in , ,

2021 is mijn slechste (game) jaar ooit

Ik weet dat 2021 nog niet voorbij is, maar ik wil dit zo snel mogelijk afsluiten en dit zal ook geen lang artikel worden. Want net zoals gamen heb ik nog weinig energie om een lang artikel te schrijven.

Het wrange is 2021 begon voor mij erg goed, mijn persoonlijke leven ging de goeie kant op en qua gaming ging het ook erg goed , heb zelfs via deze site nog een Nintendo Switch gewonnen en geloof mij daar was ik erg blij mee. Het was m’n eerste grote prijs in vier jaar tijd , maar toch heb ik er nog steeds niet echt van kunnen genieten want zoals jullie een paar maanden geleden hier (https://inside.gamer.nl/hoe-twee-games-die-ik-geweldig-vind-een-zure-nasmaak-hebben-gekregen/) hebben kunnen lezen is 2021 voor mij persoonlijk een k*t jaar geworden. Nu is het misschien raar om deze twee dingen te linken maar toch doe ik het, ik heb wel is waar een mooie grote prijs gewonnen maar daar tegenover staat wel dat ik mijn vader ben verloren en dat telt zoveel ontelbare keren zwaarder dan welke prijs winnen dan ook. M’n vader was niet alleen mijn vader , maar hij was ook mijn beste maatje en hij heeft mij op driejarige leeftijd op schoot genomen en mij bekend laten maken met fenomeen dat gaming heet en daar blijf ik hem eeuwig dankbaar voor. Het wegvallen van mijn vader heeft dan ook een flink gat achtergelaten en ik heb aantal weken niet kunnen gamen ( en de games die ik ten tijde van het overlijden van mijn vader speelde hebben nog steeds een zure nasmaak).

Films zijn helemaal een probleem voor mij de meeste films keek ik met mijn vader en ik heb dan ook bij Dune ( maar toch ook wel bij F&F 9) een paar traantjes laten vallen en No time to die kan ik nog steeds niet kijken want ik hield elk jaar in november een James bond maand met mijn vader en ik kan mij er nog steeds niet toe zetten omdat voort te zetten. Gaming heb ik na vijf weekjes weer geprobeerd op te pakken en opzich ging het goed… Maar en dit gaat heel ongelooflijk klinken, maar jammer genoeg is het wel waar zes weken na het overlijden van mijn vader sloeg het noodlot weer toe. Ik kreeg een telefoontje van mijn oom (de jongere broer van mijn vader) met de mededeling dat mijn andere oom (de oudere broer van mijn vader) op 65 jarige leeftijd is overleden, jullie kunnen wel begrijpen dat dit nieuwsbericht als mokerslag binnenkwam. Ik begon eindelijk mijn draai in het leven weer te vinden en dan gooit het lot dit vol in je gezicht, en op dat moment ben ik in neerwaartse spiraal terecht gekomen, voor de buitenwereld hield ik mij sterk maar op de momenten dat ik alleen was begon ik echt te twijfelen over de zin van het leven en ja de gedachte van ik beëindig dat van mij zelf ook is een paar keer voorbij gekomen, met gelijk het besef er achter aan dat ik daarmee niks oplos en het erger maak voor mijn familie.

Uiteindelijk ben ik toch weer uit die negatieve spiraal geklommen, maar het lot was nog niet klaar met mij en sloeg het noodlot wederom toe. Vooralsnog nog niet met een tragisch einde, maar nogsteeds erg k*t want 4 weken geleden kwam de klap van het verlies van mijn vader en oom “eindelijk” aan bij mijn oma, daarnaast kreeg ze ook nog eens beroerte waar ze gelukkig herstellende van is maar we merken wel dat ze achteruit gaat en ze kan nu ook echt niet meer zelfstandig wonen. Dus ik heb aardig wat klappen gekregen dit jaar en ik zal er wel weer boven opkomen maar ik denk dat het wel lang gaat duren.

Nu is er gelukkig ook licht in de duisternis want sinds juli is dit

lieve beestje in mijn leven gekomen en heeft mij veel troost gegeven.

Toch hoop ik dat 2022 een beter jaar voor mij gaat worden dan dat 2021 voor mij was. Slechter kan het in ieder geval niet worden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.1/5 volgens 20 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lync
Lync
8 maanden geleden

Man wat pijnlijk om dit te lezen. Ik ben in 2017 (ik was 27) mijn vader verloren toen hij 62 was. Ik voel je pijn en de weg waar je nu op zit. Heel veel sterkte. Weet niet hoe, maar als je er over wil praten/chatten… Onthoud, je bent niet alleen <3

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Lync
Snuivert
Snuivert
8 maanden geleden

Wat naar om te lezen Meta. Het is ergens juist maar goed ook dat je niet wegduikt in virtuele werelden. Naar mijn ervaring wil dat nog wel eens een copingmechanisme worden om de nare realiteit te vermijden, wat de echte rouwverwerking natuurlijk niet ten goede komt.

