERDICT

Voor 40 euro is deze game echt niet te missen. Het improved de Vanilla GTA4 in zoveel manieren, het lijkt haast impossible maar het is als complete package haast beter als voorgenoemde. Dit is een absolute must-have voor all consoles. You can’t miss it, kids!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review