in

Het James Bond-gevoel: de wapens


Grootse actie, mooie vrouwen, dure bolides en bizarre gadgets. Met de komst van een nieuwe James Bond-film duikt de geheimagent ook weer eens op in een videogame. Drie jaar na de release van From Russia With Love (de laatste Bond-game tot op heden) ligt Quantum of Solace in de schappen. De hoogste tijd om eens te bekijken of de toffe aspecten uit de films nu eigenlijk ook wel zijn terug te vinden in de bijbehorende videogames.

In dit derde (en laatste) artikel uit een reeks artikelen bekijken we het wapenarsenaal uit de videogames. Welk van deze wapens passen het beste bij het karakter van James Bond. Kortom, is het James Bond-gevoel uit de films goed vertaald naar de wapens in de videogames.

Heckler & Koch MP5

Komt voor in: Everything or Nothing & Agent Under Fire

De Heckler & Koch MP5 is een betrouwbaar machinegeweer die door verschillende legereenheden op de wereld wordt gebruikt. Ook James Bond, maar voornamelijk zijn tegenstanders gaan graag aan de slag met dit razendsnelle geschut, zo blijkt uit films als Tomorrow Never Dies en Die Another Day. Niet alleen in de films, maar ook in de games is de Heckler & Koch MP5 goed vertegenwoordigd (zij het onder een naam als bijvoorbeeld de Koffler & Stock KS7). Hoe snel de MP5 ook schiet, erg accuraat is hij niet. Hierdoor is het wellicht beter dit machinegeweer uit de kast te halen bij close combat-gevechten, want op een langere afstand presteert het wapen vrij weinig.

Kowloon Type 40

Komt voor in: Agent Under Fire

De Kowloon Type 40, in het echt bekend onder de naam Glock 17, is een James Bond-wapen in hart en nieren. Dit pistool wordt echter niet gebruik door 007 zelf, maar vaker door zijn vijanden. Zo gebruikt de slechterik Carver deze kleine krachtpatser in de film Tomorrow Never Dies. In Agent Under Fire is de Glock 17 dus ook aanwezig, wat een hoop knalwerk oplevert en het James Bond-gevoel weet over te brengen.

Golden Gun

Komt voor in: Nightfire & GoldenEye

‘One golden shot means another poor victim, has come to a glittering end. If you want to get rid of someone, the man with the Golden Gun…’ Dit stukje tekst uit de titelsong van de James Bond-film The Man With The Golden Gun spreekt boekdelen. Eén schot uit dit gouden pistool is genoeg om een vijand om te leggen, ook in de James Bond-games. Hiermee is de Golden Gun hét sterkste wapen uit de games, maar dat betekent niet er geen nadelen aan het gebruik van dit pistool kleven. Eén schot is dodelijk, maar als je mist zou dat jou wel eens kunnen opbreken. Het magazijn van de Golden Gun heeft namelijk maar plek voor één kogel en herladen duurt wat langer dan bij de andere revolvers.

Moonraker Laserbeam

Komt voor in: GoldenEye

De James Bond-films kenmerken zich altijd door verschillende, exotische of bizarre locaties. Zo ook de film Moonraker, welke zich deels afspeelt in de ruimte. Moonraker heeft een aantal facetten die de film kenmerken. Bernard Lee vertolkt in deze film voor de laatste keer het personage M (de hotemetoot van de geheime dienst), slechterik Jaws hangt weer flink de beest uit en 007 gaat aan de slag met een lasergeweer. Dit lasergeweer, de Moonraker Laserbeam, doet ook zijn intrede in de game GoldenEye. In één van de multiplayermaps kunnen spelers aan de slag met dit krachtige wapen, die je niet hoeft te herladen. Zet je dus maar schrap voor een heftige lasershow!

Wolfram PP7

Komt voor in: Nightfire & GoldenEye

De Wolfram PP7 is de virtuele evenknie van de Walther PPK, het meest voorkomende pistool in de James Bond-films. In driekwart van alle films vertolkte deze revolver een hoofdrol als het schietgrage knalijzer van 007. In de games wordt hij dus meestal aangeduid als de Wolfram PP7, maar dat doet niets af aan de allure van dit pistool. Zowel van dichtbij als veraf is de Wolfram PP7 behoorlijk accuraat en als hij wordt met de silencer weten de tegenstanders zich ook geen raad meer. Het is dus maar te hopen dat je het nooit aan de stok krijgt met James Bond en zijn betrouwbare pistool.

En tot zover de vijf wapens uit James Bond-games die het echte James Bond-gevoel overbrengen. Deze wapens zijn stuk voor stuk terug te vinden in één of meerdere James Bond-films. In de twee laatste James Bond-films, Casino Royale en Quantum of Solace, zijn vette wapens nog steeds van de partij. De game Quantum of Solace (die beide films volgt) zit dan ook boordevol knalijzers. En zeg nu zelf, James Bond en wapens zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

MySims

Winkels die middernacht geopend zijn voor WotLK