in

2021: EEN AANTAL IG-LEDEN KIJKT VOORUIT


We hebben het gered, welkom in 2021! Nadat we nog een keer hebben teruggeblikt, laten we het afgelopen jaar lekker achter ons. Laten we hopen dat 2021 lekker een heel gewoon jaar wordt, waarin we gewoon kunnen genieten van hopelijk een aantal buitengewone games. De vaste verzorgers van de InsideGamers Membercontent laten hieronder in een uitgebreide vooruitblik hun licht schijnen op wat voor moois we kunnen verwachten. Laat vooral je eigen voorspelling horen in de comments. Proost, op een mooi (game)jaar 2021!

Tielo

Voor iemand die door ziekte altijd aan huis gekluisterd is veranderde er verrassend weinig voor mij in 2020. Maar om van het geklaag en gezeik af te zijn hoop ik van harte dat het gezonde deel van de bevolking zijn vertier elders kan vinden dan in huis in de loop van 2021. Ikzelf kijk uit naar nieuwe toffe games die het daglicht zullen zien en dat zijn er heel wat. Als blije bezitter van een PS5 kijk ik enorm uit naar Cyberpunk 2077. Ja ik heb ‘m al en hij speelt prima als je de vele bugs en crashes niet meetelt, maar dat doe ik wel dus deze gaat nog even terug in het hoesje tot de next-gen update door het Poolse bedrijf is uitgepoept. Mocht de next gen versie van Witcher 3 ook geboren worden in het nieuwe jaar dan ga ik deze nogmaals spelen.

Komen we bij de nieuwe games en voor mij staat Ratchet and Clank: Rift Apart helemaal bovenaan mijn verlanglijstje. De nieuwe avonturen van de Lombax en zijn robot kompaan staan altijd garant voor een uitstekende spelervaring en de nodige humor en kleur die ik vaak in games mis. Dan hebben we nog de Noorse God mepper Kratos en Boy die wederom op avontuur gaan. De eerste re-imagining van het oude concept smaakte als een frisse wind in een pompstation toilet en ik wil meer, veel meer. In Horizon Forbidden West gaan we naar het verboden westen, zoals de subtitel ons laat weten, en omdat ik met volle teug van het eerste deel van deze in Amsterdam gevestigde game-bakker genoten heb, ben ik klaar om deel 2 weer vol overgaven te spelen. Er waren genoeg losse eindjes om van deel 2 een waardig vervolg te maken.

Sluit ik af met een indie game. Uiteraard is er nog veel meer moois in aantocht maar laten we de lijst voorlopig afsluiten met Kena: Bridge of Spirits van Ember Lab. Van origine animators wagen ze zich nu aan een game. Hun roots zijn duidelijk want de game ziet er fantastisch uit. Hopelijk kan de gameplay op gelijk niveau meekomen.

Rest mij iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar te wensen en te bedanken voor het lezen.

BlasterJackson

In het artikel dat deze zal begeleiden, kon je al lezen dat 2020 niet bepaald indruk had gemaakt op ondergetekende. Spijtig genoeg is 2021 vooralsnog niet beter. Er zijn interessante titels aan de horizon, zoals Digimon: Survive, Scarlet Nexus en Disgaea 6, maar van geen enkele heb ik tot nu beelden gezien die me écht overdonderden. Maar laten we eerlijk zijn, als het aankomt op next-gen-spellen, hebben we sowieso eigenlijk maar weinig gezien. Ik heb er geen twijfels bij (lees als: hoop echt) dat 2021 enkele toppers gaat voortbrengen, maar ik durf geen voorspelling te doen over wie volgend jaar met de kroon weg zal lopen.

Meta_Coola

Ik vind komend jaar een moeilijk jaar om voor op vooruit te blikken. Er komen vooralsnog weinig interessante games uit in 2021. Maar nu hoor ik je zeggen “maar Coola, er komt in 2021 een The Evil Dead game dat zou toch een no brainer voor jouw moeten zijn”. Nou ik ga eerlijk zijn ik was extreem enthousiast… totdat ik door kreeg dat het een pvp game zoals Evolve zou worden. Nee waar ik die dag achter ben gekomen is dat mijn aversie tegen pvp multiplayer groter is dan mijn “fanboyism” van The Evil Dead, treurig maar waar.

