in

Grand Slam Tennis (Wii)


Bijna net een videogame!

Tennis op de WII is een veel beoefende sport. Al vanaf het begin bij de lancering van het platform konden we met ons racket tegen kleine gele balletjes aanslaan en onlangs verscheen er Virtua Tennis 2009. Het onderdeel van WII sports was natuurlijk heel toegankelijk. Zo heb ik meerdere keren een dijk van een wedstrijd moeten spelen tegen mijn oma om gezichtsverlies te voorkomen. Hoewel ze daarna een week plat moest gaf het wel aan dat het spel “basic” en gemakkelijk was. Grand Slam Tennis gaat een stapje hoger dus ik vrees dat mijn oma moet afhaken.

Dat niveau hoger vertaald zich gelijk in de weinige instructie die je krijgt. Na het slaan van een paar ballen die uit een tenniskanon worden geschoten ben je eigenlijk startklaar. Althans, dat vinden de makers van het programma want van een echte tutorial is geen spraken. Het voordeel is wel dat je lekker snel de baan op kunt. De besturing wijst zich dan ook wel grotendeels zelf uit. Tussen de wedstrijden door krijg je ook info en tips over hoe je het beste de glazen van tafel kunt rammen. Want ja, eerlijk is eerlijk, ook ik werd weer te fanatiek bij het spelen van deze game en half duikelend over de grond nam ik nog een glas cola mee.

Met de wiimote is het natuurlijk ideaal tennissen. In combinatie met de wiimotion plus is het nog leuker. Effect ballen, topspin, slice. Noem het maar op.“The Real Deal” komt hierdoor weer steeds dichterbij. Toch laat de besturing soms te wensen over. Mijn eigen gecreëerde figuur beweegt soms vreemd over de baan en hij loopt soms een kilometer rond de bal om een “forehand bal” te pakken met zijn “backhand”. Dit is ook vooral een kwestie van wennen want ik merk dat ik in met mijn enthousiasme de afstandsbediening soms verkeerd vast houd wat resulteert in punten voor de tegenstander en gevloek door de huiskamer.

Er zijn verschillende mogelijkheden tot het spelen van een wedstrijd. Zo heb je de carrière optie waarbij je de grand slams afwerkt en ook een minigames optie met verschillende aardige tennisspelletjes. Ook kun je het spel online spelen en bijna alles is met 2 of meerdere personen te doen. Een advies is wel dat iedere speler is uitgerust met een WII motion plus maar als jij het weet is dat voldoende want mijn vriendin vraagt zich nog steeds af hoe je een effectbal speelt. Zij hoeft natuurlijk niet perse te weten dat dit niet gaat met een gewone controller.

Visueel ziet het er allemaal “gewiid” uit. Verwacht geen levensechte graphics maar gewoon toffe plaatjes die overigens laden als een trein! De levensechte stadions zijn ook een applausje waard. Je zou zo kunnen denken dat Wimbledon herhaald wordt. Na een tijdje worden de bewegingen en commentaren wel wat saai. Het is veel van hetzelfde zeker wanneer er in 1 wedstrijd 3x het grapje wordt gemaakt dat een gemaakt punt zo simpel lijkt, dat het bijna een videospel is. Ik vond hem sowieso niet grappig maar na 3x helemaal niet meer. Wat ik wel erg komisch vond zijn de bewegingen van mijn poppetje na het maken van een stomme fout of geweldig punt. Ik reageer bijna precies hetzelfde in de woonkamer als mijn alter ego op de wii. Een gebalde vuist of nee schuddend het racket op de grond gooiend. Maar dat zegt dan weer meer over mij dan over deze game!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review