in

Pokémon Fire Red & Leaf Green (GBA)


“mijn naam is Ash Catchum en ik kom uit Palet Town” Dat zijn de eerste woorden van de held uit de serie genaamd “Pocket Monsters” oftewel: Pokémon. Dat was zo’n beetje 10 jaar geleden. We hebben ondertussen een hele reeks Pokémon games voorbij zien komen. Maar nu gaan we weer terug in de tijd voor Fire Red en Leaf Green. De remakes van Red en Bleu.

De Basis Van Het Spel

Zoals elke Pokémon was en nog steeds is, is dit ook weer een RPG. Het spel werkt de middel van menuutjes. Bij een gevecht krijg je keuze uit aanvallen, wegrennen, iets uit je tas halen of een andere Pokémon inzetten. Een gevecht gaat als volgt: de Pokémon die als eerst geselecteerd staat verschijnt in het veld. Je kan kiezen uit de 4 verschillende aanvallen die je Pokémon heeft en je kiest er 1. Vervolgens kan je tegenstander terug aanvallen en jou Pokémon verzwakken. Als het HP van jou of van jou tengenstanders Pokémon op 0 staat, is je Pokémon “fainted”. Dat betekent dat hij niet langer kan vechten en je kan daarna zelf een Pokémon kiezen waar je mee verder vecht. FR & LG (Fire Red en Leaf Green) bevatten nog steeds al die oude locaties uit Red en Bleu. Veridian Forrest & MT. Moon. Het enige verschil is dat de graphics flinke vooruitgangen hebben geboekt. Als je Emerald, Ruby of Sapphire heb gespeeld, weet je waar ik het over heb. De icoontjes van de Pokémon zijn ook een stuk beter geworden. Elke Pokémon heeft zijn eigen icoontje en hoeft er dus geen te delen zoals in die goede oude tijd. Bij Bills PC is dit precies hetzelfde, alleen kan het hier nog wel eens problemen opleveren. Het gebeurt nog wel eens dat er icoontjes door elkaar worden gehaald, er staat namelijk geen naam van de Pokémon bij zoals voorheen.

Verder werkt dit goed. Bij de PokéDex is ook het een en het ander veranderd. Zo kan je nu Pokémon zoeken door middel van het doorzoeken van klassen. Maar je hebt natuurlijk ook nog de standaard A-Z zoek opties.

Je “bag” ook wel bekent als tas, is ook overzichtelijker. Zo staan de Berries, key items en TM en HM’s niet meer door elkaar maar heb je een aparte TM/HM case en een Berrie Bag. Zo blijft alles netjes geordend.

Het Doel van Het Spel

Het doel van het spel is best simpel: de Pokémon League halen, je PokéDex vol krijgen en zoveel mogelijk Pokémon tot Level 100 trainen. Je bent hier natuurlijk heel veel tijd aan kwijt. Als je niemand kent met Pokémon FR of LG is het niet makkelijk om het voor elkaar te krijgen om de PokéDex vol te krijgen want bij een aantal Pokémon moet je de Pokémon traden om hem te laten evolueren. Dit kan tot problemen lijden zoals ik net al vermelden.

Je krijgt bij het spel een draadloze adapter. Dat heeft zo zijn voordelen, en zo zijn nadelen. Een voordeel is dat je niet meer met zo’n lompe kabel mee hoeft te lopen. Het nadeel is dat je nu wel strak tegenover elkaar moet staan om dat hij het anders niet doet.

Er zit ook een nieuw arsenaal aan aanvalen bij. Die je nog niet bij Bleu en Red had. Het is dus ook onmogelijk om Pokémon met een nieuwe aanval naar een oud spel te linken. Volgens mij zorgt dat voor problemen met het spel of de gameboy ofzo. Geen idee. Je hebt ook een nieuwe item erbij: de VS seeker. Met dat apparaatje kan je mensen opnieuw uitdagen voor een gevecht. Je zult zien dat de Pokémon van die mensen ook gegroeit zijn qua level. Het is wel een nadeeltje dat hij op batterijen loopt. Die kan je opladen door een bepaald aantal passen te lopen. Je hebt natuurlijk ook nog die oude items zoals Bycicle en de Item Finder.

Ook leuk is dat als je de Pokémon heb gehaald, je Pokémon uit Hoenn( Emerald, Ruby en Sapphire) naar Kanto toe kan halen. Hoe dat moet zit heel ingewikkeld in elkaar dus dat ga ik niet uitleggen.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review