in

Harry Potter en de Steen der Wijzen (PS1)


Harry Potter, wie kent dit personage niet. Hij is vooral bekent om zijn heldhaftige acties in de boeken en films. Maar wat iedereen al had verwacht, is er ook een game van uitgekomen. Ja dat klopt, tegelijk met de eerste film is de game Harry Potter en de Steen der Wijzen uitgekomen. De film van het eerste boek viel meteen in de smaak. Maar de game, niemand zou er veel van verwachten en al helemaal niet op de PS1. Alhoewel ik deze game op de PS2 heb gespeeld (PS1 versie), kunnen er een aantal aanpassingen zitten dan de mensen die deze game op de PS1 hebben gespeeld. Maar ja, het gaat natuurlijk om mijn mening over deze game.

Authentieke Harry Potter stijl

In deze game kruip je in de huid van Harry Potter, wie anders. Het verhaal volgt gewoon simpelweg het boek en er zijn weinig aanpassingen te vinden. Behalve als je alleen de film hebt gezien natuurlijk. De game is namelijk veel uitgebreider dan de film. Met een speelduur van circa tien tot dertien uur blijf je langer voor je beeldbuis zitten dan met de film. De gameplay in de game zorgt voor een echt Harry Potter gevoel. Met het kleine free-running systeem kan je overal op Zweinstein komen en alles onderzoeken wat los en vast zit. Nou ja, dat lijkt zo. Door een paar bugs loopt de gameplay helemaal niet zo soepel dan je denkt. Ik heb dan geen frame-drops ontdekt maar wel muren waar je dwars doorheen kan lopen. Voor een PS1 game kan je natuurlijk ook niet meer zo veel verwachten, het is immers al wel weer zeven jaar geleden dat deze game is uitgekomen. Voor de gemiddelde PS1 game uit die tijd, is de gameplay dan nog wel aardig. Wat wel weer beter is, is de sfeer op Zweinstein. Een lekker authentiek Harry Potter stijltje. Lekker de tovenaar uithangen en alle tovenaars kaarten verzamelen. Er zijn overigens een heleboel tovenaars kaarten om te verzamelen, te veel om op te noemen. Van Merlijn tot Zalazar Zwadderich. Om alle tovenaars kaarten te verzamelen ben je ook nog wel een kleine tien uur mee bezig. Je moet zo’n beetje elke scholier langs van heel Zweinstein om je collectie compleet te krijgen.

Stemmen, weten ze wel wat dat zijn?

Alle leerlingen van Zweinstein… Lijken precies op elkaar! De makers hebben totaal geen moeite gestoken in het maken van verschillende leerlingen. Ze hebben ongeveer tien verschillende personages gemaakt. Voor elke afdeling een jongen en een meisje, met blond of bruin haar. dat zijn er vier. En dan nog de hoofdpersonages, die zien er dan overigens wel weer goed uit. Maar die graphics waarderen we nu niet meer. Met pixels die je om de oren vliegen, moet je bijna kotsen. Vooral als je vlak daarvoor Uncharted hebt gespeeld op je PS3. Maar als ik dit daarmee ga vergelijken ben ik ook wel zwak. Kom op, een High Definition game met een game die meer dan zes jaar oud is, is zwak. Even verder… O ja, de personages. De hoofdpersonages zien er wel aardig gedetailleerd uit. Maar de stemmen van elk karakter dat je in de game hebt. Daar moet je nog een van keer kotsen (zonde van de vloerbedekking). Elke stem lijkt dan niet precies op elkaar, maar… Elke stem klinkt wel even voorgelezen! Ik vind het echt zonde als je zo’n game maakt en dan de meest slechte stemmen uitkiest die er zijn. Elke lettergreep heeft zijn eigen klemtoon, niet normaal als je dan hoort: ‘Hói, ík bén Rón!’ Maar dat is puur persoonlijk, k wil de mensen niet kwetsen die de stemmen hebben ingesproken.

Interactie waar je ú tegen zegt *kuch*

Zoals ik al zei zijn de stemmen in deze game meer dan alleen irritant. Maar gelukkig heb je ook nog de interactie.. Laat ik het maar kort houden: bagger. De interactie in deze game is echt prut. De personages staan maar wat te zwaaien met hun handen als ze wat zeggen. Zelfs als ze alleen ‘Hallo’ zeggen. De reacties van je medeleerlingen had ook minstens tien keer beter gekund. Je komt niet vaak iemand tegen, maar las je iemand tegen komt. Dan doet die gast niks. Vuur je een spreuk af, gebeurt er ook niks. Je kan je omgeving niet eens gebruiken om op een muurtje te klimmen. Nou ja, de game werkt slecht in het gebied van interactie. Voor je PS1 (als je die nog hebt tenminste) is het een redelijke game, maar ik vind gewoon dat sommige games die gebaseerd is op een film of een boek, slecht werken.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review