in

Viva Piñata: Paniek in het Paradijs (X360)


Ze zijn er in vele soorten, kleuren en maten. Veel gestreste gamers hebben zich al ontspannen met een lach op hun gezicht laten omkopen door hun hoge schattigheidslevel. En ben je ze zat, dan sla je ze toch gewoon kapot? Ik heb het hier natuurlijk over de supervrolijke game Viva piñata, die inmiddels door RARE met een tweede game op de markt is uitgebracht. Zet je schrap want ‘Paniek in het paradijs’ is hier!

Jawel, met Paniek in het paradijs is het niet meer hokken en fokken, het is veel meer. Trek je mouwen op want je moet aan de slag! Aller eerst nodigt de besturing veel meer uit om je favoriete piñata`s te lokken. Met sneltoetsen krijg je niet alleen tuin gereedschap, maar ook je graspakjes, zaden en mest. Dit bespaart een hoop tijd en irritatie om door het winkel menu heen te moeten scrollen en continu te moeten bevestigen dat je het zaadje en dergelijke wilt kopen. Grafisch zie ik geen verbetering met de vorige game, maar aangezien ik die er al top uit vond zien, geen op of aanmerkingen. In Viva piñata werd je af en toe gevraagd om een bepaald soort piñata naar een feestje te sturen, veel kreeg je hier ook niet voor terug. In paniek in het paradijs kan je zelf kijken welke uitdagingen er zijn en die aangaan. Alleen er zit een klein addertje onder het gras, je kunt je piñata alleen versturen als hij op volle snoeperigheid is. Maar als je er eenmaal achter bent hoe je dat voor elkaar hebt, is ook dat een peulenschil. Je krijgt en een happy piñata terug en je krijgt punten per soort die je naar een feestje stuurt. En met die punten kan jij weer in tuiniers level stijgen.

Ooit wel eens een kameel of een pinguïn gevangen? Grijp nu je kans, via een simpel klik systeem kun je zowel naar de woestijn als het ijsgebied gaan, om je favoriete piñata`s te vangen. Eenmaal gevangen kan je ze in jouw tuintje vrijlaten maar let wel, je moet aan de nodige huisvestiging`s eisen voldoen, anders is je piñata zo weer vertrokken. Mocht je het nou zat zijn om te tuinieren en te fokken, klik op één van je piñata`s om een minigame met ze te spelen. Zo kan je dus een wedstrijd rennen waar jij jouw piñata bestuurd.

Met de vele nieuwe piñata soorten en voorwerpen die in dit spel te vinden zijn zie ik zeker weer wat uitdaging om vele uren in deze game te steken. Wat mij persoonlijk niet zo trekt is het met meerdere mensen spelen. Als je thuis op de bank met twee personen speelt is het behoorlijk irritant kijken, de camera volgt namelijk cursor één hierdoor wordt je als tweede speler constant aan het beeld mee getrokken. De meest vernieuwende optie die ik heb geprobeerd is het online spelen van een tuintje. Je hebt hier de mogelijkheid om tot vier spelers tegelijk te kunnen tuinieren. En ieder zijn eigen ding, de mijne was het niet. Ik vond er dan ook niets aan om met meerdere spelers zo`n tuin te spelen, geef mij maar mijn eigen tuin. Om even in de minpunten te blijven hangen wat mij erg tegenviel was dat er qua muziek en personages niks was veranderd, dit kan je de echte ‘piñata feeling’ bezorgen maar als je in deel één al vele uren hebt gestoken kan het je ook de ‘piñata irritatie’ bezorgen.

Toch heb ik met veel plezier al vele uren van mijn drukke rooster aan deze game besteed. Vooral het maken van meerdere tuintjes en je per tuintje op een andere ondergrond richten, vond ik een afwisselende bezigheid. Bij de ene tuin trok ik een zeeleeuw aan en weer bij de andere een kat (excuses ik ben niet van de ingame namen voor elk diersoort) Ook wordt het je hoe hoger je qua level gaat,steeds moeilijker gemaakt door professor pester en zijn gang. Dit haalt je soms het bloed onder je nagels vandaan, maar houd je wel bezig. Dan de laatste toevoeging het kaartensysteem. Om even heel eerlijk te zijn ik vind het tof bedacht maar wel minder dat je verplicht bent om de benodigde camera hiervoor in bezit te hebben. En op die kaarten staan naar mijn idee diersoorten die je ook in je spel kan lokken. Maar let wel een enkel diersoort of voorwerp is echt alleen via die kaarten te verkrijgen.

Ik vind dat dit spel niet veel vernieuwing geeft. Toch vind ik persoonlijk dat de manier van uitdagingen, vernieuwde diersoorten en voorwerpen mij weer vele uren voldoening schenken. Als je viva piñata leuk vond, raad ik je Paniek in het paradijs ook aan.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review