in

Harry Potter en de Orde van de Feniks (PC)


Een tovenaar met een bezemsteel is toch wel een beetje raar. Normaliteit zou je een verschrikkelijk lelijke vrouw verwachten met een enorme pukkel op haar neus. Maar waarom heeft deze tovenaar, die ook een vrouw kan zijn, een uit hout gesneden stok nodig om zijn magie tot leven te brengen? Piet mag het weten, maar het kan allemaal in de wonderlijke wereld van Harry Potter. EA probeert het opnieuw met dit vijfde deel uit de serie, naar het bekende boek en film.

Bekijk ook eens mijn allereerste Videorecensie over dit spel!!!

Harry Potter keert weer terug naar Zweinstein, maar het wordt zoals gewoonlijk geen gewoon jaar. Nu zijn grootste vijand Voldermort weer terug is, staat Harry’s wereld totaal op zijn kop. Veel mensen geloven niet dat Voldermort weer terug is en dus kan hij rustig zijn gang gaan. Ondertussen richt Harry een club op die tegen de duistere heer moeten vechten en tot slot spelen Harry’s hormonen ook weer op. De Harry Potter spellen staan natuurlijk garant voor een goed verhaal en dit keer heeft EA daar goed op in gespeeld. Het hele sfeertje staat zoals gewoonlijk weer als een huis. Dat wordt mede bepaald door de graphics en de fantastische soundtrack. Grafisch ziet het er nu nog beter uit, alles is meer gedetailleerd, maar het beste er van is toch wel dat er veel herkenbare plekken in het spel zitten die je ook in de films krijgt te zien. Het is verbluffend hoe EA Zweinstein tot in de kleinste details heeft nagemaakt. Ook de personages lijken nu nog meer op hun evenbeelden en de meeste acteurs van de films hebben hun stem verleend aan de game. De graphics zijn dik in orde, maar dit overtreft de soundtrack niet, want die is werkelijk fantastisch. Alle bekende deuntjes zitten in de game plus nog wat liedjes uit de eerste paar games. Ook de filmpjes zijn bijzonder goed en je zult ze dan ook niet snel voorbij skippen Het is geweldig hoe EA de sfeer heeft behouden. Harry Potter en de Orde van de Feniks is de sfeervolste game uit de reeks.

Dit vijfde deel speelt zich af in en rondom Zweinstein. Het is een open wereld en je kunt het vrij verkennen. De quests kun je zelfs in willekeurige volgorde doen, maar het is niet zoals bij Grand Theft Auto. Omdat je veel moet rondlopen en zelf naar verschillende personages moet zoeken, krijg je een kaart die laat zien waar alle personages zijn. Deze kaart is schematisch getekend, maar je kunt een personage selecteren. Vervolgens verschijnen er allemaal voetstapjes op de grond die je leiden naar het desbetreffende personage. Het is erg handig gedaan en je zult dan ook niet snel verdwalen. Ook je vrienden huppelen weer in dit deel achter je aan. Allemaal heel leuk en aardig, maar ze zijn wel oerdom en lopen de hele tijd in de weg. Gelukkig helpen ze wel af en toe met wat toveren, maar dat is dan ook tot daaraan toe gezegd. Er zijn ook andere scholieren te vinden die af en toe een praatje met je maken, maar ook deze lopen vaak in de weg. De A.I is dus ronduit slecht te noemen.

In Harry Potter is toveren natuurlijk het belangrijkste. EA heeft het nu anders aangepakt dan simpel een knop in te drukken. In dit deel moet je namelijk zelf figuren maken. Dit doe je dan natuurlijk met je muis. Je houdt dan een muisknop ingedrukt en je maakt een rondje naar links, of je schud wat heen en weer. Dit is erg leuk gedaan en het is een hele verbetering ten opzichte van de vorige delen. De camera in dit deel heeft net zoals in het vierde deel een eigen wil, dit is gelukkig wel verbeterd en het doet wat het doen moet, maar met de besturing erbij kan dit vaak leiden tot frustratie. De rest van het spel is overigens erg gemakkelijk en je zult dan ook niet echt vast te komen zitten. Ook al speel je het op Hard dan is het nog veel te makkelijk, ze hebben hier duidelijk een snaar gemist. Wat EA wel verbeterd heeft is de tijdsduur van het spel, die is namelijk flink omhoog gekrikt. Je hebt het spel niet zo snel uitgespeeld en er zijn ook nog een aantal sidequests te doen en een boel dingen te ontdekken. Als je dingen hebt ontdekt kun je deze in een geheime kamer spenderen, hier krijg je dan filmpjes voor. Deze filmpje geven je een kijk achter de schermen, dit is erg leuk gedaan en je zult er wel nog wat extra uurtjes mee bezig zijn.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review