in

Worldshift


Playlogic raakt langzaam maar zeker de naam van pauper-uitgever kwijt. Het komt met originele games als Draken Jagers voor de Nintendo DS en werkt tegelijkertijd samen met verschillende partijen om hun games uit te geven. Deze zomer doen ze dat bijvoorbeeld met Black Sea Studios, een ontwikkelaar die druk bezig is met de RTS Worldshift. In het hoofdkantoor van Playlogic in Amsterdam doken we in een multiplayer-potje.

Daarbij hoefden we ons niet bezig te houden met het opbouwen van de basis en de economie, want iedere speler kreeg aan het begin van het spel een aantal credits en kon daarmee een klein legertje kopen. Vervolgens ga je met dat leger het slagveld in en is het de bedoeling dat je met een aantal eindbazen afrekent. Uiteraard is het zeer belangrijk dat je samenwerkt en dat je puur vanuit je eigen krachten de vijand probeert te verslaan. Tijdens onze speelsessie opende de PR-meneer van Playlogic bijvoorbeeld de aanval waardoor de eindbaas zich op hem ging richten. Ik opende vervolgens met een andere jongen het vuur.

Tijdens de strijd speelt de leider van jouw leger een belangrijke rol. Deze knaap beschikt bijvoorbeeld over de mogelijkheid om gevallen strijders weer tot leven te wekken. Tevens kun je deze knakker voorzien van nieuwe voorwerpen, waardoor hij beter wordt. Vergelijk het maar met een personage uit een MMORPG. Elke baas die in Worldshift wordt verslagen levert een voorwerp op die elke speler krijgt. Dat betekent dus dat je niet hoeft te vechten om die ene schat die alle spelers willen.

Mocht je een voorwerp tegenkomen waar je niks aan hebt, dan kun je dit verkopen voor punten, waarmee je vervolgens jouw vaardigheden kunt verbeteren. Dit is perfect wanneer je in een vast team speelt en iedereen een bepaalde rol op zich neemt. Zo kan ik me goed voorstellen dat het verstandig is dat een speler zich helemaal concentreert op het genezen van zijn teamgenoten, terwijl de andere er werk van maakt om zo hard en zo snel mogelijk een vijand af te maken. Want naast de verschillende eindbaasgevechten kom je in Worldshift ook een aantal zwakkere vijanden tegen, waar je het liefst zo min mogelijk tijd aan verspilt.

Naast de multiplayer-modus heeft Worldshift ook een singplayer, waarin je aan de slag gaat met drie verschillende facties. Deze zijn allemaal verweven in het verhaal en het spel bepaalt dus wanneer je met welke factie speelt. Uiteraard heeft elke factie zijn voor- en nadelen en is het aan de speler om de voordelen zo goed mogelijk uit te buiten.

Aan de hand van wat ik heb gespeeld en heb gezien, lijkt Worldshift een aardige game te worden. Het ziet er allemaal netjes uit met vrolijke lichteffecten. De manier waarop de multiplayer-modus wordt gespeeld is verfrissend en het feit dat je na elk potje met een voorwerp wordt beloond zorgt voor voldoening.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Geniet vanavond van een Rock Band-concert in Utrecht

Nederlandse Valve-hacker opgepakt