in

MotorStorm: Arctic Edge (PSP)


Nadat er twee Motorstorm games met mooi weer en een mooie zomerse omgeving waren verschenen, is er nu een Motorstorm uitgekomen met bar weer en een uitzicht met veel ijs en sneeuw, genaamd Motorstorm: Arctic Edge, ontwikkeld door Bigbig Studios.

De tracks in de game bevinden zich in Alaska, Noord-Amerika. Dat betekent dus veel sneeuw, ijs, en in sommige tracks wat modder en regen. De levels zitten in elkaar zoals de vorige Motorstorm games dat ook zaten. Dus veel hoge jumps en ravijnen waar je niet in moet vallen. Ook zijn alle oude vertrouwde voertuigen er weer zoals motors, vrachtwagens en buggys. In elk level kun je weer paden kiezen, aansluitend op de plus- en minpunten van je voertuig. Dus met een vrachtwagen kun je het best beneden door de sneeuw of de modder rijden, en met een motor ben je het snelst over smalle bruggetjes wat hoger van de grond af en over jumps.

Er zijn natuurlijk ook wat vernieuwingen ten opzichte van de oude games.

Er zijn bijvoorbeeld twee nieuwe voertuigen: een sneeuwscooter, waarvan de vaardigheden een beetje lijken op die van een motor, en een soort van grote sneeuwschuiver, die meer weg heeft van een vrachtwagen. Ook zijn er details als lawines en manieren om je boost-meter te verlagen bijgekomen.

Wat helemaal vet is, is het pimpen van je voertuigen, om hier off- en online mee te racen.

De Menus zien er ook weer strak uit en de muziek is heerlijk om naar te luisteren, en als je die zat bent, dan kun je eigen tracks luisteren terwijl je Motorstorm: Arctic Edge speelt.

Motorstorm zou Motorstorm niet zijn, als je niet online kon, dus dat kan nu ook, tegen vijf andere online-spelers. Je kunt ook in de Time Attack mode een race doen, de tijd opslaan en deze online posten, om zo hoog mogelijk in de ranglijsten te komen.

Wat mindere dingen van deze game zijn bijv. het gedrag van de computergestuurde tegenstanders. Ze rijden altijd in groepen bij elkaar en er zal nooit één tegenstander een veel betere tijd neerzetten dan zijn mede-computergestuurde racers. Niet een heel groot probleem, maar voor mij wel opvallend. Ook vond ik de grond waar je op rijdt hier en daar wat saai. In sommige tracks rijd je het hele level door de modder, wat na een tijdje een klein beetje gaat irriteren. En tot slot vond ik het jammer dat er belooft was dat je met acht mensen online kon, terwijl je in de praktijk toch echt maar met maximaal zes mensen online kan racen. Wie weet wordt dit later nog veranderd

Desalniettemin ben ik zeer positief over deze offroad-racer, en zal ik nog weken(misschien maanden) zoet zijn met Motorstorm: Arctic Edge.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review