in

Mario Kart DS (NDS)


Er zijn al heel veel spellen van Mario over de toonbank gegaan, en met Mario Kart DS probeerde Nintendo ook een goede weg in te slaan en dat is aardig gelukt. Maar het kon ook niet anders want de andere Mario Karts op de andere consoles waren ook een groot succes. En dus kon de DS niet missen.

Powerslide

De besturing van Mario Kart DS vind ik persoonlijk heel goed. In deze Mario Kart kun je ook weer driften (door de bocht gaan zonder snelheid te verliezen). Maar nu kun je ook powersliden. Dat doe je als je drift en dan heel snel van de linkertoets naar de rechtertoets op de vierpuntsdruktoets drukt. Dan krijg je eerst blauwe vonken, naarmate je verder komt krijg je rode vonken en als je de rode vonken hebt dan moet je de drift stoppen en dan krijg je een miniturbo (boost). Maar de besturing ligt ook aan de kart waarin je rijdt, want sommige Karts kunnen beter sturen dan de ander. Als je bij de start een turbostart wilt maken dan moet je als de twee seconde wegvaagt op de gastoets drukken.

Yes, ik heb de gouden trofee

Over het aantal modes in Mario Kart ben ik dik tevreden. Zo heb je de Grand Prix mode, de VS mode, de Battle modus, de mode Missions en de mode time trials.

Grand Prix: op het begin moet je beginnen met de 50 cc klasse. Dan heb je bij de Retro Grand Prix twee cups om te spelen en bij Nitro Grand Prix ook. In een cup zitten vier parkoersen en als je op het eind eerste word dan speel je een nieuwe cup uit. Wanneer je uiteindelijk alle cups hebt uitgespeeld en overal eerste mee bent geworden, speel je de 100 cc uit. Je hebt dan niet drie Karts per personage maar vijf Karts per personage. De Karts die je erbij hebt gekregen zijn wel van andere personages, dus dit zijn geen nieuwe. De 100 cc klasse is hetzelfde als de 50 cc alleen is de a.i. (kunstmatige intelligentie) beter dan de 50 cc klasse en maakt het net een tikkeltje moeilijker. Ben je hier ook overal eerste geëindigd dam speel je de 150 cc uit. De a.i. van deze klasse is weer moeilijker en het duurt lang om hier overal eerste op te worden. En bij de 150 cc heb je zeven Karts per personage om mee te racen. Na deze klasse te hebben uitgespeeld wat niet makkelijk is speel je nog de 150 cc mirror vrij. Dit is hetzelfde als de 150 cc klasse alleen dan is alles in spiegelbeeld. Wanneer je de 100 cc of 150 cc hebt vrijgespeeld krijg je twee nieuw personages erbij en dat zijn Waluigi en Daisy. Na elke race wordt je ook beoordeeld op je rijgedrag dat varieert van d tot a en een ster tot drie sterren. Als je derde word in een cup krijg je een bronzen trofee, als je op de tweede plek eindigt krijg je een zilveren trofee en als je op de eerste plek eindigt krijg je een gouden trofee. Na 150 cc krijg je ook nog 150 cc mirror maar dan rij je alle parkoersen niet andersom maar in spiegelbeeld.

VS: Dit is een mode waarmee je met een team van vier spelers tegen vier spelers kan racen maar je kunt ook zonder team rijden zodat alleen jouw racegedrag telt. Je kunt instellen hoeveel punten je moet halen om het toernooi te winnen of je kan instellen de keren dat je moet winnen maar je kan ook gewoon vrij doen. Bij parkoers kun je instellen: choose (dan kan je zelf een parkoers instellen).In order (dat is op volgorde) en je kunt instellen random (dan kiest je spel er een uit).Je kunt ook nog de klasse instellen die je wilt racen en het niveau van je tegenstanders. Nou kan je eindelijk gaan racen maar dan heb ik 1 minpunt. Als Daisy en Bowser bijv. bovenaan eindigen dan heb je grote kans dat je bij het volgende parkoers weer als uitslag hebt dat Daisy en Bowser bovenaan eindigen en dat vind ik wel een minpunt.

Time trial: Bij deze mode kun je sluipweggetjes gaan opzoeken, gewoon even rustig racen of je probeert een nieuwe tijd neer te zetten op een van de 32 leuke parkoersen die in het spel zitten. Als je klaar bent met een parkoers dan kun je instellen of je een geest van je tijd wil hebben. Als je dat parkoers dan weer doet en je krijgt een snellere tijd dan slaat hij dat automatisch als geest op. Dat kun je bij elk parkoers doen.

