in

LEGO Batman: The Videogame (PS3)


LEGO, wie kent dat nu niet? Leuk spelen met blokjes waarmee je alles kan bouwen. Van huizen tot appelblauwzeegroene pingpongballetjes. Na ongeveer 50 jaar na het uitkomen van die blokjes en na het overdonderend succes van LEGO Star Wars en LEGO Indiana Jones hadden de ontwikkelaars toch geen andere keus dan om nog een andere LEGO-game te maken. Hun keus is dit keer gevallen op de geweldige (?) avonturen van Batman en Robin, alhoewel ik liever een LEGO-game heb van Spider-man!

De doelstelling van deze game zijn gewoon om op het einde van elk hoofdstuk de eindbazen te verslaan. In de vorige LEGO-game waren er drie hoofdstukken met telkens zes chapters. In Batman heb je ook drie hoofdstukken, maar die hebben maar telkens vijf chapters. Voor minder koop ik hem niet zou je zeggen. Maar naast te spelen met Batman en Robin in de heldenmodus, kan je nu ook met je favoriete schurken aan de slag gaan in de schurkenmodus. Hier heb je ook weer drie hoofdstukken met telkens vijf chapters. Dus in totaal heb je 30 levels + twee bonuslevels die je kunt vrijspelen nadat je de twee modi hebt uitgespeeld.

LEGO Batman steunt deze keer niet op een film of op een strip, maar op het verslaan van de eindbazen die Batman heel zijn carrière als vleermuismens gekend heeft. In de heldenmodus versla je gewoon alle schurken met daarbij de nodige hindernissen. In de schurkenlevels is het net iets anders. Je bereidt je voor op je duivels plan én op het gevecht tegen Batman en Robin, maar die hebben ze jammer maar helaas weggelaten. De eerste keer dat je de levels speelt, is het de bedoeling om de omgeving te verkennen of gewoon voor sommige te overleven. De omgeving verkennen kan heel handig en toepasselijk zijn als je later wilt terugkeren in de free play om alle bat-dozen en red bricks te vinden.

In elk level zijn er, zoals hierboven al gezegd, bat-dozen en red bricks te vinden. In elk level zijn er tien dozen te vinden, dus in de hele game moet je er 300 vinden. Met die dozen ben je niet veel, alleen als je ze

alle tien per level gevonden hebt, kan je een LEGO-sculptuur bekijken in de trophy-room. In het midden van de trophy-room bevindt er zich daar een bekend gebouw uit de verhalen van Batman. Die (twee) gebouwen kan je bouwen door middel van tijdens de levels een LEGO-man of vrouw te redden uit de handen van schurken. De red bricks, of mooi vertaald als rode krachtblokken, bevatten elk een speciale kracht die erg nuttig kunnen zijn als je ergens een doos niet vind ofzo want dat stoort toch ook wel een beetje als je een level vier keer moet doen eer dat je alles gevonden hebt. Maar om dat te kunnen hebben moet je natuurijk wel iets voor in de plaats geven. LEGO-studs namelijk! Deze vind je in grote hoeveelheden in elk level.

Batman, Robin en alle andere personages hebben, zoals alle LEGO-games trouwens, ieder hun eigen gadget of vaardigheid. Batman en Robin hebben hun batarang, maar hebben ook speciale kostuums (nl. een zweefkostuum om uiteraard te zweven of een duikkostuum om te duiken en etc.). Ook de schurken hebben hun eigen krachten waarmee ze gemakkelijk alle obstakels kunnen doorstaan. Wat nieuw is, is dat je bij elk hoofdstuk een level hebt waarbij je alleen maar met een vervoermiddel kunt rijden. Met de Batmobile of met het privéjet van Bruce vliegen is ook eens interessant. Zoals elke LEGO-game heeft ook deze game een hoofdkwartier waar je levels kunt kiezen om te spelen. In Batman is dat dit keer de Batcave, een grot onder het huis Wayne Manor. Hierin centraal staat de computer waaruit je alle gegevens van de game kunt bekijken en vrijspelen.

Technisch en qua gameplay en graphics blijft Batman goed op de zelfde golflengte als zijn voorgangers. Het recept blijft hetzelfde: puzzeltjes of een parkoer afleggen. Maar als ik dan toch nog een minpunt moet noemen is het wel de muziek die mij mateloos stoort. De Batman theme is heel leuk om te horen , maar de melodie hoor je wel een stuk of tien keer op slechts twee minuten tijd(zin om je oren te laten amputeren!). De cutscènes zijn zoals in elke LEGO weer dezelfde: een beetje gemompel en heel veel humor! Genoeg dingen dus om je te amuseren, maar LEGO zou niet LEGO zijn als er geen co-op was. Je kan dus weer flink lachen wanneer jij en je vriend(in) zit te knoeien om één of ander puzzeltje op te knappen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review