in

Need for Speed: Most Wanted (PC)


In 2005 kondigde Need for Speed haar nieuwe game aan: Most Wanted. Die titel zegt eigenlijk al meer dan genoeg. EA heeft de Underground-serie achter zich gelaten en wil beginnen met een frisse start. De politie is teruggekomen en maakt het lastiger dan ooit. Het doel: zorgen dat je de meest gezochte en beruchte racer in Rockport wordt.

Opties

Need for Speed Most Wanted biedt vele opties: naast de bekende carrière-modus is er nu ook een Challenge-serie beschikbaar. Hier worden je achtervolgings- en tolhuis ervaringen op de proef gesteld. Naarmate je verder komt, worden de opdrachten steeds lastiger. Het biedt een goede afwisseling naast de carrière. Ook de mogelijkheid het online tegen andere spelers op te nemen is beschikbaar. Kwestie van een account aanmaken en racen maar! Daarnaast kun je een eigen wagenpark aanleggen, waarbij je jouw ultieme auto’s gratis kunt tunen en er is een optie om met vrienden via een LAN-verbinding te racen. Dit alles zorgt voor een scala aan opties!

Carrièremodus

Rockport City: je bent een berucht racer die rijdt in een zeer vette bak: een BMW M3 GTR. Ene Razor, nummer 15 op de Blacklist, daagt je uit tegen hem te racen. De inzet: de autopapieren van jouw auto. Na eerst tegen Bull en Ron hebben geracet is het eindelijk zover: Razor is van jouw. Na een tijd belt Mia, je vriendin, je op en zegt dat er iets mis is met je auto. Razor wint en bezit nu jouw BMW. Met deze auto is Razor aan de top van de Blacklist gekomen. Het doel is alle leden op deze Blacklist te verslaan en nummer 1 te worden.

In het begin kun je kiezen tussen drie auto’s. Bij elke Blacklist-rivaal moet je een aantal races, een aantal mijlpalen en een premie hebben verdiend eer je hem/haar kunt uitdagen. Naarmate je verder komt, wordt de politie grimmiger, het geld per race meer en de premie die je moet behalen meer. Tweemaals speel je een nieuw stadsdeel vrij: Camden Beach en Rockport, naast Rosewood. Deze departments zijn onderverdeeld in gebieden, zoals South Gray Point en North Rosewood. Naarmate je verder komt, kun je ook duurdere auto’s kopen of de autopapieren van Blacklist-rivalen in handen krijgen. Bewijs jezelf en versla Razor, om zo jouw BMW terug te verdienen.

Beoordeling

Pluspunten

Allereerst, het spel ziet er gaaf uit. De omgeving waarin je rijdt is fenomaal bedacht. Er is voor ieder wat wils, van lekker raggen in het bos tot scheuren op de snelweg. Het spel is zeer realistisch weergegeven, mede dankzij de mooie graphics die dit spel bevat. Daarnaast bevat het spel tal van mogelijkheden, zo kun je politie uitschakelen door middel van achtervolgingsbrekers en een tijdbreaker, zodat je makkelijker wegversperringen kunt ontwijken. Ook de muziek is beter dan in voorgaande delen, ik doel met name op de Underground-serie. En alles ligt in jouw hand: jij kunt bepalen hoe het spel zich vordert. Koop je een Porsche 911 Turbo of toch een Aston Martin DB9. Houd je de auto clean of ga je hem compleet tunen. Dat maakt het spel zo gaaf: je kunt de carrière meermaals spelen, omdat je verschillende kanten op kunt. En met 32 auto’s is er een enorme diversiteit: van een Audi A4 tot een Lamborghini Gallardo.

Minpunten

Het is wel een spel dat je een tijd lang intensief speelt, om het vervolgens een tijdje in de kast te laten staan. Het kan ook dat het Blacklist-idee je niet helemaal aanstaat, of dat het na een tijd lang gaat vervelen. Daarnaast is een snelle computer niet vereist, maar voor de feeling en de graphics is het zeker aan te raden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review