in

Killzone 2 (PS3)


Je hebt wel eens van die momenten dat je je speciaal voelt. Als je jarig bent bijvoorbeeld, of als je de loterij wint. Ik had zo’n moment op vrijdag 6 Februari, toen ik door Jelle werd gevraagd om mee te doen aan zo’n unieke actie, dat ik die gewoon niet kon weigeren. Ik mocht namelijk Killzone 2 al 3 weken van te voren in ontvangst nemen om hem helemaal kapot te spelen ! Daarom wil ik in deze Intro Jelle namens IG en Dave namens Sony heel erg bedanken voor deze hele vette, unieke actie.

De Multiplayer van games is al jaren enorm populair, je kan je haast niet meer voorstellen dat een game, op een paar genres na, geen multiplayer meer heeft. Killzone 2 heeft er uiteraard wel een. Alhoewel er geen Co-op in deze game te bekennen is, zal je genoeg plezier beleven met de rest dat Killzone 2 online te bieden heeft. Zo zijn er 2 facties waaruit je kunt kiezen: De ISA en natuurlijk de beruchte Helghast. Deze facties hebben allebei 7 classes, die je unlockt naarmate je steeds verder stijgt in rank. Ik zal een korte uitleg geven over de classes en welke badges die kunnen krijgen:

Rifleman

De standaard soldaat. Deze heeft dus geen Primaire Badge.

Wel kan er later een Secundaire Badge worden toegevoegd.

Medic

Primaire Badge: Kan gewonde teamleden healen

Secundaire Badge: Kan healthpacks aan teamleden geven

Engineer

Primaire Badge: Kan turrets bouwen

Secundaire Badge: Kan ammoboxen, turrets en mounted geweren fixen

Tactician

Primaire Badge: Kan spawnpoints aanmaken

Secundaire Badge: Kan om air support vragen

Assault

Primaire Badge: Heeft body armor, 2x zo sterk als normaal

Secundaire Badge: Tijdelijke snelheidsboost

Saboteur

Primaire Badge: Kan zich camoufleren als de tegenstander

Secundaire Badge: Kan C4’s bevestigen

Scout

Primaire Badge: Kan tijdelijk onzichtbaar worden

Secundaire Badge: Kan de locatie van de tegenstanders opsporen en doorgeven op de radar van je teamleden

Als je eenmaal een class hebt vrijgespeeld, kan je de Badges behalen, deze kun je beschrijven als perks. deze badges kan je behalen door Ribbons te verzamelen die bij die Badge horen. Heb je alle Ribbons, dan heb je de Badge en dus een extra perk. het mooie van deze Badges is dat ze te combineren zijn. Zo kun je de Secundaire Badges van bijvoorbeeld een Tactician kunnen combineren met een Engineer. Dit zorgt ervoor dat je met je Engineer dus een turret kan bouwen en om luchsteun kan vragen !

Elke multiplayer heeft wel een paar speltypes. Zo heeft Killzone 2 er ook een paar. Je hebt Bodycount, dat is Team Deathmatch. Search & Destroy houd in dat je de C4’s moet plaatsen, terwijl de tegenpartij dat moet zien te voorkomen. Bij Assassination moet je de persoon die de target is, beschermen of doodmaken. Dan heb je nog Capture and Hold, waarbij je een meerdere deel van de basissen moet veroveren om uiteindelijk te winnen. En als laatst is er nog Search & Retrieve. Capture the flag in een Killzone jasje, waarbij je de propaganda van Visari moet zoeken en terugbrengen.

Als je nou niet weet welke speltype je moet kiezen, is er nog altijd Warzone. Dit speltype is best wel bijzonder. Je speelt namelijk niet 1 bepaalde speltype. Nee, je speelt ze allemaal ! Je begint bijvoorbeeld met Bodycount. Als je die ronde verliest, betekend het niet dat je het potje verloren heb, maar gaat het spel verder met een andere speltype. Zo komt dus elk speltype aan bod. Warzone is dus pas voorbij als alle speltypes gespeeld zijn.

Warzone is dus uitermate geschikt voor een avondje knallend plezier met al je vrienden.

Mocht je nou niet een hele room vol hebben met vrienden of andere mensen, kan het bijgevuld worden met Bots. Deze Bots kun je instellen op moeilijkheidsgraad, net als in de singleplayer. De AI van de Bots is goed, soms wel eens wat tè goed. Dit zal je vooral merken als je belaagd word met granaten.

Het is een hele goede en leuke toepassing, maar spelen met echte mensen in altijd een stuk leuker.

De Graphics van Killzone 2 zijn echt ongelofelijk. Het doel van Guerilla was dat de gameplay er in de uiteindelijke versie er net zo uit zo zien als in de E3 trailer van 2005. Dat is niet gelukt, het ziet er namelijk veel mooier uit ! De 8 multiplayer maps zijn echt fantastisch om te zien. De polygonen rijzen de pan uit en de details zijn verbluffend.

De structuur van de maps is goed verdeeld. Zo heeft elke map wel een binnen en buitenterrein. Elke map is dus goed geschikt voor alle classes, al zullen sommige maps een tikkeltje meer voordeel hebben voor een bepaalde class dan andere.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review