Hier een soortgelijk klotejaar dit jaar. Zo hard mogelijk door het stof, alles eruit laten en dan langzaam weer omhoog krabbelen. De enige manier om het echt te verwerken. En dat zal vast even duren na zoveel ellende achter elkaar, maar uiteindelijk kom je er. Veel sterkte gewenst op het pad, fijn dat je nieuwe kater je bij kan staan!

Luigi1985
8 maanden geleden

Heftig dit zeg. Je zit duidelijk in de hoek waar de zogenaamde klappen vallen. Dapper om dit (en het vorige artikel ook) te delen en misschien ook wel goed dat het kan op deze site.

Ik heb dit soort erge dingen (gelukkig) nog niet zo dichtbij meegemaakt.

Veel sterkte in ieder geval de komende tijd en fijn dat een huisdier je onvoorwaardelijke steun kan bieden.

2022 wordt qua games in ieder geval een mooier jaar dan dit jaar en ik hoop dat jij er dan ook meer van kunt genieten dan dit jaar.

Michael-Raymond-Clayton
8 maanden geleden

Jeetje coola, wat een akelig bericht. Ook ik ben mijn vader dit jaar verloren, dus ik weet een beetje hoe je je voelt, al is iedere vader/zoon-relatie natuurlijk anders en komt het ook voor ons allemaal anders binnen. Wat mij zelf heel erg heeft geholpen, is – hoe gek het ook klinkt – je leven iets minder vanuit je eigen perspectief te beleven. Jezelf als het ware van een afstandje te bekijken alsof het het leven van een ander is (of een film of iets dergelijks) en dan te bedenken: tja, dit is wel een heel akelige ‘scene’, maar de film als zodanig is zo slecht nog niet.

Dat gekoppeld met het focussen op de jaren dat ik wel van de aanwezigheid van mijn vader heb kunnen genieten (wat veel anderen al niet gegeven is) én de wetenschap dat het gemis een bevestiging is van de goede band.

Maar natuurlijk neemt dat allemaal niet weg dat het op bepaalde momenten natuurlijk gewoon heel heftig en naar is. Ik denk dat het super is dat je een huisdier hebt aangeschaft. Positieve energie! Blik op de toekomst! En in 2022 gewoon weer een Bond-marathon! Je vader kijkt zeker mee vanaf zijn wolk!

Dokter Caspari
8 maanden geleden

Hé Coola, dapper dat je dit zo deelt. Soms krijg je, zoals in jouw geval, veel klappen achter elkaar. Alsof het leven het even op je heeft voorzien, en jij je letterlijk afvraagt ‘ waar heb ik dit aan verdiend?’.

Knap dat je de schouders eronder hebt weten te zetten. Als ik dit zo lees was je vader een toffe peer waar je echt een bijzondere band mee had. Als zo’n iemand wegvalt dan breekt er iets in je, en dan valt er een flinke leegte. Deze vul je ook niet meer op een zelfde manier op, maar zul je helaas een plekje moeten geven. Dankbaar zijn dat je zo’n fijne pa hebt gehad. Beter dat je hem mist dan kan missen.

Ik gun je een topjaar Meta 🙂

Laatst bewerkt 8 maanden geleden door Dokter Caspari
Rainking
8 maanden geleden

Hey, man! Ik wist het al wel van je vader, en dat alleen moet al naar genoeg zijn, maar ik zie nu dat je echt klap na klap na klap hebt gekregen dit jaar. Ik wens je sowieso heel veel sterkte toe en ik hoop dat je toch wat plezier van je katje kan beleven, dat-ie voor wat afleiding zorgt en je wat steun biedt en dat je volgend jaar een stukken beter jaar hebt. Gamen is leuk, maar je privéleven is toch belangrijker. Sterkte, man!

JariKlapwijk
8 maanden geleden

Pfff heftig verhaal man. En erg begrijpelijk dat gamen en films kijken nu een zure bijsmaak heeft. Heel veel sterkte! En ik hoop dat het leven je in 2022 weer toelacht!

RuanMoleman
8 maanden geleden

Coola, wederom ontzettend moedig van je dat je zo’n emotioneel verhaal durft te delen met de community. Ik wens je echt het allerbeste toe voor 2022. Op dat het een beter jaar wordt. M’n gedachten gaan uit naar jou en de naasten die je hebt moeten verliezen dit jaar. Hou je taai en zorg dat je genoeg knuffelt met de kleine vriend.

Baroness
Baroness
8 maanden geleden

Ja woorden schieten even te kort ik kan je alleen maar sterkte wensen en hopen dat de tijd je wonden helen.

tielo
7 maanden geleden

Wat een ongelofelijk kut jaar heb jij achter de rug.
Hoewel het nog lang zal duren om al dat verdriet een plaats te geven hoop ik heel erg dat 2022 het tij zal keren. Weet dat de mensen die van je houden zouden willen dat jij het leven dat je nog voor je hebt optimaal zal genieten. En die heerlijke viervoeter gaat je ongetwijfeld op dat pad steunen.

5 Redenen waarom je Arcane moet kijken

Column: Waarom nu altijd een open wereld?