in

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II (PC)


21, 22, 23… Over wie hebben we het nu? Legolas natuurlijk, die met zijn pijl en boog orks aan het slachten is! Op hetzelfde moment vallen ork infanteries massaal mijn stad binnen, wat moet ik nu toch doen? Ja, ik weet het één keer klikken op een knopje en voila, een paar gigantische enten beschermen nu mijn stad, nu kan ik met een gerust hart verder gaan met het afslachten van orks!

graphics

Je kunt bij aangepaste instellingen kiezen hoe je graphics zijn. Zo kun je kiezen tussen erg laag, laag, normaal, hoog en erg hoog, zo kan je ervoor zorgen dat de graphics echt oogverblindend zijn. Ook de details van je eenheden en gebouwen zijn erg mooi.

Het is wel spijtig dat je een ‘sterke’ computer nodig hebt als je de graphics op erg hoog wilt zetten.

Gameplay

Vrij gevecht

Hier kun je een gevecht houden met een leger naar keuze, zo heb je mensen, elfen, dwergen, isengard, mordor en aardmannen. Er zijn meer dan 40 maps die je kunt kiezen, om op te ‘spelen’. Je moet ook nog een zelf gemaakte held kiezen die je dan kunt maken tijdens je gevecht, hier geef ik nog wat meer informatie over bij “mijn helden”.

Strijd om de ring

Dit vind ik persoonlijk het minst leuke onderdeel. Je moet hier weer uit een leger kiezen waar je vele gebieden mee moet veroveren. Het komt natuurlijk ook voor dat een gebied van jou wordt aangevallen door het vijandelijke leger. Het is de bedoeling om er voor te zorgen dat je vijand geen één gebied meer heeft.

Campagne

Je maakt de keuze tussen ofwel de goede campagne of de kwade campagne. Allebei de campagnes zijn goed uitgewerkt, spijtig genoeg zijn ze ook allebei aan de korte kant.

Een replay- waarde had ik wel omdat ik het altijd sneller en beter wou doen.

Muziek

Hier moet ik niet al te veel over zeggen. Alle stemmen van de helden zitten in de game verwerkt met de bekende uitspraken van de held.

De achtergrondgeluiden zijn echt super, je hoort zelfs het geluid van stromend water.

Mijn helden

Een leuke toevoeging in het spel is “mijn helden”. Hier kun je zelf een held creëren.

Zo kun je kiezen of hij een dwerg, elf, trol… wordt, ook kun je zijn uiterlijk bepalen

(bv. een andere helm, broek…), Ook leuk is dat je zijn krachten kunt bepalen, zo kan je een tovenaar een vuurbal op je vijand laten afschieten, of je held te paard laten gaan…

Als je gedaan bent met je gevecht kun je nadien ook nog eens nakijken hoe goed je held het heeft gedaan bij statistieken. Als je held een bijna onmogelijke opdracht voltooit krijgt hij zelfs een onderschijding, zoals beestendoder als hij een balrog heeft gedood.

Krachten

Ook leuk zijn krachten, met krachten kan je handige dingen doen,

zo kan je met de elfen een stel enten oproepen, en met mordor een vuurdraak, en ga zo maar verder. Je moet eerst wel punten verdienen, door te vechten, om deze krachten te ‘kopen’.

Bugs

Er zijn een paar zeer vervelende bugs, bv dat je een vijandelijk eenheid aanvalt maar hij gewoon niet doodgaat. Of dat je reusachtige adelaars door een stuk berg vliegen.

Voor de rest heb ik nog geen bugs gevonden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review