Maar er is één game waar ik wel naar uitkijk en dat is Hogwarts Legacy, nou ben ik geen extreme Harry potter fan, maar wel fan genoeg om geïnteresseerd te zijn in deze game. Het lijkt mij zo awesome om als een student van Hogwarts (ofcourse als Slytherin) rond te lopen in de Wizarding World. Dat het ook nog eens een RPG is maakt het plaatje nog interessanter, sorry ik kan er niks aan doen dat de aantrekkingskracht van RPG open wereld games zo sterk is bij mij. Wel houd ik mijn verwachtingen laag met hoe veel vrijheid je gaat krijgen qua vrijheid en interactie met de wereld, ik ga er nu van uit dat het een redelijke standaard RPG gaat zijn met alle cliché sidequests, maar dat vind ik opzich geen probleem als ik mij er maar mee kan vermaken.

Heer Mida

Zoals ik de vorige keer al zei, als het gaat om videospellen laat ik het vooral op me afkomen. Zeker in een tijd als nu, wanneer andere dingen een stuk belangrijker zijn en ik een stuk meer daarover te zeggen heb. Ik was van plan om sowieso de uitbreidingen van Assassin’s Creed: Valhalla te spelen, maar nu wil ik toch de kat uit de boom kijken. Op dit moment is er minstens een grote glitch die voortgang blokkeert, dus Ubisoft belonen met meer geld lijkt me niet gepast. Toegegeven, mijn grafische kaart is aan vervanging toe. Maar als Valhalla met veel horten en stoten nog net te spelen is, is het een geluk bij een ongeluk dat de hoge prijzen en schaarste van videokaarten mij weerhouden om te upgraden. Want dat was wel de voorwaarde voor mij om Cyberpunk 2077 te spelen, en om daarmee nu te beginnen…

Ik heb het drama rondom CP’77 grotendeels gemist, een beetje zoals ik ook het gedoe rond Assassin’s Creed: Unity heb gemist door een maand of zo later eraan te beginnen. Maar ik hoop dat rond de tijd dat de videokaartschaarste voorbij is CD Projekt Red de troep in CP’77 hebben opgeruimd. Het spel zou immers voor de rest prima zijn. Dus ja, mijn plan voor 2021 is hetzelfde als dat van 2020: wachten tot Cyberpunk 2077 speelbaar is.

The Decider

2020 is zo’n gek jaar geweest, waardoor ik mij nog amper heb kunnen bezinnen op 2021. Daarnaast is Spelunky 2 op de Switch momenteel alles wat ik wil en kan de rest mij gestolen worden, totdat… ik mij realiseer dat dit wel eens het jaar kan worden van het Breath of the Wild-vervolg. Het jaar waarin Cyberpunk 2077 misschien wel zijn potentie weet waar te maken. Het jaar waarin er één of andere onontdekte indie ieders harten verovert. En het jaar waarin de nextgen langzaam op stoom moet gaan komen. 2021 wordt een heel boeiend jaar, maar kent op dit moment nog veel te veel geheimen. En eigenlijk vind ik dat ook wel prima.

Benjaminben

Als ik kijk naar de games die ik afgelopen generatie heb gespeeld, dan is er een game die voor mij qua indrukwekkende ervaringen en toffe herinneringen met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Een game die knetter brak draaide op mijn arme PS4, een game die mij akelig onbehaaglijk en eenzaam kon laten voelen en een game die mij echt wist uit te dagen haar hele spelwereld tot op de bodem uit te pluizen. Ik heb het natuurlijk over Subnautica!

