in

Viva Piñata: Pocket Paradise (NDS)


Vanaf het moment dat Viva Piñata op de Xbox verscheen wist ik het, Viva Pinata is mijn ding. Ik had het verder nog niet gespeeld. De uitstraling, het concept en de Piñata’s zelf, ja, daar houd ik wel van.

Gelijk met de release van de Xbox360-versie zou de animatieserie op tv moeten komen. Althans, dit was de bedoeling. Door vertragingen kwam het spel eerder dan de serie. Ontwikkelaar Rare heeft laten weten dat dit niet de bedoeling was en dat dit waarschijnlijk de reden is voor het niet zo grote succes. Op het moment van spreken kunnen wij de serie bewonderen op Nickelodeon. En sinds kort kunnen we de nieuwste game uit deze serie ook bespelen op onze Dual Screen!

Zodra je in het menu van Viva Piñata: Pocket Paradise komt, hoor je het vrolijke deuntje van de animatieserie. Al neuriënd klik ik het schermpje weg, in de hoop gelijk aan de slag te kunnen met mijn nieuwe Piñata vrienden. Helaas voor mij moet ik eerst nog het een en het ander doen, voordat ik mijn eigen tuintje mag beheren.

Viva Piñata maakt gebruik van afleveringen. In de afleveringen wordt alles even uitgelegd en zal je alles zelf moeten proberen. Van de meest simpele dingen, ga je naar de iets moeilijkere dingen. Zo krijg je een eerste indruk van jouw nieuwe avontuur, waar jij aan deel gaat nemen. In deze afleveringen krijgen we niet alleen de basis informatie te horen, ook krijgen we een aantal soorten Piñata’s te zien, mogen we zelf al een proef tuintje beheren en maken we kennis met de eigenaren van de winkels. Zodra je deze afleveringen gespeeld hebt, ben je klaar om in het echte avontuur te stappen. Welkom in de wondere wereld van Viva Piñata!

Nadat we Viva Piñata op de Xbox360 mochten spelen, wisten we dat Viva Piñata het in zich had om een topper te worden. Een spel zoals we nog nooit hadden gezien. Met een origineel concept, geinige Piñata’s en toffe graphics is Viva Piñata de topper die het op de dag van vandaag nog steeds is. Uiteraard kan de DS niet op tegen de beelden die de Xbox360 aan kon, of eigenlijk niet eens tegen enkele andere console. Toch weet ontwikkelaar Rare ons weer te verbazen met uitermate goede graphics, waar je u tegen kan zeggen. Wat mij persoonlijk het meeste aanspreekt, is toch echt wel de vrolijke kleurtjes en de oh zo mooie Piñata’s. Om maar even terug te komen op de vrolijke kleurtjes. Dit zijn niet alleen de kleurtjes. Het hele spel is namelijk vrolijk aangekleed, met een soms iets wat duistere kant, maar dat is voornamelijk in de nacht. Bovendien maakt Rare duidelijk dat kiddy uitziende spellen niet altijd voor de jonge gamers moeten zijn, want Viva Piñata wordt ook door de oudere spelers over heel de wereld gespeeld. Het doel in Viva Piñata: Pocket Paradise is, net zoals op het voorgaande deel, jouw eigen Viva Piñata’s een goed huis geven in je tuintje, die jij helemaal kan versieren. Zo kan je mooie bloemen planten, maar kan je – na een tijdje gespeeld te hebben – ook een vijvertje aanleggen, voor de water Piñata’s. Deze vrolijk uitziende Piñata’s geven mij een goed gevoel en wil ik het liefst ook altijd bij me hebben. Ook hier heeft Rare aan gedacht. Je kan namelijk, nadat je aan de Piñata’s eisen voldoet, een huisje bouwen om zo je Piñata in te laten trekken. Elk soort Piñata heeft zijn eigen karakter eigenschappen. Hoe groter je Piñata is, hoe moeilijker het is om hem bij je in te laten trekken. Sommige Piñata’s moeten namelijk eerst een andere Piñata opgegeten hebben, voordat ze deel willen nemen aan jouw tuintje. Het is niet alleen mogelijk om één enkele van een soort te hebben. Na een tijdje komt er namelijk een tweede Piñata aan, waarmee de andere Piñata kan paren. Hierdoor ontvang je een Piñata ei, waar vervolgens een baby’tje uit komt.

Uiteraard is het belangrijk dat een Piñata zich fijn bij je voelt. Dit kun je doen door speciale bloemen te planten, welke jouw Piñata’s op kunnen eten. Natuurlijk heb je hier het nodige geld voor nodig. Want voor niks gaat de zon op. Je zal dus je eigen geld moeten verdienen. Zo zal je soms een Piñata af moeten staan, om de andere gelukkig te maken. Piñata’s zijn niet het enige product dat je kan verkopen. Je kunt ook producten kweken als fruit en bloemen, om ze vervolgens aan de dorpswinkels te verkopen. Zoals ieder mens op onze wereld, hebben de Piñata’s soms ook een onderlinge ruzie. In de ruzie kunnen ze vechten, waardoor de andere kan ontploffen en veranderen in snoep. Soms is dit een behoefte van een Piñata om in jouw tuintje te willen wonen. Zorg dus altijd dat je genoeg van ieder soort hebt, voordat ze uitsterven.

Viva Piñata: Pocket Paradise bevat drie modes. Zo kun je alle afleveringen nog even opnieuw spelen, voor het geval dat je iets vergeten bent. Bovendien kom je in het spel soms nog wel eens een extra aflevering tegen, waar je weer het een en het ander leert over het verzorgen van je eigen tuintje en de Piñata’s die erin leven. De tweede mode die je ziet is de garden mode. Dit is eigenlijk de hoofdmode. Hierin verzorg je je eigen tuintje, vanaf het begin tot het einde. In het begin heb je een nogal lelijk tuintje met daarin wat planten en stenen. Ook ligt er heel wat troep op de grond, die je makkelijk kan verwijderen. Na wat stenen verwijderd te hebben en het aanleggen van nieuws gras, is het de bedoeling dat je bloemen gaat planten, om meer Piñata’s aan te sporen. De derde en overigens laatste mode, is de Playground optie. In deze mode is geld niet aan de orde, maar kan je alles gratis doen. Ook heb je alle spullen en Piñata’s al vrijgespeeld en is het dus de bedoeling om gewoon voor de lol je tuintje perfect te maken. Om geld hoef je je dus niet druk te maken. Persoonlijk vind ik dit niet zo’n leuke optie, omdat er niet echt een doel in zit.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review