in

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)


De laatste tijd komen er steeds meer Pokémon games uit, maar niet een van die games komt in de buurt van die goede oude Red en Blue. Die games hadden alles, de beste kaart, de uitdagendste tegenstanders, het geweldigste trainersgevoel en natuurlijk de leukste Pokémon. Het enige probleem is dat het voor deze tijd afschuwelijk lelijk is. Daarom werden de games opnieuw uitgebracht onder de namen Fire Red en Leaf Green, grafisch geheel nieuw. Zijn de games het waard om te kopen, of is het alleen uitmelkerij?

Wie kent het principe niet? Vang een Pokémon en train hem zodat je de gym leaders kunt verslaan en uiteindelijk mee kunt doen aan de Pokémon league. In deze game is het natuurlijk precies hetzelfde. Je kunt ermee beginnen zodra je klaarbent met professor Oak. Deze wil weten of je een jongen of een meisje bent. Dat kan hij natuurlijk niet zien, omdat hij zijn bril kwijt is en hij kan het sowieso niet kunnen horen aan je stem, omdat hij zoals gewoonlijk zijn gehoorapparaat heeft uitstaan. Dus nadat je duidelijk en luid hebt gezegd welk geslacht je bent, komt hij met zijn volgende vragen. Hij vraag hoe je heet en tot ieders verbazing hoe zijn eigen kleinzoon, jouw rivaal, heet. Ouderdom kan leiden tot geheugenverlies en heeft helaas ook professor Oak getroffen. Na dit te hebben gezegd kun je beginnen met spelen, nou ja, nadat je nogmaals geconfronteerd wordt met professor Oak.

Dit keer heeft hij geen last van geheugenverlies, maar laat jou je eerste Pokémon uitkiezen! Tegelijkertijd zie je jouw rivaal, die na jou mag kiezen, want vreemden gaan voor. Dit werkt meteen in jouw nadeel, want hij pakt het soort Pokémon dat sterker is tegen jouw soort Pokémon. Hij wil natuurlijk meteen strijden, want hij is een opdringerig type. De strijd begint en ondertussen wordt je uitgelegd hoe je de overwinning moet bereiken. Je rivaals Pokémon heeft nog geen krachten die sterk zijn tegen jouw soort Pokémon, dus je wint het duel. Vanaf dit moment begin je met het spel en ben je vrij elke Pokémon te vangen die je wilt.

Je merkt dat het verhaal exact hetzelfde is als Red en Blue. Dit is geen probleem, want het is natuurlijk een remake en Pokémon games hebben sowieso nooit een denderend verhaal. Als je begint met je reis is het noodzakelijk om Pokémon te vangen, want met je ene Pokémon zal je niet ver komen. Slim is om verschillende soorten te vangen. Vuur is sterk tegen gras, dus als je alleen gras Pokémon hebt zul je ongetwijfeld verliezen. Elke Pokemon gym, waarvan er acht zijn, heeft een eigen soort type Pokémon. Dat varieert van steen tot vuur en van water tot donder.

Het is erg leuk om je Pokémon te trainen. Elke keer dat ze een level stijgen verbeteren hun vaardigheden. Soms krijg je zelfs een nieuwe aanval. Sommige Pokémon evolueren bij een bepaald level, waardoor ze sterker, maar niet te vergeten veel gaver worden. Daarom wil je elke Pokémon wel een keer hebben. Aangezien je in een keer uitspelen lang niet alle Pokémon getraind of gevangen hebt, begin je gewoon weer opnieuw. Een keer uitspelen kost je misschien al vijftig uur, laat staan als je hem vijf keer uitspeelt, elke keer met een compleet andere speelstijl. De replaywaarde is dus erg hoog en de speelduur wordt daardoor ook aanzienlijk verlengd.

De echte reden om deze game te kopen zijn natuurlijk de vernieuwingen. Heel de game is grafisch opgepoetst en dat is voor de meeste mensen al een goede reden om de game te kopen. Ook zijn er aanvallen toegevoegd die in andere delen zaten, dat maakt de game weer leuker en uitdagender. Deze game laat nu ook zien wat je de vorige keer hebt gedaan. Dit is niet bepaald fijn, eerder storend. Naast al deze dingen zijn er ook een aantal eilanden toegevoegd met ieder zijn eigen uitdagende puzzels en Pokémon. Nadat je op een van deze eilanden een taak hebt gedaan kun je met de draadloze adapter, die je bij de game kreeg, minigames tegen andere mensen spelen. Dit is ongetwijfeld de grootste vernieuwing en ze zijn ook leuk om te doen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review