Helaas is dit een titel die je na de aftiteling niet snel opnieuw oppakt. De game kent namelijk (volledig tegen mijn verwachtingen in) geen procedureel gegenereerde spelwereld, alles is namelijk door mensenhanden ontworpen en ontwikkeld. De grote drive in Subnautica is het verkennen van deze wereld en haar geheimen. Helaas ken je deze spelwereld aan het einde van de game op je duimpie, en is er na het uitspelen eigenlijk geen reden om nog terug te keren naar deze wonderschone maar angstaanjagende plek.

Nu is het vervolg Subnautica: Below Zero gelukkig al een tijdje via vroegtijdige toegang beschikbaar voor de PC. Helaas heb ik dan weer niet de computer in huis staan om deze titel in volle glorie te kunnen spelen. Hoe mooi is het dus dat deze titel in 2021 (ja ik smokkel een beetje met deze vooruitblik) naar de Nintendo Switch komt! Ik ervaar namelijk tijdens het spelen in handeld-mode met een headset op mijn kop altijd een bepaalde intimiteit bij het gamen op Nintendo’s hybride console. Laat een game als Subnautica, waar jij je letterlijk helemaal in kunt verzuipen, hier nu perfect bij passen! Ik zie het dan ook al helemaal voor mij; Ik lig ‘s avonds in bed en kijk geconcentreerd naar mijn Switch-scherm. Langzaam en behoedzaam manoeuvreer ik mijn grote onderzeeër (vernoemd naar mijn vriendin) met een nauwkeurigheid en gevoel die past bij het spelen van het spel en familiedag-favoriet ‘zenuwspiraal’ een onbekende diepte in. Niet wetende wat mij te wachten staat luister ik alert naar ieder geluidje en probeer ik iedere beweging in de donkere wateren waar te nemen. En dan klinkt er ineens uit de diepte een huilerige maar onbekende schreeuw die de haren in mijn nek overeind doen staan… heerlijk, heerlijk… ik kan niet wachten!

Luigi 1985

Hopelijk is dit de laatste keer dat ik het spel in mijn vooruitblik noem, maar ik verwacht eigenlijk dat ik Metroid Prime 4 volgend jaar wederom moet noemen. Met of zonder Metroid Prime 4 verwacht ik wel dat Nintendo keihard gaat knallen in 2021. Met de twee nieuwe consoles erbij, moet Nintendo met games gaan komen. Breath of the Wild 2 en Super Mario Odyssey 2 zou ik graag verwelkomen op mijn geliefde Switch. Echter, Nintendo, ik word boos als er een nieuwe Donkey Kong Country of F-Zero komt en schroom ook niet om eens een nieuw IP te starten.

Over nieuwe consoles gesproken: de PlayStation 5 is gereserveerd, maar helaas nog niet binnen. Aangezien ik momenteel helemaal in Dark Souls 3 zit, kan ik niet wachten om met Demons Souls aan de slag te gaan. Horizon Forbidden West staat ook erg hoog op mijn verlanglijstje. Het belooft een mooi jaar te worden.

Cosmic Tsar

2020 was een onvergetelijk jaar om snel te vergeten. Maar sinds we deze vooruitblik doen, heb ik steevast games genoemd die daarna werden uitgesteld. Dat belooft dus weinig goeds voor de titels die nu volgen. Er is namelijk best wel het een en ander waar ik naar uitkijk in 2021. Het biedt namelijk van alles wat. Indiegames waar al lang reikhalzend naar wordt uitgekeken, zoals 12 Minutes (die ik vorig jaar dus al noemde), Tunic en Hollow Knight Silksong. Maar ook langverwachte blockbusters als Gotham Knights of Hogwarts Legacy krijgen mij enthousiast.

Maar in mijn achterhoofd zit nog meer dan anders de dreigende wolk van delays die boven het komende jaar hangt. Ik vrees dat studio’s, van groot tot klein, veel meer last hebben van de pandemie dan ze tot nu toe laten merken. Uitstel zal voor een aantal titels onvermijdelijk zijn. Dat zorgt misschien voor een iets leger 2021 dan we zouden willen, maar als jullie net zo’n backlog hebben als ik, overleven we dat moeiteloos.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Koei Tecmo haalt websites offline na cyberaanval

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 januari