in

Professor Layton en de Doos van Pandora (NDS)


“Every puzzle has an answer” een van de vele zinnetjes die Professor Hersel Layton zegt als hij een puzzel heeft opgeslost. Inderdaad Professor Layton is met een nieuw avontuur gekomen samen met Luke over de Doos van Pandora…

Professor Layton en de Doos van Pandora gaat over de Elyseïsche kist, het is een kist die iedereen zou doden die hem open maakt. Professor Layton is een archeoloog en Dokter Andrew Schrader, de mentor van Professor Layton had een brief geschreven naar Professor Layton dat hij de kist in zijn bezit had, hij zei dat hij hem binnenkort zou openen en dat wanneer hij dood ging graag zou willen dat Professor Layton zijn onderzoek over de Elyseïsche kist voortzetten. Je gaat naar het huis van Andrew en je treft hem dood op de grond aan: je avontuur begint…

Het vorige avontuur genaamd The Curious Village was erg geslaagd, het enige minpunt wat ik zelf vond was dat hij in het Engels was en dat ik bij sommige puzzels er niet uit kwam. Nu is Professor Layton en de Doos van Pandora in het Nederlands en dat scheelt heel veel. De puzzels zijn nu makkelijker op te lossen, de stemmen in de cutscenes zijn ook erg goed vertaald en ingesproken. Ook zijn de kleine woordgrapjes behouden. Maar jammer genoeg kan je hem niet instellen op het Engels, wat ik soms wel graag wilde.

Grafisch is er niet veel veranderd maar dat hoeft ook niet. Het scherm ziet er nog steeds overzichtelijk uit en de menu’s kloppen precies. Jammer genoeg is in sommige gevallen de tekst verkleind, zo is op het beginscherm staat er normaal: “Load game” maar omdat in het Nederlands is staat er: “Verder spelen”. Hierdoor is het lettertype verkleint wat nog al vervelend is.

De game biedt er veel variatie in de gebieden en puzzels maar in sommige puzzels herken je toch wel wat details van het vorige deel The Curious Village dat vind ik erg jammer. Ik had toch graag dat er weer hele nieuwe puzzels zijn.

Ook zijn er Extra’s zoals de Wekelijkse Puzzel, je kan dan via een Wi-Fi verbindingen extra puzzels downloaden, elke weer komt er een nieuwe. De andere 3 zijn: Puzzelregister, Layton’s uitdagingen en Streng Geheim!

In het puzzelregister, je raad het al staan al je puzzels. In Layton’s uitdagingen komen er nog 12 andere puzzels aanbod die zeer moeilijk zijn. Ik heb er nog geen kunnen oplossen! De laatste is Streng Geheim, je krijgt daarmee toegang tot de Profielen, Tekeningen, Muziekjes, Stemmen en Filmpjes in het spel. Er is nog één ding: ??? is de naam, je kan daarmee 2 kanten op: “Het geheim van de Elyseïsche kist” of “Ga terug in de tijd”. Je kan de eerste openen als je de Curious Village heb en de laatste als je het vervolg hebt: Professor Layton’s Final Time Journey. Al deze extra’s maken het spel nog uitgebreider, echt een pluspunt!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review