in

Consoles gevaarlijk voor je gezondheid


In een nieuw rapport van Greenpeace is naar voren gekomen dat alle next-gen consoles (PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii) stoffen bevatten die een gevaar voor je gezondheid kunnen betekenen. In het rapport genaamd Playing Dirty heeft Greenpeace de verschillende consoles grondig onderzocht op stoffen zoals PVC, phthalates, beryllium en bromine. Deze stoffen kunnen onder andere de reproductieorganen bij (vooral) mannen aantasten. Greenpeace vraagt zich af waarom de bedrijven, die deze stoffen in hun andere producten wel vermijden, deze toch in hun spelcomputers gebruiken. Overigens moet je wel heel extreme dingen doen met je console voor dat deze stoffen echt schadelijk worden.

De Wii lijkt het beste uit de test te komen. Nintendo’s spelcomputer bevat de kleinste hoeveelheid aan schadelijke stoffen of bevat deze helemaal niet. De PlayStation 3 bevat weinig bromine (een stof voor brandveiligheid) maar zijn koelingsysteem bevat van deze stof de grootste hoeveelheid in één component. De Xbox 360 bevat de grootste hoeveelheid phthalates (een stof om plastic flexibeler te maken) en meer PVC dan de Wii of PS3. Wel had de console de laagste concentratie bromine.

Dit alles is goed nieuws voor Nintendo want vorig jaar kreeg het bedrijf de laagste score van de Greenpeace Guide to Greener Electronics, namelijk een 0/10. In dit onderzoek werden de grote elektronische bedrijven onderzocht naar de milieuvriendelijkheid van de producten. Microsoft kreeg hier overigens een 2.7/10 en Sony een 7.3/10.

Overigens kreeg Nintendo die score vorig jaar, omdat het niet wilde meewerken aan het onderzoek en dus geen gegevens wilde leveren aan Greenpeace. Dat is bij het Playing Dirty-onderzoek overigens niet anders. Nintendo heeft bovendien aangegeven te voldoen aan alle EU-richtlijnen op het gebied van milieu en gezondheid van consumenten.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Iron Man

Dragon Ball Z-personages: deel 1