in

MySims


Meer dan een jaar geleden verscheen MySims al op de Wii. De game was aardig, maar bood niet zoveel naast het bouwen van meubeltjes. Daarnaast zat de game vol irritante laadtijden, wat eigenlijk wel verwonderlijk was als je bedenkt hoe eenvoudig de game eruit zag. Nu, een jaar later kunnen we opnieuw het suikerspinzoete avontuur aangaan op de PC met als toevoeging: een online gedeelte.

Alhoewel, een toevoeging is het niet echt. Het is natuurlijk best aardig dat je nu door de online-functionaliteiten elkaars dorpje kunt bezoeken, in een online-omgeving tikkertje kunt spelen of samen een gebouwtje maakt, maar is het echt waar veel MySims-spelers op zitten te wachten? Sommigen zullen beweren van wel, met meer mensen spelen is immers leuker. Ik reken mezelf echter niet tot die groep, want MySims heeft nooit gedraaid om een gedeelde ervaring. Nee, MySims draait om jouw eigen kleine schattige avontuurtje in een dorpje, iets wat je in je uppie beleeft. MySims is oma’s tomatensoep, een gebreide trui, een haardvuurtje, kortom: geborgenheid (voor jou alleen).

Want wat is het toch allemaal lieflijk in je stadje. De pizzabakker Marco heeft geen oven en oh oh wat is het toch naar dat Fleur geen bloemenstand heeft voor in haar winkeltje. Gelukkig ben jij er, de meesterbouwer. Door in de bouwstenen op elkaar te plaatsen en te voorzien van een kleurtje creëer je de meest uiteenlopende voorwerpen, van schommelstoel tot sarcofaag, van bedden tot aan koelkasten. Het bouwen is overigens oersimpel: je ziet in de bouweditor een blauwdruk van hetgeen er gemaakt gaat worden. Het enige wat je moet doen is het juiste ongekleurde blok op de juiste plaats zetten. En dit herhaalt zich zodat iedereen gelukkig wordt en jouw dorpje uitgroeit tot het mooiste dorp van allemaal.

Om voorwerpen te voorzien van een kleurtje zijn zogenaamde ‘extracten’ nodig. Deze zijn overal te vinden. Appelbomen leveren appelextracten op, hak je de boom om dan krijg je houtextract. Hetzelfde tijdens gesprekken, voer een blij gesprek, dan krijg je ‘blij-extract’, laat iemand schrikken dan krijg je ‘boos-extract’. Door genoeg specifieke extracten te verzamelen voldoe je weer aan opdrachten van de inwoners. Een gothic-Sim (paradoxaal nietwaar?) houdt van voorwerpen met donkere extracten terwijl Fleur van de bloemenwinkel graag verschillende soorten fleurige bloemenextracten heeft. Door de grote variëteit aan extracten ga je daadwerkelijk een beetje op onderzoek uit, een welkome afwisseling van het wat suffe bouwen.

En wat valt er eigenlijk nog meer te zeggen over deze game? Los van het feit dat die mateloos irritante laadtijden uit de game zijn gehaald en de game op de PC er scherper uitziet, eigenlijk niets. De game is nog net zo schattig als vorig jaar en is nog steeds bedoeld als hetzelfde publiek als vorig jaar. Het blijft net zo lang leuk als vorig jaar. Het bouwen is nog steeds even eenvoudig als vorig jaar. MySims is nog steeds hetzelfde als vorig jaar.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Fallout 3

Het James Bond-gevoel: de wapens