in

The Elder Scrolls IV: Oblivion (PC)


Het geluid van lekkage, voetstappen en rammelende kettingen. Daarmee wordt je wakker in een donkere cel. Hoe je er terechtgekomen bent is onbekend. Wat gaat er nu met je gebeuren? Hoe lang zal je hier nog zitten? Het antwoord op deze vragen wordt aangekondigd door het geluid van voetstappen en pratende soldaten…

Zoals ik hierboven al zei, begin je in een donkere cel. Hier maak je je character aan en kies je een class en een birthsign (sterrenbeeld) met ieder zijn eigen abilities. Er stappen een paar mannen je cel binnen. Het zijn twee Blades (Bodyguards van de koning) en de koning Uriel Septim. Hij wordt achterna gezeten door assassins en moet vluchten. Hij gaat uitgerekend door jouw cel, door een geheime vluchtroute. Jij mag mee op de voorwaarde dat je de koning beschermt met je leven. Als er een Blade sterft door de assassins pak jij zijn zwaard. De Blades en de koning gaan hun eigen weg, jij dus ook. Je hakt wat ratten en goblins in mootjes, je krijgt hierbij goed uitgelegde tips. Als je je weg door de wezens hebt gehakt, wordt je weer herenigd met de koning en de Blades. Je moet op de koning letten wanneer de Blades de ruimte gaan onderzoeken op assassins. Op dat moment komt er een assassin van achteren en hij vermoordt de koning. Als de andere assassins dood zijn, komt er een Blade bij je. Die zegt dat jij het Amulet of Kings naar Jauffre moet brengen in een klein dorpje. Hier start je avontuur door de grote wereld van Cyrodiil. Al gauw krijg je te horen dat er nog een zoon van de koning leeft in Kvatch. Jij gaat naar Kvatch maar wat je daar aantreft. De hele stad ligt in puin! En er staat een grote poort naar de slechte wereld (Oblivion gate) voor de muren hieruit zijn beesten gekomen die de stad verwoest hebben. Jouw missie is natuurlijk om Oblivion te vernietigen en Martin (zoon van de koning) het Amulet of Kings te laten dragen. Maar zo gemakkelijk is dat niet.

Zodra je buiten komt schijnt het zonlicht je tegemoet en fluiten de vogels. De omgevingen zien er prachtig uit en de sfeer druipt er vanaf. Elke boom, elke rots alles ziet er zo mooi uit. Onderweg kom je een paar wolven tegen die je ook afslacht. Daarbij zie je gelijk dat er ook goede ragdoll physics in de game zitten. Er wordt ook niet zuinig met bloed omgesprongen. Helaas heeft de game wel last van een pop-up. Elke stap die je zet springt er in de verte wel wat gras uit de grond. Dit is natuurlijk jammer. Maar het maakt de pret er niet minder om.

Er is zo verschrikkelijk veel te doen in de wereld van Cyrodiil. Je hebt verschillende gilden en groeperingen waarvoor je missies moet doen. Je hebt bijvoorbeeld de Fighters/Mages Guild, de Dark Brotherhood (sluipmoordenaars genootschap) Thieves Guild en de Arena (Soort van gladiatoren arena.) Bij al deze gilden heb je ranken. Je gaat een rank omhoog als je missies voltooid, hier krijg je ook nog eens geld voor. Je kunt de game ook uitspelen zonder ook maar één missie van een gilde te doen. Maar het maakt het spel wel veel leuker.

Ik heb tot nu toe bijna alleen maar pluspunten genoemd. Zijn er eigenlijk ook minpunten aan de game? Ja, de pop-up, heb ik hierboven ook al genoemd. Een minpunt dat ik persoonlijk een beetje irritant vond, is dat heel veel missies zowel van de main quest als van de gilde queesten zich afspelen in verlaten forten of grotten. Het is er heel donker (Tip: Starlight spell), lang niet zoveel sfeer als boven de grond en als je klaar bent met de missie moet je helemaal de grot weer uitlopen, voordat je het fast-travel systeem mag gebruiken.

Mijn laatste onderwerp zijn de items en wapens. Je hebt toegang tt belachelijk veel voorwerpen wapens en armour. Je hebt bij de wapens de klassen: Iron, Steel, Silver, Elven, Dwarven, Glass, Deadric en nog enkele speciale armour sets. Als je deze niet interessant genoeg vindt zijn er heel veel mods de vinden op het internet, zo kijg je nieuwe wapens, schilden, armour en gebouwen. De items zijn heel gevariëerd. Van Zandloper tot planten en potions. Je kunt ook boeken kopen om een nieuwe spell te leren. Sleutels om toegang te krijgen tot ruimtes die op slot zitten. Dus het minpunt ‘te weinig items’ komt niet voor in mijn woordenboek.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review