in

Super Mario Galaxy (Wii)


Super Mario Galaxy zou het lang verwachte vervolg van Super Mario Sunshine worden. Met de revolutionaire controls van de Nintendo Wii zou dit los van alles al een topper worden. Of dit de waarheid is?

Vogels vliegen weg en Mario zingt een deuntje; het Sterrenfestival komt er weer aan! Mario heeft een speciale brief van Princess Peach gekregen, met de vraag of hij langskomt. Natuurlijk zegt hij daar geen nee tegen! Hij gaat op weg, verzamelt de laatste Star Bits en komt bij het kasteel aan. Maar zoals bij elke Mario game loopt dit weer helemaal mis: Bowser heeft niet alleen de prinses ontvoerd, nee, hij heeft het hele kasteel meegenomen! Mario springt net voordat het weg vliegt erop en vliegt mee de ruimte in. Kamek vond dat een minder goed idee en blaast hem van het kasteel af.

Het avontuur begint

Mario opent zijn ogen. Hij is op een onbekende planeet aangekomen. Met de A knop zorgen we dat hij opstaat. Met de richtingsknop zorgen we dat hij links, rechts, boven en onder loopt. Allereerst spelen we verstoppertje met vier schattige Luma’s. Zodra we het muziekje horen en alle rust die op de vrij kleine planeet ontdekken, vallen alle zorgen van je af en denk je dat je in de hemel bent beland. Zodra we ze alle vier hebben gevonden, begon het avontuur; Rosalina verschijnt en geeft je de kracht om een Spinner te maken. We worden geleid naar de Cometen Observatorium, het HUB systeem in deze game. Hier is dood gaan onmogelijk, dus kan je gerust de raarste toeren uit halen. Ook word je hier naar levels geschoten. Nou. Laten we maar naar Good Egg Galaxy gaan dan.

Good Egg Galaxy is ook een leuke galaxy. Je leert al snel alle gevaren van Super Mario Galaxy, maar ook het plezier om het spel te spelen. De eerste boss stond ook op ons te wachten aan het eind van Good Egg Galaxy en die was ook al een beetje pittig. Zodra we die hebben voltooid gaan we verder. Toch zullen we zien dat het al snel moeilijker wordt. Zo is het eindbaas level Bowser Jr.’s Robot Reactor al een stuk pittiger. Maar toen we die hadden verslagen hadden we wél het toegangskaartje naar het volgende sterrenstelsel. Een Grand Star

Super Mario Bee!

Super Mario Galaxy is een zeer speciale game. Het haalt elementen terug uit vroegere Mario games en heeft hele leuke suites die het spel drie keer zo leuk maken. Fire Mario geeft ons goede herinneringen aan Super Mario Bros., Bee Mario is gewoon ongelofelijk tof en voegt veel toe aan de gameplay, omdat hij, met beperkte tijd, kan vliegen. Ice Mario is ook cool, aangezien hij zodra hij op het water is, het water in ijs verandert zodat hij erover kan schaatsen. Mijn persoonlijke favoriet is Boo Mario, aangezien hij door muren kan zweven, maar niet in aanraking mag komen met vijanden, licht of water! Zo heb je niet overpowered suites, maar gewoon goed gebalanceerde gameplay. Top!

Bijna Perfect

Super Mario Galaxy is gewoon een heel goed spel. Daar beginnen we mee. De planeten zijn allemaal verschillend en gewoon heel erg leuk! Sweet Sweet Galaxy bijvoorbeeld. Super orgineel bedacht! Je bent op een grote taart en moet zo snel mogelijk naar de top komen. Maar, we hadden het ook wel verwacht, gaat dat niet zomaar. Grote gaten in de platformen die constant bewegen maken Mario had leven zuur! Bovendien zijn de achtergrond en schattige Toads om op te eten! Toy Time Galaxy hoort ook bij het rijtje leuke galaxy’s. Deze is ook orgineel en leuk om te spelen. Alles is van speelgoed en op een soort LEGO achtige wijze schroef je bij de eerste ster in het level Speelgoed Bowser uit elkaar! En zo zijn eigenlijk alle levels. Leuk om te spelen, orgineel bedacht en soms ook goed moeilijk. De graphics zijn ook top, de mooiste op de Wii. Het vuur in Melty Molten Galaxy smelt echt je ogen weg en voor het ijs in Freezeflame Galaxy schitterd van het beeldscherm af. Ook de schaduwen die in Super Mario Sunshine iets overdreven waren zijn hersteld. De muziek is oorstrelend mooi en als je niet beter wist zou je denken dat achter de tv een heel orkest zat verstopt. De good-old Mario deuntjes hebben ze ook weer op een mooie manier vernieuwd. Ze hebben gezorgt dat het goede oude van de deuntjes blijft bestaan, maar hebben er toch een nieuwe pimp op gezet. Heel mooi gedaan!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review