in

Dogz (Wii)


De Petz serie van Ubisoft is nooit echt populair geweest. Het werd gezien als een slechtere versie van Nintendogs. Dat was het inderdaad ook. Dit jaar hebben zij met hun serie hun intrede gemaakt op de wii. Ze hebben er een heel ander soort spel van gemaakt. Maar alleen de wii en ps2 versie. Of ze hiermee zijn opgeschoten of niet lees je in deze recensie. Dit keer heeft het spel een verhaal. Het is nog een redelijk sterk verhaal.Je woont in het plaatsje Zuid-pootstad. Daar zijn winkels,je huis,de dierentuin,het aquarium enzovoort. Je ouders hebben als taak om de magische hoed te bewaken en te beschermen. Deze hoed zorgt dat er vrede blijft in je plaatsje. Maar op een dag steelt de slechterik(een Wolf) Ivlet de magische hoed! Hij wil de hele hondenwereld vernietigen! Jij zult hem moeten tegenhouden. Je zult naar verschillende gebieden moeten reizen om Ivlet te verslaan. Er zijn bijvoorbeeld woestijnstukken,vulkaanstukken,ijsstukken en meer. Hoe je hond eruit ziet bepaal je voor een gedeelte zelf. Je moet namelijk je hondenras kiezen. De hond die je dan kiest is je partner.Daar speel je het avontuur mee. Een paar voorbeelden waar je uit kan kiezen zijn de Cavalier king charles spaniel,de Mopshond,de Duitse herder,de Franse bulldog enzovoort.

Je kan je hond opfleuren met keuze uit meer dan 1400 accesoires! Waaronder hoeden,jasjes,kettingen enzovoort. Je kunt ze verdienen door quests te voltooien. Dat zijn opdrachten die moet voltooien. Je kunt ze ook kopen. Je hebt in dit spel net zoals in de meeste rpgs ‘hp’. In het begin van het spel heb je 3 levens. Naarmate je verder komt worden het er meer. Je kan ook geneesmiddelen kopen om je leven aan te vullen. Je kunt ze bewaren bij je spullen(inventory). Je hebt bij je spullen ook een hengel en een net om insecten te vangen. Net zoals in pokémon kan je vergiftigd worden door vijanden. Je leven gaat omlaag als je wordt aangevallen door een vijand. Om te voorkomen dat je word aangevallen moet je blaffen als de vijand je wil aanvallen of een steen gooien. Dit kan pas later in het spel. Er zijn verschillende soorten vijanden die je kunt tegenkomen. Een paar voorbeelden van vijanden zijn slangen,zwanen en zwijnen. Je bent niet ‘verplicht’ om te spelen of je hondje gaat ‘verhongeren/dood’. Er is wel dag en nacht. Maar dat gaat sneller dan in het echt en stopt ook wanneer je niet speelt. Je kan 4 savefiles aanmaken. Je kan saven bij een warp steen of het boek wat in je huis ligt. Je kan helaas niet springen. Dat kon in het wat onbekende Dog’s life voor de PS2 wel. Er zit net zoals in veel rpgs veel tekst. Maar de teksten zijn best wel geinig. In dit spel zitten 11 minigames. Tien daarvan kun je met z’n tweeën doen. De kans is er dat dit best wel een uur fun levert met je vrienden. Een paar voorbeelden van minigames zijn trefbal,rodeo,vlaggenrace en hockey. Om je een beetje op weg te helpen is er een encyclopie in het spel. Daarin staat informatie over vijanden,bloemen enzovoort. Als je bent vergeten wat je moest doen of hoe je vist,insecten vangtenzovoort. kan je dat altijd even terug zien. Als je nog iemand kent met Dogz kan je een hond opslaan op je wii remote en hem bij je vriend gebruiken. Je kan ook accesoires ruilen. De camera is soms wat irritant,omdat je hem dan terug moet zetten om het goed te kunnen zien door op de 1 knop te drukken. Maar het valt mee.

Dit is misschien meer een handleiding dan een recensie. Maar zoals je misschien al gelezen hebt ben ik erg enthousiast over het spel. Nu het cijfer en de conclusie.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review