in

Wii Sports Resort (Wii)


Is het slecht weer buiten, heb je niets gepland voor vandaag en ben je het zat om lang te wachten op goede spellen? Dan is het nu tijd om daar iets aan te veranderen. De nieuwe opvolger van de Wii Sports is eindelijk speelbaar! Wii Sports Resort bevat tien nieuwe sporten en speelt zich af op de zonnige Wuhu eiland. Op het eiland is het altijd mooi weer en het ziet er natuurlijk vrolijk en gezellig uit. De eerste Wii Sports is nog steeds leuk en Nintendo heeft zelfs verbeteringen aan Wii Sports Resort gebracht ten opzichte van het eerste deel. Zal het vervolg van Wii Sports ook succesvol zijn?

Na lang wachten kunnen we eindelijk beginnen met het spelen van Wii Sports Resort. Eerst de Wii MotionPlus aan de Wii Remote bevestigen. De Nintendo Wii aanzetten en de Wii Sports Resort Optical Disc erin stoppen. Handleiding van het spel lezen, nee hoeft niet, gewoon meteen het spel opstarten. Er kwam een introductie video tevoorschijn over hoe je de Wii MotionPlus moet bevestigen en ontkoppelen van de Wii Remote. Over de Nunchuk was er ook informatie over te zien. De introductie video was niet echt nodig omdat ik de Wii MotionPlus al aan de Wii Remote heb bevestigd. De introductie video geeft wel duidelijk aan hoe je de Wii MotionPlus aan de Wii Remote moet aansluiten. Dat is al een pluspunt van Nintendo.

In het spel kun je stamps (stempels) krijgen als je aan bepaalde voorwaarden hebt voldaan. De level van de Mii-personages kan in dit deel ook weer stijgen en dalen. Wat jammer is, is dat de Wii Fitness in dit deel niet meer beschikbaar. De meeste sporten zijn leuk behalve canoeing omdat het snel saai begint te worden. Je kunt bijvoorbeeld niet tegen de AI racen in de singleplayermode. Als je dat al hebt gedaan kun je alleen nog tegen een vriend, kennis of familielid spelen.

De meeste mensen hebben tegenwoordig nooit een echte zwaard vastgehouden of gebruikt, maar misschien krijg je in dit spel de kans om te voelen hoe het daadwerkelijk is om een zwaard te gebruiken. De bewegingen van het zwaard worden wel 1:1 weergeven. Je moet zelfs snel genoeg kunnen reageren om bij de Speed Slice als eerste een watermeloen in aangegeven richting in stukjes hakken. Zoals in het eerste deel van Wii Sports kun je hier weer niet zelf lopen. In Showdown loopt je Mii-personage automatisch en dan zwaaien met de Wii MotionPlus alsof je een echte zwaard vasthoudt.

Bij tabletennis kun je wat erg leuk is en kan moeilijk voor je zijn om een hoge record te halen bij de returnchallenger als je een slechte concentratie hebt.

Dus je moet goed je aandacht erbij houden om de bal goed terug te kunnen slaan. Het is wel makkelijk om effectballen te slaan. Soms is het moelijk om de bal niet uit te slaan, maar ja je moet wel gaan oefenen om dat te kunnen. De moeilijkheidsniveau van de AI tegenstanders is afwisselend. Soms zijn ze erg makkelijk te verslaan en soms erg moeilijk. Ik kan wel een voorbeeld noemen over een moelijke tegenstander. De champion zit op level 1499 en die is erg moeilijk te verslaan.

Kun je ook zo goed boogschieten als Robin Hood, dat zien we wel bij Archery. De Wii MotionPlus met de Nunchuk werken in dit sport goed samen. Als je voor het eerste keer dit spel speelt al in de bullseye kunt schieten dan heb je beginnersgeluk of talent, maar zelf denk ik dat het beginnersgeluk is. De hoogste score dat je kunt halen is een 10, maar daarvoor hoef je niet helemaal het midden van het ronde bordje te raken. Het ronde bordje bevat tien cirkels, waarvan de buitenste rand 1 punt waard is en de middelste circel 10 punten waard is. Hoeveel de andere cirkels waard zijn is wel logisch toch? Ook hier moet je goed kunnen concentreren zoals bij speedslice.

Bowling in het echt lijkt moeilijker dan in Wii Sports Resort. De controle over de bowlingbal is wel verbeterd ten opzichte van het eerste deel. Ook hier werkt de Wii MotionPlus goed en het maken van effectballen is ook veel makkelijker geworden. De gevoeligdheid van de bowlingbal is vergroot, hiermee bedoel ik dat het sturen van de bowlingbal in de gewenste richting moelijker is geworden. Het realisme komt wel in de buurt van echt bowling.

De controle over de bal bij basketball is erg goed, maar je moet veel oefenen om de bal in de basket te gooien zoals bij alle andere sporten. Bij basketball kun is er een gamemode waarbij je in één minuut alle dertig ballen in de basket moet gooien, maar dat heb ik niet gehaald. Het blijft wel uitdagend om dat te doen. Bij de andere gamemode is het drie tegen drie. Je gebruikt maar één helft. Slamdunk maken is de makkelijkste manier om te gaan scoren als je niet goed ben om de bal van afstand in de basket te gooien.

Golf is ook een oude sport met verbeteringen dankzij de Wii MotionPlus. De bewegingen van de Wii Remote worden nu veel beter geregistreerd op tv. Je kunt er effect aan de bal brengen. Het richten is nu wel veel moelijker geworden, maar het is wel leuker geworden. Verder komen de oude golfmappen ook terug.

De Nunchuk met de Wii Remote en Wii Motionplus tegelijkertijd kun je ook gebruiken bij cycling en power cruising. En dat zijn de enige sporten met archery die je in combinatie kunt gebruiken.

Het verzamelen van uitroeptekens doe je bij airsports in de tweede singleplayer mode. De punten die ik nu opnoem zijn niet echt minpunten. Die wil ik toch bespreken. Als je met je vliegtuig tegen iets aanbotst, gaat de vliegtuig niet ontploffen en je Mii-personage overleeft het elke keer. Andere Mii’s of auto’s blijven staan als je er tegen aanknalt. De laatste punt: tijdens het vliegen met mijn vliegtuig zag ik drie tennisbanen op Wuhu eiland. Kun je op Wuhu eiland tennissen? Ik denk niet dat het mogelijk is. Het blijft een vrolijke spel met geen geweld bij de meeste sporten, behalve bij swordplay. Het spel is dus aanbevolen voor alle leeftijden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review