in

Super Mario Galaxy (Wii)


Stel je voor: je bent de geestelijke vader van een videogameheld en je moet een nieuwe game over je personage maken. Hoe zou dat eruit gaan zien? Doorsnee mensen zouden iets simpels bedenken maar Shigeru Miyamoto, geestelijk vader van Mario, bedacht een wel heel orgineel spel.

We zijn het inmiddels van de mariogames gewend, De prinses van het Mushroom Kingdom, land waar mario leeft, wordt door mario’s aartsvijand Bowser mee de ruimte in genomen en dan is Mario zo’n held om er achter aan te gaan. Heel het kasteel van de prinses, inclusief haar dinaren, mario’s broer luigi en Mario zelf, worden mee naar het heelal genomen en als Mario op het punt staat de prinses uit de klauwen van Bowser te redden wordt hij door een van zijn hulpjes de ruimte ingeknald. Als hij even later bijkomt op een onbekende planeet wordt hem verteld dat hij zich in de onbegrensde ruimte bevindt!

Oké, het verhaal is nog altijd hetzelfde als in de vorige mariogames maar de gameplay is een van de betere punten in Super Mario Galaxy. Meteen in het begin van het spel laat Nintendo je al kennis maken met de fantastische besturing die ook nog eens prima werkt. De Wii Remote wordt gebruikt als ‘pointer’ die te vergelijken is met het elfje in The Legend of Zelda: Twilight Princess alleen is het stervormige hulpje in dit spel wel nuttig. In dit spel worden niet alleen munten maar ook Star bits verzameld. Star Bits, een snack voor Luma’s (de sterrenkinderen), kun je bemachtigen door ze simpelweg met Mario aan te raken maar ook door met de WiiRemote er op te tikken. Na het introfilmpje en de tuturial krijg je van Rosetta, de moeder van de sterrenkinderen en de eigenares van het Observatorium, een nieuwe kracht: de spinning move. Door de WiiRemote te schudden kun je ijsblokken kapot slaan, vijanden uitschakelen en jezelf af laten schieten in een ster, Launch Stars genaamd. Deze Launch Stars vervoeren je naar andere planeten in een sterrenstelsel. Een andere geniale vondst zijn de Pull Stars. Door er met de WiiRemote op te klikken activeer je deze sterren en wordt mario door hun zwaartekracht aangetrokken.

Niet alleen de Gameplay is geweldig hoor, ook het geluid klinkt als muziek in de oren. Je moet niet te licht denken over het geluid in een game, het kan een bepaalde sfeer op wekken maar ook behoorlijk op je zenuwen werken. De eerste mogelijkheid is bij Super Mario Galaxy het geval. De muziek wekt een vrolijke of juist spannende sfeer op en naast een aantal geweldige nieuwe sound tracks zijn er ook veel liedjes uit de oude vertrouwde mariogames als Super Mario Bros, Super Mario Bros 3 en andere mariogames.

Een erg opvallend punt in Super Mario Galaxy zijn de graphics. De oogverblindende graphics van dit geweldige spel zijn boven het niveau van de gemiddelde wii game. Als iedereen nou eens zo ijverig als Nintendo was hadden wij hier een reeks prachtige wii games. Veel detail en erg mooie lichteffecten. Een grote pluim!

Mario Galaxy is ook vernieuwend genoeg. Naast de oude elementen die heerlijk aanvoelen zijn er ook wat nieuwe power-ups en vijanden in het spel gestopt. Een van de meest opvallende punten qua power-ups is ongetwijfeld de Boo Mushroom, zoniet de Bee Mushroom. De Boo Mushroom laat je veranderen in een spook dat door trailies heen kan vliegen en kan zweven. Het zweven doe je door op de A knop te drukken maar het onzichtbaar worden doe je door met de WiiMote te schudden. Het enige nadeel van deze power up is dat andere spoken verliefd op je worden en als deze je eenmaal aanraken verander je weer terug in Mario en daar hebben deze spoken het niet zo op. Boo Mario kan ook niet tegen licht. Ook de Bee Mushroom is erg leuk. Wanneer Mario een Bee Mushroom eet veranderd hij in een bij die voor korte tijd kan vliegen en aan honing vast kan kleven en zich zo een weg naar boven toe werken. Bee Mario is kwetsbaar voor water en vijanden. Naast deze 2 power-ups zit de oude vertrouwde Fire Mario er ook weer in, deze laat je vuurballen afschieten. De Rainbow Star maakt je onkwetsbaar en de springveer laat je hoger springen dan normaal. Genoeg nieuws onder de zon dus.

Over de duur van het spel is ook niet te klagen maar helaas valt dit toch wat te wensen over. Oké, je doet er best lang over om alle 121 sterren te verzamelen en misschien is het spelen met Luigi nog een reden om het nog eens te gaan uitspelen (en de game met mario nog een keer voltooien is ook de moeite waard hoor) Na 20 uurtjes spelen heb je 60 sterren bemachtigd en kun je naar het midden van het universum om de prinses te bevrijden. Om 120 sterren te verzamelen ben je wel wat langer zoet zoals ik al zei.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review