in

De must-have Wii-games


Aankomend najaar wordt een enorm druk jaar. Er gaan echt enorm veel games uitkomen die meer dan de moeite waard zijn en dat betekent dat we heel wat fijne uren gaan beleven. Maar voordat de drukte daadwerkelijk losbarst, is het goed om te kijken wat er in de kast ligt. Wat zijn de games die je echt moet spelen voordat je je geld uit gaat geven aan games als Animal Crossing, WiiSports Resort en WiiMusic? Wij proberen duidelijkheid te scheppen en brengen jullie voor elk platform vijf aanraders. Deze keer is de Wii aan de beurt.

Super Mario Galaxy

Uitgever: Nintendo  –  Ontwikkelaar: Nintendo  – 

Als je in het bezit bent van een Wii, dan moet je dit spel hebben, klaar, punt uit. Het spel is al bijna een jaar geleden op de markt gebracht, maar is nog steeds de beste game die er voor deze console te krijgen is. Net zoals in de voorgaande delen speel je met Mario en moet je alweer Princess Peach redden uit de klauwen van de vijand. Tot dusver niets nieuws. Het unieke aan dit spel is dat je met Mario naar verschillende planeten afreist. De planeten zijn heel klein en dienen dan ook als platform om naar de volgende planeet/platform te kunnen springen. Ook de controls zijn ontzettend goed uitgewerkt en alles voelt perfect aan. Visueel is de game ontzettend kleurrijk, de kleuren spatten letterlijk en figuurlijk van het scherm af en behoort dan ook tot de absolute top.

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Uitgever: Nintendo  –  Ontwikkelaar: Nintendo  – 

Een ander altijd terugkerend personage voor de Nintendo consoles, is Link uit de Zelda-games. Net zoals de Mario-spellen, zijn Zelda-games altijd van hoge kwaliteit en dat is met dit deel niet anders. Mocht Mario jou toch net wat even te vrolijk zijn, dan is Zelda een prima alternatief, wat eigenlijk ook weer te laagdunkend is voor deze top game. Het spel is een stuk duisterder dan Mario en het verhaal heeft ook meer diepgang. Net zoals de voorgaande Zelda-games, ga je je vijanden te lijf met een zwaard en schild en moeten er weer een heleboel dungeons bezocht worden. Deze keer speel je niet alleen met Link, maar kun je ook een wolf besturen. Dit zorgt weer een goede afwisseling in de gameplay en door de uitdagende puzzels ben je toch zeker wel vijftig uur zoet.

Metroid Prime 3: Corruption

Uitgever: Nintendo  –  Ontwikkelaar: Retro Studios  – 

Misschien de minst bekende serie van de drie grootste games van Nintendo, maar zeker niet de minste. Ditmaal geen kleurrijke planeetjes of duistere dungeons. Deze keer reis je als Samus af naar de ruimte. Ook uniek aan Metroid Prime is dat het als een first-person shooter speelt. Een genre wat voor de Wii sowieso wat dun bezaaid is en dan ook nog eens zo ontzettend goed is uitgewerkt. Wat ook zo enorm kenmerkend is aan Japanse games, zijn de eindbazen. Zelden zal je betere eindbazen voorgeschoteld krijgen als in dit spel. Met Metroid Prime 3 ben je verzekerd van 20 uren speelplezier en verveelt geen moment.

No More Heroes

Uitgever: Marvelous Interactive  –  Ontwikkelaar: Grasshopper Manufacture  – 

Naast de bekende en altijd terugkerende gameseries van Nintendo, komt er af een toe een titel uit die totaal wat anders is. Denk bijvoorbeeld aan Perfect Dark voor de Nintendo 64 of het donkere Eternal Darkness en Killer 7 voor de GameCube. Overigens is het team achter de laatstgenoemde game ook verantwoordelijk voor No More Heroes. No More Heroes is typisch een spel dat opvalt tussen het bestaande aanbod van games voor de Wii. In No More Heroes speel je als een huurmoordenaar met een lichtzwaard en dien je je naar de eerste plek te werken op de lijst van de beste huurmoordenaars. Dankzij de zeer uitgebalanceerde gameplay, bizarre humor en aparte cell shaded-stijl zorgt het voor een zeer aparte game-ervaring. De game is vooral voor Nintendo-begrippen behoorlijk grof, vanwege het geweld, de wat seksuele toespelingen en het grove taalgebruik. Een ideale game dus om aan Nintendo-haters te bewijzen dat op Nintendo-consoles niet alleen maar ‘lieve’ games uitkomen.

Super Smash Bros. Brawl

Uitgever: Nintendo  –  Ontwikkelaar: Sora  – 

Wie van de boven genoemde personages het sterkste is, daar ga ik geen uitspraak over doen, dat mogen jullie lekker zelf uitvechten met Super Smash Bros. Brawl. Met deze vechtgame kun je tegen elkaar de strijd aangaan met alle bekende en minder bekende personages uit de Nintendo stal zoals Mario, Link, Kirby en nog vele andere. Ieder personage heeft zijn eigen speciale kracht en daarmee kun je letterlijk en figuurlijk je tegenstander het speelveld uitslaan. Met dit spel heb je zeker honderd uur speelplezier en zijn er tal van extra’s te ontgrendelen, denk aan stickers, biografieën van personages en nieuwe spelmodi. Ook een leuke toevoeging is het opnemen van filmpjes. Deze kun je weer delen met andere spelers via WiiConnect.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Geef een reactie

GC: Heavy Rain

De presentatrice van GameVille Corine Boon stelt zich voor