in

Update: Sony in onderhandeling met Microsoft over Blu-ray


Sony is momenteel in onderhandeling met Microsoft om een Blu-ray drive voor de Xbox 360 te ontwikkelen. Er wordt gekeken naar een interne drive, maar een externe drive die aan de Xbox 360 gekoppeld kan worden lijkt momenteel meer realistisch. De directeur van Sony Electronics, Stan Glasgow, zegt dat het bedrijf ook in onderhandeling is geweest met Apple over de Blu-ray technologie.

Microsoft ziet wel heil in de Blu-ray technologie, omdat Toshiba onlangs heeft gemeld dat het stopt met het produceren van HD-DVD’s, het format waar de Xbox 360 voorheen gebruik van wilde maken. Hoe Sony en Microsoft dit gaan oplossen is nog maar de vraag, want mocht de Xbox 360 ook gebruik gaan maken van de Blu-ray speler, dan zal de concurrentie groter zijn voor de PlayStation 3. Toch lijken de plannen voor nu nog een eind weg, omdat de games nog altijd op DVD’s staan voor de Xbox 360. Een losse Blu-ray speler is nog steeds niet goedkoop en zal dat voorlopig ook nog niet worden.

Update: Een woordvoerder van Microsoft heeft ontkend dat het bedrijf plannen heeft om de Blu-ray-technologie te gaan gebruiken voor de Xbox 360. Dat er geen plannen zijn betekent overigens niet per se dat Sony en Microsoft niet in gesprek zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Viking: Battle for Asgard

Japanse prijzen WiiWare-titels bekend