in

Total Overdose (PC)


Ontwikkelaars hebben vaak geprobeerd om het succes van een van s`werelds beste gameseries, GTA, te evenaren. Op den duur werd het zo erg dat games en recensies cliché werden. Games werden afgeraffeld, want ontwikkelaars dachten met de basis van GTA, plus wat extraatjes, goud in handen te hebben. Dat was dus niet zo. Ook waren er nog de recensies. Zelfs deze werden cliché, want in de recensie werd de besproken game voortdurend met GTA vergeleken, en dat was gewoon niet leuk meer. Maar toen…. Er werd een game aangekondigd die de open wereld van GTA had, maar in andere opzichten een totaal andere insteek.

Total Overdose was de naam!

Total Overdose heeft dus de open wereld van GTA, maar lijkt hij voor de rest ook op GTA, of heeft deze game, zoals de ontwikkelaars beloofd hadden, een totaal andere insteek? Hier zal ik maar meteen op antwoorden, zodat ik er verder in de recensie niet op terug hoef te komen. Nee, voor de rest heeft het niets met GTA te maken. En wat betekent dat? Dat deze recensie, buiten de inleiding en deze alinea niet cliché word. Is dat niet leuk?

Jij speelt Cruz, een gestoorde tweelingbroer. Jou broer is gewond geraakt en daarom moet jij zijn missie uitvoeren. Je gaat op zoek naar de moordenaar van je vader, een voormalig DEA agent. Om de dader te vinden kom je bij veel locaties en om hier doorheen te komen heb je je moves nodig. En moves zijn het zeker! Tegen de muur aanrennen om vervolgens iedereen een salvo door het lichaam te jagen, uit auto`s springen om de auto vervolgens te laten ontploffen omdat hij ergens tegenaan knalt, het zit er echt allemaal in. Doordat de moves zich ook nog in slow motion voordoen, komt de actie echt goed naar voren. Een negatief punt dat aan de moves is verbonden is in sommige gevallen de besturing. Als je een keer op spatie drukt, spring je naar voren, maar als je twee keer drukt spring je wel naar voren, maar met het zicht naar achteren. En omdat je soms snel wilt en meerdere keren op spatiebalk drukt ( althans, zo gaat dat bij mij),kan het dus zijn dat het verkeerd gaat. Dit maakte de game die over het algemeen vrij gemakkelijk is, op sommige momenten net iets te moeilijk.

En dat terwijl de vijanden gewoon knalvoer zijn, die je niet al te veel schade toebrengen. Helaas zijn er ook nog andere minpunten die ik moet aankaarten. Zo is de besturing van voertuigen in een woord kut te noemen. Auto`s sturen niet lekker en ze gaan zo snel als een slak met Mongolische trekjes en met maar een been! Hierdoor lijkt het hele autorijdgedeelte van de game als een 2e zaak te zijn beschouwd, die er later in het ontwikkelstadium nog eens in is gezet. Jammer is daarom ook dat je de auto`s moet gebruiken om bepaalde unlockables te vinden.

Overigens moet ik hierbij wel zeggen dat er heel veel unlockables te vinden zijn en zult je er wel een tijdje zoet mee houden om ze allemaal te vinden. Je kunt namelijk van alles vinden. Punten om daarmee ook weer dingen te unlocken, icoontjes om je levensbalk en energiebalk groter te maken en ga zo maar door.

Een heel groot pluspunt van de game vind ik toch wel de humor. Als je de game namelijk opstart, word je meteen verwelkomd met een aantal korte, doch vermakelijke filmpjes die je een positief beeld van het spel geven. Natuurlijk komen er in het verhaal zelf ook komische momenten voor, zowel in de cutscenes als de gameplay zelf. Eigenlijk alles wat je van een over the top actie verhaal met veel humor zou verwachten, zit in dit spel.

Het geluid speelt bij de humor een belangrijke rol en gelukkig is het geluid ook goed. Alles loopt synchroon, inclusief de stemmen. Een klein puntje dat ik wel moet opmerken is dat sommige geluidseffecten behoorlijk irritant kunnen worden, vooral als je ze meerdere keren achter elkaar hoort. De graphics zijn jammer genoeg niet om mee naar huis te schrijven. Textures zijn niet scherp, lelijke wagens en nog lelijkere voorbijgangers, het verpest de sfeer een beetje. Maar eigenlijk vergeet je dit alles snel, want de game is gewoon pure lol waardoor de grafische kant van de game niet meer deert.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Bureau voor Gamers: Nintendo’s mysterieuze driehoekjes

Rollercoaster Tycoon 3D Review