in

Pokémon Platinum (NDS)


‘’Nu al?’’, dacht ik toen ik hoorde van Pokémon Platinum. Na nog geen 2 jaar na het uitkomen van Pokémon Diamond en Pearl komt Pokémon Platinum de hoek om kijken.

Diamond en Pearl waren nieuwe spellen, ze hadden nieuwe functie’s, nieuwe graphics, een hele boel nieuwe Pokemon en een nieuwe gebied.

Pokemon Platinum zou eigenlijk precies hetzelfde moeten bieden, want je betaalt er precies dezelfde prijs voor. Maar is Pokemon Platinum dat geld ook echt waard?, of kunnen we het gewoon houden bij Diamond en/of Pearl?

Het spel start, zoals gewoonlijk, bij Proffesor Rowan. Hij vraagt je naar je naam en naar je geslacht, na wat uitleg start het spel. De openingsscene is veranderd ten opzichte van Diamond en Pearl, maar eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Zodra de openingsscene klaar is, komt je rivaal naar je toe, hij zegt dat Proffesor Rowan in het land is. Na een paar minuten ontmoet je Proffesor Rowan, en krijg je van hem je eerste Pokémon.

Je bent nu klaar om je avontuur te beginnen.

Het concept is weer precies hetzelfde als de voorgaande delen, sommige mensen zeggen dat dit erg storend is , maar voor mij is dat niet zo. Het concept zit namelijk goed in elkaar, je vangt Pokémon in het wild, vecht tegen andere trainers, haalt badges en je traint je Pokémon tot ze onverslaanbaar zijn. Uiteindelijk versla je de Elite 4, en ben je de beste Pokémon trainer van het gebied.

Heel kort samengevat is dat Pokémon Platinum, maar dat neemt niet weg dat je snel 50 uur bezig bent om het spel helemaal uit te spelen. Natuurlijk, als je een nieuw spel koopt, verwacht je in de meeste gevallen een nieuw concept, maar eigenlijk is dat bij Pokémon helemaal niet nodig.’’ Waarom een goed concept weg doen, als het goed werkt?’’ Dat moeten de mensen van Nintendo ook gedacht hebben.

Als ik Pokémon Platinum en Pokémon Diamond naast elkaar houd, zie ik bijna geen verschil in de graphics, het gebied ziet er zelfs precies hetzelfde uit, want het is hetzelfde gebied!

Kleine aanpassingen zijn gedaan in de interface tijden de gevechten en het schermpje ziet er nu iets scherper uit, naar mijn idee, maar daar houdt het dan ook wel op met aanpassingen op het visuele vlak. Wil je een hele nieuwe beleving op het visuele vlak, laat dan Pokémon Platinum lekker liggen.

Ook het geluid is er niet beter om geworden, de geluiden zijn of nog steeds hetzelfde, of zelfs slechter geworden vergeleken met Pokémon Diamond. Gelukkig zijn de vrolijke melodieën er nog wel gewoon bij.

Toch zijn er, ondanks de vele dingen die precies hetzelfde zijn als bij Pokémon Diamond, een paar nieuwe toevoegingen.

Zo zijn de belangrijke plaatsen zoals Gym’s compleet vernieuwd met nieuwe vechters en titlesets en sommige Pokémon zien er net iets anders uit of hebben nieuwe vormen.

Ook zijn bepaalde Pokémon nu wel te vangen, terwijl ze dat in D/P niet waren (Zoals Moltres,Zapdos en Articuno)

Er zijn ook andere weersomstandigheden beschikbaar. Het weer zal nu telkens veranderen, dus zal het op sommige plekken regenen of ineens gaan sneeuwen.

Helaas is ook de online functie ongeveer hetzelfde gebleven, je kan nu dus nog steeds vechten met andere via WIFI . Wel is de Wifi plaza toegevoegd en zijn er kleine aanpassingen gemaakt. Maar voor de online functie hoef je niet over te schakelen naar Platinum.

Last but not least hebben we ook nog de nieuwe 3D omgevingen. Boven de Spear Pillar bevindt zich namelijk een totaal nieuwe wereld, de Distortion World genaamd. In deze Distortion World komen de 3D-functies pas echt helemaal op hun plaats. In deze wereld moet je de muren namelijk schuin, stijl, scheef, links, rechts, noem maar op – beklimmen. Een wereld die op hele rare, duistere manieren te betreden valt. Dit is dan weer een hele vernieuwing voor Pokemon Platinum, het 3D systeem is goed uitgewerkt, en de wereld is echt vernieuwend. Helaas zal je maar een klein stukje van Platinum spelen in dit gebied, dus heeft het niet veel meerwaarde.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review