in

Pro Evolution Soccer 2008 (PS2)


Ik las op zaterdag 21 Oktober dat PES2008 al te koop was, dus ik ben gelijk naar de winkel geracet, snel 45- euro op de toonbank neergeteld en weer terug geracet om de game te kunnen spelen. Thuis aangekomen snel even gekeken of er al een recensie op Inside gamer stond, nee er stond er geen alleen wel de video impressie, die ik snel heb bekeken en gelijk een hoge verwachting van de game had.

zie je die man met die bandana? dat moet rondaldiniho voorstellen.

Hoge verwachtingen

Ik had dus een hoge verwachting van de game, ook door het spelen van de demo, waarin je schwalbes kon maken en shirtje kon trekken.

Ik starte PES op en koos de teams voor een gewone match, ik dacht: Lekker schwalbes dit jaar!Ik koos Feyenoord en Ajax, altijd leuk zo’n topper, de match begint en ik denk: Hebben ze me de verkeerde game mee gegeven of zo? Ik had meer het gevoel dat ik PES6 aan het spelen was dan dat ik een ‘nieuwe’ game aan het doen was.

Zo ziet de gras mat er nog precies het zelfde uit en is het publiek nog steeds even plat en lopen er weer geen grensrechters langs het veld, maar als je in het geheel kijk is dit maar een mini minpunt.

Maduro zet een sliding in op Bruins dus ik denk: Haha Maduro, geel voor jou! Ik druk op de schwalbe knop en er gebeurt niets! Ik heb dit nader opgezocht op het internet en het blijkt dus dat dit helemaal niet is toegevoegd, alleen op de “next-gen” spellen, eveneens als het shirtje trekken dat zit er ook niet in, wat ik namelijk super jammer vind!

World Tour

En jawel, er is dan toch een vernieuwing in de game de ‘uitdaging’ World Tour, hierin kies je een team dat je door een aantal missies moet loodsen, zo heb je missies in Afrika en In Australië en Azië.

Ik koos Brazilië omdat het dan lekker makkelijk was voor mij om te kunnen scoren(wat overigens niet zo sportief is, maar ja).

Zo krijg je missies voorgeschoteld als: Scoor in het laatste half uur, of zorg dat je 0 keer buitenspel staat of laat Ronaldiniho 3 keer scoren.

Wat mij betreft een leuke toevoeging!

De Master League

Master league was voor mij altijd het enige dat PES en FIFA altijd scheidde qua competities, sinds een paar jaar is dat verschil alweer kleiner geworden omdat FIFA het ‘Seizoen’ er in heeft gestopt, PES was eerst en het blijft bij PES toch leuker, vind ik.

Dit seizoen heeft Master League een nieuwe Lay-out: rood en wat meer overzichtelijk.

Ik koos natuurlijk weer Feyenoord en kocht in de ‘negoitations’ week Lee Chun Soo bij Feyenoord omdat hij er nog niet bij zit.

Niet uitgevoerde transfers

Wat ik dus reuze jammer vind is dat niet alle transfers zijn uitgevoerd, wat heeft KCE Tokyo zitten doen tijdens het maken van de game? Uit hun neus zitten vreten?

Misschien kwamen deze transfers te laat(te dicht voor de release) om nog in de game te verwerken?

De transfers die in de eredivisie nog niet zijn uitgevoerd heb ik zelf nog als nog zitten doen, maar ik had ze liever gelijk bij de goede teams gezien.

Zoals Lee Chun Soo nog niet bij Feyenoord, Koevermans nog niet bij PSV, Koné nog bij PSV van de buitenlandse leagues weet ik het niet, wan t dat volg ik niet op de voet.

In deze PES game zitten weer heel wat nieuwe ballen, zoals Adidas +teamgeist

Geen Nep teams meer, en hoe zit het met de licenties?

In PES 6 had je nog van die nep teams zoals FC Bosporus en van die door KONAMI zelf ontworpen teams(2 nog wel trouwens).

Er zijn dus heel wat teams bijgekomen bij league A en B, zo zijn er wat Oekraïense ploegen bij gekomen en Zweedse ploegen en Russische ploegen, zeg maar de ‘beste’ clubs uit het noordoosten van Europa.(en ook FC Basel!)

Ik vind het nog steeds dramatisch hoe ze dat regelen met de Premier League, in dit deel weer maar 2 licenties!

Zo zijn de licenties van Arsenal en Man Utd weg en zijn daarvoor in de plaats gekomen: Newcastle United en Tottenham Hotspur, wel alle teams hebben echte spelers namen.

Verder als je in de cup-mode European cup kiest, kun je teams selecteren t/m Europa C, teams die je in gewone matchmode niet kunt kiezen zoals: Andorra, Marokko, Litouwen, IJsland en veel, heel veel andere teams.

PES shop

Door ieder gehaalde missie of gewonnen match krijg je PES punten, hiermee kun je nieuwe Stadions kopen, nieuwe ballen, Bal effecten, spelers en Classic Teams.

De stadions die je kunt kopen zijn niet veranderd met die bij PES6, en de Classic teams ook niet. Wat je aan deze teams hebt weet ik trouwens niet, want deze teams hebben geen licentie dus geen echte namen, zo kan je dus nooit achterhalen met welke speler je nou eigenlijk aan het voetballen bent

Online heb ik het spel nog niet getest dus daar kan ik geen oordeel over maken, er schijnt wel veel lag te zijn, 1 op de 5 matches!

Verbeteringen tenopzichte van PES6

Ik vond Pro evolution soccer 6 altijd helemaal geweldig, en natuurlijk beter dan PES5, wat natuurlijk ook wel moet met ieder nieuw deel.

Nu vind ik PES2008 helemaal top, dit komt door de “iets” verbeterde graphics en spelbesturingen, zodat de game iets toegankelijker wordt voor de PES-beginnende gamer, je schiet niet meer zo inmens hoog over de goal en de Tricks zijn wat makkelijker uit te voeren, ook de passes lopen beter en sneller.

Deze keer heeft de tegenpartij hersens gekregen, ze zullen nu proberen de bal van je aftepakken en dan snel rond spelen zodat je hem niet gelijk kan terug veroveren, en als de computer voorstaat in de laatste paar minuten gaan ze tijdrekken.

Pes 2008 is voorzien van nieuw comentaar, en dan niet de oude commentator die we bij PES5 en 6 altijd hoorde maar nu ééntje die meer in de richting van FIFA komt(QUA uispraak) en er zijn ook meerdere spelers namen ingesproken, en als je de bal op de goal afpegelt zal hij de naam roepen; ROONEY!!!! OW WHAT A CHANCE!!!.

Al met al is PES dit jaar toch weer een top-game geworden en dus de must have voor de voetbal lief hebbende gamer!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review