in

Dragon Ball Z-personages: deel 1


Dragon Ball Z-fans kunnen al niet meer wachten, vanaf 6 juni 2008 ligt het nieuwste deel van de bizar populaire vechtgameserie, gebaseerd op de televisieserie die overal een hit was, in de winkels. We hebben het natuurlijk over Dragon Ball Z: Burst Limit, de eerste Dragon Ball Z-game voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Reden genoeg om eens terug te kijken naar het rijke verleden van Dragon Ball Z. In een reeks van vier artikelen zullen we iedere keer vijf personages bespreken uit het DBZ-universum die hun opwachting maken in Burst Limit. Bald je vuisten dus alvast maar en zet je schrap voor een algemene profielbeschrijving van deze 21 vechtersbazen.


http://media.insidegamer.nl/dump/1211919629.jpgSon Goku
Wie Dragon Ball (Z) zegt, zegt Goku. Dit hoofdpersonage uit de serie is geboren als Saiyan, een volk bestaande uit vechtersbazen die op de planeet Vegeta hun onderkomen hebben, en hun inkomsten halen uit het verkopen van veroverde planeten. Nog voordat de aartsvijand van de Saiyans, Frieza, de planeet met een simpele handbeweging uit het universum verwijderde, werd Goku als baby naar de Aarde gestuurd om de planeet klaar te stomen voor verkoop. Hij vergat zijn doel echter, en eenmaal opgegroeid kreeg hij het aan de stok met de Saiyan’s die kwamen uitzoeken wat er met hun jonge krijger gebeurd was…

Goku heeft in praktisch iedere Dragon Ball Z-game zijn opwachting gemaakt. Memorabel is onder andere de RPG Super Saiya Densetsu, die het verhaal van onze fantastisch held misschien nog wel het meest uitgebreid belicht tot en met de confrontatie met Frieza. Goku’s meest bekende aanval moet wel de ka-me-ha-me-ha zijn, waarmee hij een almachtige energiestraal loslaat op zijn tegenstander. Niet te vergeten is ook de ‘Spirit Bomb’, waarmee Goku energie verzameld van organismen om te bundelen in één grote bol, waar je zeker niet mee in aanraking wilt komen. Niet als vijand in de serie, en niet in de games.

http://media.insidegamer.nl/dump/1211923347.jpgKid Gohan
Goku belooft als kind met Chi-Chi te trouwen, al dacht hij destijds dat ‘trouwen’ een soort voedsel was. In ieder geval bevalt Chi-Chi, eenmaal gelukkig met Goku in het huwelijk getreden, van zoonlief Gohan. Gohan, half mens, half Saiyan wordt als klein kind ontvoert door Goku’s broer: Raditz, die naar de Aarde is gekomen om Goku’s taken te inspecteren. Als Goku het opneemt tegen zijn veel sterkere broer, maar dreigt het onderspit te delven, is het Gohan die bewijst bizar veel kracht in zich te hebben, meer zelfs dan Goku in eerste instantie, door Raditz te verwonden.

Hij traint samen met Piccolo, Goku’s vroegere rivaal, om de Saiyan’s die onderweg zijn naar de Aarde, op zoek naar vergelding, te verslaan. Gohan moet het uiteindelijk afleggen tegenover beide krijgers. Wellicht Gohan’s meest bekende aanvallen zijn de Masenko, een krachtige energiestraal, en net als zijn vader de ka-me-ha-me-ha.

http://media.insidegamer.nl/dump/1211923472.jpgTeen Gohan
Na de confrontaties van Goku met Frieza, waarin hij een ‘Super Saiyan’ wordt, traint Gohan om dezelfde krachten te krijgen als zijn vader. Tijdens een gevecht met Cell, een cyberbiologische creatie gemaakt om de wereld te vernietigen, wordt Gohan als eerste Super Saiyan 2, waarmee hij zijn vader op jonge leeftijd al overtreft. De Gohan hier is al een stuk groter, volwassener en wijzer geworden dan voorheen, en weet eigenhandig Cell te verslaan in een episch slotstuk van deze ‘saga’.

Gohan komt, net als Goku, voor in de meeste Dragon Ball Z-games. Vooral in Dragon Ball Z: Hyper Dimension, voor het Super Nintendo Entertainment System (SNES) wat dit personage een gevreesde tegenstander.

http://media.insidegamer.nl/dump/1211923612.jpgPiccolo
Eens de grootste rivaal van Goku, en hij had zelfs ambities om de wereld aan zich te onderwerpen, maar vanwege de dreiging van de Saiyan’s besloot hij samen te werken met Goku. Toen Goku zich opofferde door Raditz vast te houden kreeg Piccolo de kans om Raditz te doorboren met zijn ‘Demon Ray’ (of Special Beam Cannon), een bijzonder krachtige aanval die hij maar een aantal keer kan gebruiken vanwege de hoeveelheid energie die het trekt.

Piccolo is een Namek, het volk van de gelijknamige planeet dat zich kenmerkt door zijn groene gestalte en opvallend soepele ledematen. Namek’s kunnen zich namelijk meters ver uitrekken, en kunnen verwijderde ledematen weer snel aan laten groeien. In de serie reizen de Z-warriors naar Namek om het te verlossen van de tirannie van Frieza, die ook deze planeet terroriseert met zijn bewind.

In Dragon Ball Z: Burst Limit kan Piccolo vooral vervelend overkomen, net als dat hij ook wel eens kon zijn in de eerdere Budokai-delen. Piccolo is namelijk vooral van afstand een geduchte tegenstander, omdat zijn armen ver rijken. Oh, en onthoud goed: zodra hij zijn Special Beam Cannon begint op te laden wil je niet in zijn gezichtsveld staan.

http://media.insidegamer.nl/dump/1211923811.jpgKrillin
Hij is misschien een mens, maar houdt net als Goku van een potje knokken. Krillin’s aandeel in het verhaal van Dragon Ball Z is wellicht minder van invloed als dat van het origineel, hij blijft één van de personages die je zeker niet moet onderschatten. In de serie neemt hij het onder andere op tegen Nappa, het hulpje van prins Vegeta die de dood vanRaditz komen wreken op Aarde. Later wordt hij om het leven gebracht door Frieza, wat het Super Saiyan-instinct in Goku wakker maakt.

In Dragon Ball Z: Burst Limit is Krillin vooral het kleine kereltje wat snel en venijnig is. Sterker nog, bepaalde aanvallen zullen hem niet eens raken vanwege zijn beperkte lengte. Krillin’s handelsmerk is natuurlijk de ‘Destructo Disc’, wat een spinnende energieplaat is die door alles en iedereen heen snijdt. Hiermee is onder andere de staart van Frieza afgehakt, en wist Krillin zelfs het hoofd van de Legendary Super Saiyan (Bio Broly) af te hakken.

Als er een serie is geweest waarvan we denk ik wel weten dat veel InsideGamer-leden die gezien hebben, dan is het Dragon Ball Z wel. Niet voor niets worden deze artikelen dan ook altijd veel gelezen. InsideGamer is daarom ook ontzettend benieuwd wie nu jouw favoriete personages zijn van vandaag. Stem hiernaast op jouw meest memorabele vechter, en vergeet je niet in te schrijven voor het Dragon Ball Z: Burst Limit gametoernooi na deze week.

Dragon Ball Z-personages
Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Consoles gevaarlijk voor je gezondheid

Backwards compatibility voor 40GB PS3 in oktober