in

Harry Potter: WK Zwerkbal (PC)


Harry Potter games draaien eigenlijk altijd om de films. Dat is raar, waarom niet over de boeken? Veel goede LOTR games zijn wel gebaseerd op de boeken. Maar op een dag was het rustig in het Harry Potter filmwereld en bedacht EA dat ze het toch een keer konden proberen. En als je de Harry Potter boeken leest, wat is dan het vetste? Juist, Zwerkbal.

Dat is gelijk een van de enige, en grootste pluspunten van deze game. Zwerkbal is vet, niet alleen om naar te kijken of over te lezen, maar ook om te doen. Harry Potter: WK Zwerkbal draait, zoals de titel al doet vermoeden, om het WK Zwerkbal. Maar voordat je naar het WK mag moet je eerst terug naar Zweinstein. Hier kies je jouw eigen team, waarbij je kunt kiezen uit de vier afdelingen Grifoendor, Zwadderich, Huffelpuf en Ravenklauw. Elk schoolteam heeft de echte spelers uit de boeken, net zoals de negen landelijke teams waarmee je het WK kunt spelen. Eigenlijk acht, de negende is Bulgarije en die moet je eerst vrijspelen. Maar goed, terug naar Zweinstein. Hier moet je een paar korte oefeningen doen om de besturing onder controle te krijgen en mag je tussen de training door tegen de drie andere afdelingen spelen. De trainingen zijn nog redelijk, hoewel de besturing aan alle kanten zuigt. Gelukkig kan je in het menu alle controls veranderen en nadat ik ze op een logische plek had gezet begon ik weer met de training. De trainingen worden goed uitgelegd door de verschillende Zwerkballers uit de schoolteams. Het enige nadeel is dat je behandeld wordt alsof je helemaal niks weet, waarschijnlijk omdat dit spel voor de wat kleinere Potter-fans bedoeld is. Ik had dit al als voorteken kunnen zien, maar ik ging gewoon door met spelen. Nadat je alle trainingen voltooid heb en de drie andere afdelingen verslagen heb krijg je van het schoolhoofd de Zwerkbal Cup en kaartjes voor het WK en kan je aan het echte werk beginnen.

Door het kleine aantal teams is het WK zo uitgespeeld. Ik zou niet weten hoe lang het duurt, want ik ben na de eerste WK wedstrijd al gestopt. Dit omdat het spel veel te makkelijk is. EA heeft zelfs de kleinere gamers onderschat en daarom het spel veel te makkelijk gemaakt. Waar je bij de trainingen nog aardig wat zelf moest doen hoeft dat niet tijdens de wedstrijden. De computer vliegt al voor je en je hoeft alleen maar de bal over te gooien en op het goede moment op doel schieten. Én je kunt een beetje naar links of rechts sturen. Goh, is dat niet geweldig! Dit resulteerde in een overwinning met 360-0 in de eerste wedstrijd, de tweede won ik met 320-10 en de derde met 420-30. Dit was nog op Zweinstein zelf dus ik hoopte dat het WK wat moeilijker zou zijn. Niet dus, de eerste WK wedstrijd won ik met 660-40. Daarna ben ik dus gestopt met spelen.

Om het wat moeilijker voor jezelf te maken kan je tegen een vriend spelen. Niet online, niet LAN, nee, gewoon met twee man achter één computer, met hetzelfde toetsenbord. Nu zijn de controls al irritant, maar met zijn tweeën is het al helemaal onmogelijk. Steeds maar dat gekloot met de verkeerde knoppen drukken en te dicht op elkaar zitten. Helaas EA, ook hier sla je de plank weer helemaal mis. Kom op, we willen een uitdaging!

Nou, daar heeft EA wel voor gezorgd. Het is al een uitdaging om dit spel te spelen. De graphics bijvoorbeeld. Die zijn om te huilen. Het publiek lijkt op papieren plaatjes, de spelers hebben allemaal hoekige hoofden en onafgewerkte armen en benen en de omgeving is al net zo nep als het publiek. Alleen het stadion zelf gaat dan nog wel. Het geluid stelt ook zwaar teleur. De (Nederlandse) stemmen zijn nog wel redelijk, maar het publiek dat niks anders doet dan “Yeah!” schreeuwen en het irritante geluid van de rondvliegende ballen, wat voor elke bal precies hetzelfde neppe geluidje is, helpt ook niet echt mee. Ook je medespelers hebben een beperkte woordenschat, ze kennen hooguit vijf verschillende zinnen. Als elk land nou nog zijn eigen zinnen had zou het nog wel gaan, maar er zit gewoon geen verschil in of je met Engeland, Duitsland, Scandinavië of wat dan ook speelt. Al met al stelt Harry Potter: WK Zwerkbal dan ook enorm teleur.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review