in

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)


Als je ‘s avonds aan je huiswerk zit, waardoor je helemaal geen tijd meer hebt om te relaxen, denk je wel eens: wat was het toch fantastisch leuk in die goeie ouwe tijd. Toen kon je nog gewoon op vakantie zonder je zorgen te maken of je vriendinnetje niet met een of andere Spanjaard vreemd ging, toen je nog een rustig kinderleventje leidde, toen je de hele dag met je GameBoy Advance rondliep. En op die GameBoy Advance zat je natuurlijk maar één spel te spelen, drie keer raden welk spel… Pokémon! Wat anders? Er zijn enorm veel spellen van Pokemon verschenen. Deze keer ga ik het hebben over Fire Red & Leaf Green. Het zijn re-makes van de eerste spellen, namelijk Red en Blue. Met die twee is het hele Pokemon-universum begonnen. Van daaruit zijn de tv-serie, de Trading Card Game en alle andere Pokemon-games ontstaan. Is deze game leuk of is het gewoon een emmer vol melk?

Pokemon Fire Red & Leaf Green zijn echte re-makes en totaal gefaked van de Red & Blue, je zit namelijk nog steeds in dezelfde regio (namelijk Kanto), je komt nog steeds dezelfde Pokemon tegen op een paar verloren exemplaren uit Silver & Gold na. Ik weet trouwens niet wat die er doen. Maar toch smaakt het niet naar melk. Het is eigenlijk, als je het vergelijkt met Red & Blue, toch wel heel erg verbeterd. Je loopt niet meer in een totaal rode of blauwe wereld, het spel is dus helemaal in kleur, dat is een grote verbetering. Het zijn gewoon de oude omgevingen(wel wat mooier gemaakt natuurlijk) maar toch voelt het anders aan. Beter, nieuw, maar toch ook weer vertrouwd.

Niet alleen de omgevingen zelf zijn verbeterd, er zijn nu ook nieuwe dingen beschikbaar die in Red & Blue nog niet mogelijk waren. Zo kan je nu Running Shoes krijgen, waarmee je dus kan rennen. Geheel vernieuwend is natuurlijk de VS-Seeker. Daarmee kan je trainers waarmee je al een keer mee hebt gevochten (behalve in Gyms) opnieuw uitdagen. Hiervoor moet je hem wel opladen, namelijk 100 stappen zetten. Dit is zo gebeurd en met de VS-Seeker kan je dus wel een tijdje blijven trainen zonder tegen al die irritante wilde Pokemon hoeft te vechten. Ook zijn er nu nieuwe aanvallen, TM’s, HM’s, voorwerpen en locaties beschikbaar. Aanvallen uit Ruby & Saphire zijn overgebracht naar Fire Red & Leaf Green, zodat een aantal sterke en handige aanvallen nu ook in deze Pokemon-game mogelijk zijn. Van deze aanvallen komen er natuurlijk ook een aantal op TM, en een paar HM’s uit Ruby & Saphire zijn nu dus ook in deze game verwerkt. Niet echt heel nieuw dus, maar nu het in een wereld is waar ze vroeger niet waren is het toch wel weer leuk om je nieuwe arsenaal aanvallen uit R&S; ook in deze game weer te kunnen gebruiken. Een aantal nieuwe en overgeplaatste voorwerpen zijn weer beschikbaar, en dan komen we aan bij de nieuwe locaties. Toch nog iets echt nieuws wat de moeite waard is. De nieuwe locaties zijn een aantal eilanden die je met de boot kan bezoeken. Daar moet je een paar problemen oplossen, zoals een meisje redden uit een bos en een motorbende verjagen. Dit blijkt echter niet erg moeilijk en de eilanden zijn snel uitgespeeld. Op één van de eilanden kan je de Pokemon waarmee je begonnen bent (Charmander, Bulbasaur of Squirtle) een nieuwe stere aanval leren. Bij elke van de drie Pokemon is het een andere aanval en het is erg handig. Een paar opties uit R&S; zijn ook hier beschikbaar, zoals het dubbel-gevecht. Het rare is alleen (en dat was in R&S; ook al) dat er altijd twee personen zijn die je uitdagen en dat jij in je eentje bent. De uitdagende trainers kunnen echter samen ook maar zes Pokemon bij zich houden, dus een erg groot probleem zal je er niet aan hebben. Wil je dubbel-gevechten ontwijken, neem dan maar één Pokemon mee, dan kunnen ze je namelijk niet uitdagen. Dit is alleen niet zo heel erg slim als je voor een gewoon gevecht wordt uitgedaagd, want als de enige Pokemon die je hebt verslagen wordt, ben je meteen knock-out en een hoop geld kwijt.

De Pokemon van sommige trainers zullen veranderd zijn. Zo kan een trainer die in R&B; nog een Squirtle lvl 20 had nu ineens een Weepinbell lvl 16 hebben. Het kan ook dat de Pokemon hetzelfde is gebleven, maar dat hij een ander level heeft, of andere aanvallen. Dit kan soms oor verwarring zorgen, maar dat geeft niet, want het moet niet té voorspelbaar zijn.

Natuurlijk is de multiplayer ook weer van de partij. Met je vrienden kan je Pokemon ruilen en tegen elkaar vechten. Nu kan je ook met vier vrienden een dubbel-gevecht houden. De multiplayer is nu niet langer meer met een snoer(wat een opluchting). Er is namelijk een apparaatje bij het spel meegeleverd waarmee je draadloos kan communiceren met een andere GameBoy Advance.

De oude vertrouwde muziekjes als je rondloopt zijn ook weer in een nieuw jasje gestoken, ook al is dat jasje een beetje klein. De muziekjes zijn namelijk niet nieuw ofzo, maar gewoon net een tikje anders. Nog wel heb je de zeer irritante geluidjes die de Pokemon maken als ze worden ingezet in een gevecht. Dat is dan weer een ding waarvan Nintendo dacht dat het niet aan vervanging toe was, maar dat was het dus wel. Nintendo besteedt hier dus geen aandacht aan, maar het is wel hard nodig.

Met de graphics is niet veel mis. Het oude vertrouwde wereldje is in een nieuw jasje gestoken en daar is niets op aan te merken. De aanvallen van de Pokemon in een gevecht zien er net zo uit als in R&S;, maar dat geeft niet erg want die waren al aardig goed.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review