in

Rood verslaat Blauw in PC-shooters


Volgens een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift Syberpsychology and Behaviour, wint het rode team vaker dan het blauwe team in PC-multiplayer shooters. Onderzoekers bestudeerden de resultaten van de wedstrijden van Unreal Tournament 2004 voor de PC, waarin spelers zelf mochten kiezen tussen aansluiting bij het rode of blauwe team. Zo zou het rode team 55 % kans hebben om een wedstrijd te winnen, terwijl het blauwe maar 45% kans hierop heeft.

Mihai Moldavische, neurosciëntist van de universiteit van Kopenhaven, suggereert een mogelijke verklaring. Volgens Moldavische is de kleur rood een psychologische afleiding voor mannen. De resultaten werden door Moldavische uit wereldwijde en verschillende publieke servers gehaald.

Er zijn verschillende voorbeelden die deze theorie ondersteunen. Zo zouden, volgens Britse onderzoekers, rood dragende athleten van de olympische spelen in 2004 vaker bij een op een sporten winnen dan hun tegenstanders. Ook bij Team Fortress 2 is een gelijkenis van uitkomsten te zien. Wil je dus winnen, kijk dan eerst even of er een rood team beschikbaar is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

E3: Microsoft bevestigt line-up

Van je hobby je werk maken als Video Game Tester