in

Wii Sports (Wii)


Wii sports, een titel die je gelijk doet denken aan datgene wat je moet doen in de game: Sporten. Zweten. Bewegen. Actief gamen. Ja, met de wii zit je niet meer lui op de bank op knopjes te drukken, maar kan je lekker gamend sporten!

Wii sports is een erg leuke game. Hij biedt vijf sporten, die jij met de Wii remote mag spelen. In elke sport kan je jouw “kunde” zien d.m.v. punten. Je begint met 0 en het hoogste is 2000, waarbij je vanaf 1000 pro bent. Vanaf dit moment komen ook de echt moeilijke tegenstanders. De vijf sporten zijn tennis, honkbal, bowling, golf en boksen. Sommige zijn erg leuk terwijl ik anderen toch echt een stuk minder vind.

Ik vind tennis verreweg de leukste game, vanwege de complexiteit en omdat dit spel niet gaat vervelen, wat een groot pluspunt is na een weekje intensief sporten. Bij tennis gebruik je de Wii remote als tennisracket, wat erg veel lol opbrengt. In het begin zal je voornamelijk dat balletje op de tegenstanders helft willen brengen, en aangezien de tegenstander in het begin erg slecht is, zal dit ook lukken. Na je door de beginperiode door te hebben geworsteld komt het echte werk, namelijk spelen tegen pro’s, die moeilijke ballen terugslaan. Tennisser als ik ben, sloeg ik ook deze van de baan af en kwam de laatste groep aan de orde: De echt enorm moeilijke tegenstanders. Deze voorste speler slaat vaak balletjes terug (je dubbelt) en ook de achterste speler is erg moeilijk te verslaan. Een klein minpuntje: Soms is het voetenwerk van je Mii’s, dat je niet zelf controleert, erg slecht. Gelukkig heeft de tegenstander dit ook, wat ze verslaanbaar maakt. Als je geen tennis speelt, of niet enorm lang hierop hebt lopen te spelen, lukt het je echter nooit om boven de 1500 te komen.

Honkbal is erg leuk uitgewerkt, wat het een leuke game maakt. In plaats van negen innings speel je er 3, wat ervoor zorgt dat het niet gaat vervelen. Je gebruikt de Wii remote als honkbalknuppel EN als bal, als je werper bent. Als honkbalknuppel moet je hem op het goede moment zwaaien, zo hard mogelijk, om de bal ver weg te slaan. Als bal kan je d.m.v. toetsencombinaties veel verschillende worpen doen, waardoor het spel niet snel gaat vervelen. Weer een minpunt: Je kan ook hierbij het voetenwerk niet controleren, wat er soms voor zorgt dat je mannetje maar naar het 2e honk gaat, terwijl ie makkelijk verder kon komen. Dit zorgt soms voor vervelende momenten, zeker voor de mensen die niet tegen hun verlies kunnen. (ik dus)

Bowling is ook een erg grappige sport, waarbij je de Wii-remote als bowlingbal gebruikt. Je kan je bowlingbal sturen door je Mii aan het begin te verplaatsen naar een rand van de baan, hoe ver je wilt. Ook kun je de gooirichting aanpassen. Verder kan je de bal effect meegeven door je Wii remote te kantelen. Dit zorgt voor een vrij realistisch effect, ook al is bowlen zelf een stuk moeilijker. Toch geeft ook deze game erg veel lol, en zeker de multiplayer met vrienden/familie is erg vermakelijk.

Golf is naar mijn mening verreweg de minste van de sporten, omdat deze sport niet zo makkelijk in het begin is, waardoor je niet de neiging hebt door te spelen. Ik heb hem speciaal hiervoor nog maar een keer gespeeld, maar toch, het is gewoon geen leuke sport. De minpunten zijn onder andere dat je bal erg snel te hard gaat, en dat als je put, je je Wii remote erg zacht moet bewegen, wat niet word opgepikt, waardoor je snel te hard slaat.

Boksen is verreweg de meest intensieve sport, en het is erg grappig deze sport met je broer(tje) te spelen. Je gebruikt de nunchuck en de Wii remote als handschoenen, en je moet je tegenstander KO slaan. Vooral in het begin is dit erg makkelijk, maar als je skill level 500 hebt worden de tegenstanders opeens een stuk sterker. Hierdoor haal je hier erg moeilijk het pro niveau. De singleplayer is daarom veel minder lollig dan de multiplayer, waarin je elkaar stompt, en vooral de geluiden die de tegenstander maakt (“Nee, niet KO, nee, alsjeblieft niet, NEE!!!!) zijn erg grappig.

De graphics zijn niet slecht, maar ook niet goed. Alles wat van belang is voor je spel is mooi, maar veel toeschouwers zijn erg slecht, of er word teveel gebruik gemaakt van één kleur, wat erg irritant is.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review