Battle modus: Bij deze modus heb je twee spelletjes balloon Battle en Shine runners. Bij Balloon battle begin je met een ballon en moet je proberen om als laatste over te blijven. Je begint met een ballon boven je hoofd en de andere moet je via de microfoon of select opblazen. Je kunt in totaal drie ballonnen boven je hebben en vijf ballonnen opblazen. Als je ballonnen boven je hoofd op zijn ben je af dus is het handig om op het begin gelijk drie ballonnen op te blazen. Wat je bij Shine runners moet doen is sterren pakken die verspreid over de weg liggen.

Missions: Dit is ook wel een leuke mode hier heb je negen levels bij en in elke leven heb je twaalf missies heb je alle missie,s gedaan van een level moet je tegen een eindbaas spelen.

Personages

Yoshi: Hij is klein, hij is een krokodilletje en hij is een aardig goede racer.

Toad:Hij is baby, hij is superklein maar is toch een hele snelle Karter.

Bowser: Hij is supergroot, een vijand van Mario en een fantastische drifter en een goede beuker.

Donkey kong: Hij is zwaar, hij is dom, hij is een aap en een goede drifter.

Wario: Hij is gemeen, hij is vet,vooral geen vriend van Mario maar wel een verdomd goede karter.

Waluigi: Rijmt op Luigi, hij is gemeen maar wel een goede kartcoureur.

Daisy: Goed in driften,slecht in snelheid maar door dat driften ook een goede Karter,vooral voor een meisje (geintje).

Peach: Verliefd op Mario, arrogant en een goede drifter.

Luigi: Broer van Mario, hij heeft een lange snor en een grote clownsneus.

Mario: Verliefd op Peach, Kan razendsnel racen, Broer van Luigi en de ultieme kart winnaar.

Raket

Nu ga ik het hebben over de items van de game. Kisten met een vraagteken erin zijn voorwerpkisten.

Banaan: Dit item kun je op de baan gooien en laat je tegenstanders uitglijden.

Drie bananen: Dit heeft hetzelfde effect als 1 banaan.

Groen schild: Dit item kun je vooruit of achteruit gooien en gaat in een rechte lijn.

Rood schild: Dit item kun je ook vooruit of achteruit gooien maar gaat naar de tegenstander recht voor je, als je dit item achteruit gooit gaat hij in een rechte lijn.

Drie rode schilden:Hetzelfde als rood schild.

Drie groene schilden:Hetzelfde als groen schild.

Blauw schild: Deze gaat gelijk naar het nummer 1 van het spel en word gebombardeerd en dat duurt wel even voor je weer kan racen.

Nepkist: Dit is een kist die heel veel lijkt op een voorwerpkist alleen er zit geen vraagteken in en hij zweeft niet in de lucht knal er maar eens tegenaan dan weet je ook het effect.

Bliksem: Door dit voorwerp worden je tegenstanders geflitst en worden ze kleiner en gaan ze tijdelijk slomer rijden.

Regenboog: Door dit item verander je in een regenboog en ga je tijdelijk wat sneller en kan je iedereen van de baan afbeuken.

Spook: Met dit item kun je een item van iemand anders afpakken. Dat gaat vanzelf.

Raket: Dit item vind ik het leukst want als je achteraan zit dan kun je dit item krijgen en dan schiet je met een rotvaart zo,n zeven seconden heel snel vooruit en heb je grote kans dat je weer derdes bent geworden.

Gouden Paddenstoel: Met dit item kun je voor korte tijd evenveel turbo,s gebruiken als je wilt.

Inktvis: Dit item zorgt ervoor dat je tegenstanders de zicht goed kwijt zijn.

Paddenstoel: Als je dit item gebruikt krijg je voor even turbo.

drie paddenstoelen: Hetzelfde als een Paddenstoel alleen dan heb je er drie.

8 parkoersen

Je kunt ook online gaan met Mario Kart. Alleen is dat niet zo goed uitgewerkt. Je kunt met maximaal acht man online spelen maar dan heb je de keuze uit maar 8 parkoersen en dat is niet zo leuk. Je kunt ook tegen iemand anders racen. Als je zelf een DS hebt en het spel Mario Kart en je buurjongen ook een DS heeft, maar geen Maria Kart dan kan hij deze downloaden en dan kun je tegen elkaar spelen. Je mag dan niet verder dan tien meter uit elkaar zitten. Deze persoon kan dan alleen maar met Shyguy spelen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review