in

NFL-speler/filmster Jim Brown klaagt Sony en EA aan


Voormalig NFL-speler Jim Brown heeft Sony en Electronic Arts aangeklaagd bij het New York Supreme Court. Brown deed dit omdat de twee bedrijven zonder zijn toestemming zijn gelijkenis in een game zouden hebben gebruikt.

Jim Brown is een legendarische American Football-speler die na zijn sportcarrière ook in vele films heeft gespeeld. Zo schitterde hij naast Arnold Schwarzenegger in Running Man, speelde hij de rol van een uitgerangeerde bokser in Mars Attacks en was hij te zien met sterren als Al Pacino, Cameron Diaz en Jamie Foxx in Any Given Sunday.

Brown kwam in Madden NFL 2001 voor als onderdeel van “Real Old School Teams and Players” en in het “All-Brown’s Team”. In de game zit een zeer gespierde Afro-Amerikaanse speler met rugnummer 32. De legendarische Jim Brown heeft met rugnummer 32 gespeeld bij de Cleveland Browns, op dezelfde positie als de nummer 32 in de game.

Hoewel nummer 32 in de game vrij duidelijk staat voor Jim Brown, zijn zijn naam en gezicht niet in de game verwerkt. Het is daarom ook de vraag of de aanklacht van Brown een kans maakt in de rechtszaal. Mocht dit wel het geval zijn, dan zou dit in de toekomst ook invloed hebben op andere sportgames. Het is bij voetbalgames die niet over alle licenties beschikken namelijk niet ongewoon dat de spelers met een net iets andere naam toch in de game worden verwerkt.

Opmerkelijk is ook dat Brown naast Electronic Arts alleen Sony heeft aangeklaagd, terwijl Madden NFL 2001 ook is uitgebracht op de Nintendo 64. Bovendien is de nummer 32 later ook teruggekomen in Madden-games voor de Xbox.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

“Aandeelhouders verliezen vertrouwen in Age of Conan”

Ontvang Darkrai op de Pokémon Day in Walibi World