in

Midnight Club: Los Angeles (PS3)


Rockstar heeft talent in het maken van fantastische games, denk maar aan de GTA serie, een serie die werkelijk een van de mooiste is ooit gemaakt. Maar andere games van Rockstar doen er ook niet onder. Wat dacht je van Manhunt en De Max Payne serie? Rockstar heeft met Midnight Club laten zien dat ze ook talent hebben in het maken van Racegames. Nu is alweer de zoveelste game van deze raceserie uitgekomen, namelijk Midnight Club: Los Angeles.

Je speelt in dit spel met een jongen waar de naam onbekend van is. Hij is naar Los Angeles gekomen om daar race ervaring op te doen. Je hebt als je begint, de keuze uit 3 auto’s die nog net wat sneller gaan dan een fiets. De eerste race is nog niet zo moeilijk, maar naarmate het spel vordert worden de races steeds moeilijker. Je hebt 4 moeilijkheidsgraden in dit spel. Dat zijn makkelijk, gemiddeld, moeilijk en zeer moeilijk. De laatste is zeer moeilijk en het komt maar zelden voor dat je zo’n race wint. De makkelijke races zijn aangegeven met groen, de gemiddelde met geel, de moeilijke met oranje en de zeer moeilijke races zijn aangegeven met rood. Hoe moeilijker de race is hoe meer geld je krijgt. Je krijgt ook Reputatie als je een race hebt afgerond. Hoe beter je eindigt in een race hoe meer geld en Reputatie je krijgt. Geld heb je nodig om nieuwe voertuigen te kopen en Reputatie heb je nodig om auto’s vrij te spelen en nieuwe missies vrij te spelen.

Met het aanbod van races in Midnight Club: Los Angeles zit het erg goed. Je hebt heel veel actieve missies die je kan doen. Die kun je starten in het GPS menu. Het GPS menu krijg je als je op Select drukt. Je kan kiezen tussen aardig veel verschillende race modussen. Daaronder vallen Tournaments, Events, Red light races en nog veel meer. Maar je kunt ook gewoon door Los Angeles rijden en na een poosje kom je vanzelf wel een wagen tegen met een modussymbool erboven, en je hoeft dan alleen je knipperlichten aan te doen en je start de race. In het hoofdmenu kun je Goal Attacks en Arcade races starten. Goal Attack is een modus waarbij je een ster kunt verdienen als je een race wint, de race met minder dan 25% schade haalt en als je de tijd verbeterd hebt. Je moet al deze 3 doelen in één race halen anders krijg je geen ster. Je hebt ook nog Arcade, hier kun je alle races die je al een keer hebt gedaan doen, en dan kun je zelf de race instellingen bepalen. Zoals verkeer, tijd en weer.

Je hebt ook een garage in midnight Club: Los Angeles, daar kun je nieuwe voertuigen kopen. Het wagenpark bestaat uit heel veel voertuigen, van klein naar groot, van sloom naar supersnel. Er zijn niet alleen auto’s die je kunt kopen maar ook motoren. Als je van snelheid houdt, doe je er goed aan om een motor te kopen, ze zijn ook nog eens spotgoedkoop. Nu komen we aan bij een nieuw onderdeel en dat is het tunen van je voertuigen. Elke wagen of motor die je koopt kun je naar jouw smaak maken. Echt alles wat je wilt is mogelijk, van een Pikachu op je wagen tot het proberen te maken van een gamepersonage. Je kunt ook een ‘Widebody’ nemen, dan is je wagen gelijk helemaal getuned, maar het is een stuk duurder dan dat je het zelf maakt. Maar het maken van je eigen stickers is werkelijk waar erg moeilijk. Het kan wel een uur duren voordat je iets fatsoenlijk hebt gemaakt. Zelf heb ik dit ook niet gedaan, want daar ben ik niet zo handig in. Naast het tunen van je buitenkant kun je ook je hele binnenkant veranderen, het stuur, het dashboard en je kunt allerlei kleuren aan de binnenkant veranderen. De garage is dus echt heel tof uitgewerkt in deze game.

Een performance gedeelte is ook aanwezig. Je kunt daarbij alles instellen wat je wilt, zoals nitro en nieuwe remmen. Hoe meer Reputatie je hebt hoe meer onderdelen je kunt kopen in de garage. Naast het Performance gedeelte heb je ook een gedeelte waar je allerlei snufjes aan de auto kan brengen. Dit zijn onderdelen zoals nieuwe koplampen, nieuwe banden, nieuwe bumper, je kunt het zo gek niet bedenken maar alles wat je wilt kun je in de garage instellen. En als laatste kun je ook nog ‘Special Abbilities’ instellen in je auto. Dat zijn hulpmiddelen die je goed kan gebruiken in een race. Je hebt 4 ‘Abbilities’ tot je beschikking. 1 geeft een brul waardoor alle wegverkeer aan de kant gaat, 1 geeft een magisch effect dat je geen schade kan krijgen voor een tijdje en dat je alle wegverkeer aan de kant kunt beuken, 1 geeft een slow – motion effect waardoor je rustig door al het verkeer kan rijden en de laatste geeft een stroomschok waardoor iedereen voor een tijdje niet meer kan rijden.

De stad Los Angeles is heel mooi nagemaakt. Alles ziet er precies zo uit als in het echt. Alles wat in de echte stad aanwezig is, is in dit spel ook aanwezig. Als je 180 rijdt in een voertuig dan lijkt het ook echt alsof je 180 rijdt, iets wat niet veel voorkomt in andere racegames. het snelheidsgevoel is echt super. Wat ik wel jammer vind, en wat ik toch zeker als een minpunt moet beschouwen is dat er te veel verkeer is. Als je met een voertuig 200 km per uur rijdt door de stad, dan kun je natuurlijk al weten dat het best vaak misgaat. Wat nog meer jammer is dat het spel gewoon te moeilijk is, de makkelijke en gemiddelde races zijn nog makkelijk, maar als je de moeilijkere races doet, vooral de hoogste graad, dan is het haast onmogelijk om te winnen, daar moet je dus een grote ster in zijn. De besturing van Midnight Club: Los Angeles is aardig goed. In plaats van dat je bij andere racegames gas geeft met het kruisje, geef je nu gas als je de rechtertrigger voorover buigt. En je remt af als je hem achteruit buigt. Deze manier van besturen is even wennen, maar daarna voelt het al veel beter aan en het voelt ook realistischer. De graphics van dit spel zijn subliem, het zijn wel de mooiste graphics die ooit in een racegame zijn voorgekomen.

Er zit ook een Multiplayer modus in de game. Ik vind hem wel leuk, maar het is niet echt verslavend, veel zul je de Multiplayer niet spelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review